ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár NBC 2017

Třetím do party z mezinárodních klubových soutěží je Pohár NBC, který se letos uskutečnil v německém Mnichově.

Tato akce je co do počtu účastníků největší, protože některé národní svazy mají právo vyslat po dvou účastnících v každé kategorii. To se týká i České republiky, celkově jsme tak měli čtyři zástupce – v ženách TJ Sokol Duchcov a TJ Valašské Meziříčí, v mužích CB Dobřany a KK Slavoj Praha.

Nejlépe si v Poháru NBC vedly ženy z Duchcova, které v kvalifikaci porazily celkově 3426 kuželek a skončily na šesté pozici. Nechybělo mnoho, přesněji 23 kuželek, aby Duchcov postoupil ze čtvrtého místa do semifinále. Na 14. místě z 18 účastníků se umístilo družstvo žen TJ Valašského Meziříčí výkonem 3302. Prvenství připadlo Maďarkám z Győru, které ve finále porazily Chorvatky z Poreče 5:3, na kuželky 3463:3441. Třetí příčku vybojoval rakouský tým z Neunkirchenu, v jehož dresu nastupuje i česká hráčka Eva Wendl (Budišová), do bojů v Poháru NBC však nezasáhla.

V mužské části soutěže se českým týmům příliš nedařilo a skončily na 17. (CB Dobřany) a 19. (KK Slavoj Praha) místě. Dobřany porazily 3519 a Slavoj Praha 3408 kuželek. Na postupovou čtveřici bylo potřeba nahrát alespoň 3701. Další zastoupení jsme měli v krajáncích – za rakouský Orth an der Donau (v kvalifikaci 15. místo, výkon 3547) hrají Michal Kratochvíl s Janem Veselým, ze ŠK Modranku Trnavu ze Slovenska (v kvalifikaci 18. místo, výkon 3497) Ladislav Beránek a za německý Staffelstein Miroslav Jelínek s Jaroslavem Hažvou, kteří se svým týmem skončili v kvalifikaci na druhém místě (3795). Mužské finále pak bylo německou záležitostí, když proti sobě nastoupily týmy právě Staffelsteinu a Schwabsbergu. Z vítězství 7:1 se nakonec radoval druhý jmenovaný (na kuželky 3845:3704). Bronz pak putoval zásluhou KK Beograd do Srbska.

Pohár NBC družstev 2017 – ženy
1. Ipartechnika Gyor SE Maďarsko
2. ZKK Istra Porec Chorvatsko
3. SK FWT Composites Neunkirchen Rakousko
6. TJ Sokol Duchcov Česká republika
14. TJ Valašské Meziříčí Česká republika
Pohár NBC družstev 2017 – muži
1. KC Schwabsberg Německo
2. SKC Staffelstein Německo
3. KK Beograd Srbsko
17. CB Dobřany Česká republika
19. KK Slavoj Praha Česká republika
Kompletní výsledky EP 2017
Kvalifikace ženy muži
Semifinále ženy Győr vs. Neunkirchen
ženy Poreč vs. Kranj
muži Staffelstein vs. Beograd
muži Schwabsberg vs. Wien
O třetí místo ženy Neunkirchen vs. Kranj muži Beograd vs. Wien
Finále ženy Győr vs. Poreč muži Staffelstein vs. Schwabsberg
Kuželna v německém Mnichově

Kuželna v německém Mnichově

Datum: 13. 10. 2017 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel