ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

TJ Horní Benešov – pořadatel MČR juniorů 2006

Pořádání Mistrovství České republiky juniorů v tomto roce bylo svěřeno TJ Horní Benešov, a proto se tamní kuželkáři rozhodli prostřednictvím webu ČKA představit toto nové sportoviště, které bylo slavnostně otevřeno v sobotu 15. října 2005.

Za velké pomoci obecního úřadu v Horním Benešově, který celou akci pokryl, byla přes prázdniny v našem městečku vybudována nová čtyřdráhová kuželna. Automaty a hrací nářadí dodala firma Pro–tec a tak jsme se zařadili po boku Náchoda, Liberce, Valašského Meziříčí, Dubňan atd. Kuželna byla vybudována jako přístavba tělocvičny a tak jsme doplnili sportovní areál, kde jsou pohromadě zastřešený zimní stadion, fotbalový stadion, tělocvična a kuželna.

Kuželna TJ Horní BenešovKuželna TJ Horní BenešovKuželna TJ Horní BenešovKuželna TJ Horní Benešov

Náš oddíl má 36 členů a největší péče je věnována mládeži. Dorostenci patří v posledních letech k naší chloubě. V prvním ročníku 1. ligy dorostenců jsme obsadili 2. místo za tehdy jasně kralujícím Jirkovem, v čele s Mírou Jelínkem. Nyní je před naším družstvem dorostenců těžký úkol v podobě udržení se v 1. lize. V reprezentaci jsme měli také zastoupení a jména Jirka Staněk a Aleš Staněk mluví sama za sebe. Naší rodáci také hrají 1. ligu mužů – Pavel Skopalík a Aleš Staněk za Hagemann Opava.

Momentálně jsou na kuželně k vidění pěkné výkony – rekord na 120 hs drží Libor Škoula – 594 b. Na 100 hs. je u nás 2× hozeno 485 b. Na to, že se hrála pouze 2 kola vyšších soutěží, tak jsou výsledky hodně dobré.

Těšíme se až u nás přivítáme naše nejlepší juniory a doufáme, že se dočkáme kvalitních výkonů.

Za TJ Horní Benešov – M. Petřek ml.

http://hbkuzelky.webzdarma.cz

Datum: 17. 1. 2006 | Sekce: Ostatní | Autor: Miroslav Petřek ml.