ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Rosické ženy stříbrné na SP družstev 2017

Přinášíme ohlédnutí za Světovým pohárem družstev 2017, který se konal počátkem října v Blansku.

World Team Cup, Blansko 2017

Nejvýznamnější klubová akce zavítala letos do České republiky. Ve dnech 3. až 7. října bojovaly nejlepší klubové týmy na šestidráze v Blansku. Nutno zdůraznit, že celková organizace SP se organizačnímu týmu v čele s Lukášem Hlavinkou podařila na jedničku, za což jim patří velký dík.

Po sportovní stránce největší radost českým fanouškům udělalo ženské družstvo KK Slovan Rosice, které vybojovalo druhou příčku, když ve finále nestačilo na obhájkyně titulu z německého Bambergu (2:6 a 3393:3521). Na třetím místě skončilo družstvo z Rakouska BBSV Wien, v jehož dresu nastupuje české duo sester Wiedermannových. Právě Vídeň dokázaly „Rosičky“ porazit v semifinále v napínavém a kvalitním utkání (6:2 a 3484:3444). V úvodní kvalifikaci porazily ženy z Rosic 3437 kuželek a obsadily třetí místo z devíti týmů. Do dalších bojů postupovala čtveřice nejlepších. Rosice si stříbrným umístěním také zajistily účast v Lize mistrů, přičemž do bojů zasáhnou až v druhém kole (hraje se 27. ledna a 17. února 2018 a soupeř vzejde z utkání prvního kola).

Mezi muži jsme měli zástupce v týmu SKK Rokycany, který v kvalifikaci skončil po výkonu 3431 na 11. místě ze 14. startujících družstev. Toto umístění bohužel nekvalifikovalo Rokycany do Ligy mistrů (nepovedlo se to ani dalším týmům na EP a PNBC), která tak bude v mužích letos bez české účasti. Prvenství si z dramatického finálového utkání odvážejí Maďaři ze Zalaegerszegi TK, druzí skončili obhájci titulu z německého SKV Rot-Weiß Zerbst 1999 e.V. Finálové utkání skončilo v poměru 5:3 a na kuželky 3755:3732. Třetí příčku obsadil slovenský tým z Podbrezové.

Světový pohár družstev 2017 – ženy
1. SKC Victoria 1947 Bamberg Německo
2. KK Slovan Rosice Česká republika
3. BBSV Wien Rakousko
Světový pohár družstev 2017 – muži
1. Zalaegerszegi TK Maďarsko
2. SKV Rot-Weiß Zerbst 1999 e.V. Německo
3. ŠK Železiarne Podbrezová Slovensko
11. SKK Rokycany Česká republika

Ze Světového poháru družstev odvysílala Česká televize několik reportáží:

Další články v médiích se objevily např v Blanenském Deníku: Na kuželkářském svátku urvaly Rosice stříbro. Padly až s obhájkyněmi prvenství, kompletní seznam je k dispozici na webu Světového poháru 2017 v sekci napsali o nás.

Po celou dobu konání SP nabízeli pořadatelé online přenos na YouTube.

Kompletní výsledky SP 2017
Kvalifikace ženy muži
Semifinále ženy Wien vs. Rosice
ženy Bamberg vs. Zagreb
muži Zalaegerszegi vs. Split
muži Zerbst vs. Podbrezova
O třetí místo ženy Wien vs. Zagreb muži Split vs. Podbrezová
Finále ženy Rosice vs. Bamberg muži Zalaegerszegi vs. Zerbst
KK Slovan Rosice na Světovém poháru družstev 2017
Datum: 12. 10. 2017 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel