ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 7. kolo

KK Zábřeh poprvé v soutěži prohrál. V Zábřehu se radovali z výhry hráči TJ Třebíč. Klokani v Rosicích rovněž nezaváhali.

V sedmém kole mají na svém kontě domácí celky tři výhry a hostující celky rovněž tři. První body ztratili doma hráči KK Zábřeh, kteří nestačili na TJ Třebíč. Domácí borci zdolali dvě šestistovky proti jedné třebíčské. Při třech výhrách na obou stranách na tom byli na poražené kuželky lépe třebíčští. Nahráli o 69 kuželek více a odvážejí si ze Zábřehu dva body. Vítězství venku zaznamenali v tomto kole rovněž Klokani po výborném výkonu v Rosicích. V utkání padlo pět šestistovek. Domácí zahráli dvě a Klokani tři. Nejlepší výkon zahrál Vlastimil Zeman, který porazil 625 kuželek. Z domácího celku porazil Ivo Fabík 612 kuželek. Třetí vítězství hostujícího celku vybojovali v tomto kole hráči SKK Jičín ve Vrchlabí, kde zvítězili 6:2. Ve Vrchlabí to tak nepadá, a tak jim k tomu stačilo porazit 3289 kuželek. Domácí hráči zaostali o 153 kuželek. Rovněž nejlepší výkony jednotlivců jsou hluboko za loňskou sezonou. Lukáš Vik 569 a domácí Michal Rolf 556. Hráči posledního a předposledního celku ligové tabulky, České Velenice a HKK Olomouc, hráli venku a na vítězství nedosáhli. HKK Olomouc nestačila na Hořice, kde prohrála jasně 7:1 o 157 kuželek. Jediný bod hostujícího celku uhrál hned v úvodní části utkání Michal Albrecht. Nejlepší výkon v utkání dosáhl domácí Radek Kroupa, který porazil 610 kuželek. Poslední v tabulce České Velenice měli za soupeře Hvězdu Trnovany a utkání dopadlo stejně jak v Hořicích. Domácí hráči zahráli výborně, a tak hosté neměli nejmenší šanci na úspěch, a to jeho borci porazili dvě šestistovky. Domácí měli na svém kontě tři. Miroslav Šnejdar a Michal Koubek porazili shodně 633 kuželek a Josef Šálek 622. Hráčům Sokola Duchcov se doma dařilo. Po dobrém výkonu jasně přehráli TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráči měli na svém kontě dvě šestistovky. Nejlepší výkon utkání dosáhl Tomáš Štraicher, který porazil 611 kuželek. V závěru utkání obdržel žlutou kartu za nesportovní chování hostující Tomáš Cabák.

V tomto kole padlo zatím nejvíc šestistovek a to šestnáct. Na kuželně v Rosicích a v Ústí po pěti a v Zábřehu tři. Na čele pořadí jednotlivců jsou tři hráči, kteří drží průměr vyšší jak šest set. Vede Martin Sitta z KK Zábřeh 609 před Jiřím Drápkem z SKK Jičín 603,8 a na třetím místě je Michael Klaus ze Sokola Duchcov 601,8. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Martin Sitta z KK Zábřeh před Tomášem Štaicherem. Oba mají na svém kontě plný počet bodů a o pořadí rozhodují setové body. Na třetím místě je Klokan Vlastimil Zeman, který má na svém kontě šest bodů. Má rovněž 100% úspěšnost, ale o jedno odehrané utkání méně. Na patnáctém až osmnáctém místě jsou čtyři hráči, kteří drží rovněž 100% úspěšnost, ale mají odehrané jen čtyři utkání.

Datum: 5. 11. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa