ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 3. kolo

To, co se dělo na kuželně v Duchcově, 1. KLM nepamatuje. Hosté z Třebíče málem ztratili body v jasně rozehraném utkání. Nakonec o jejich výhře rozhodla jediná kuželka.

Třetí, opět neúplné, kolo má na svém kontě tři výhry domácích a dvě výhry hostujících celků. Asi největší drama se odvíjelo v Duchcově, kde nováček soutěže hostil TJ Třebíč. Hosté v tomto utkání utekli hrobníkovi z lopaty. Utkání mělo po první a druhé části zápasu poměrně jednoznačný průběh ve prospěch hostujícího celku (vedení 3:1 a 192 kuželek do plusu). Nikdo asi nepředpokládal obrat vývoje zápasu. Opak byl pravdou. Domácí hráči začali od úvodních hodů stahovat po nevýrazném výkonu veterána Dalibora Langa. Hosté střídali, ale obrat ve vývoji utkání to nepřineslo. Třebíč oba duely prohrála po výborných výkonech domácích hráčů Tomáše Štraicherta a Zdeňka Ransdorfa, kteří shodně porazili 622 kuželek. Nakonec zůstala na kontě po posledních hodech hostujícím hráčům jediná kuželka a ta rozhodla o jejich těsné výhře 5:3. V hostujícím celku zahrál nejlepší výkon Petr Dobeš, který porazil 605 kuželek. Výhru hostujícího celku si na svoje konto připsal KK Zábřeh v Hořicích, kde rovněž zvítězil 5:3. Hosté porazili o 68 kuželek více a to při rovnosti zisku bodů ze hry rozhodlo. Výborný výkon a jedinou šestistovku v utkání zdolal Martin Sitta výkonem 609 a porazil nejlepšího z domácího celku Jaromíra Šklíbu, který porazil 598 kuželek. SKK Vrchlabí zdolalo v domácím prostředí v poměrně vyrovnaném utkání HKK Olomouc 6:2. Olomouc držela s domácím celkem krok. V závěru utkání hosté oba souboje prohráli a to rozhodlo o výhře domácího celku. Domácí celek si tak připsal do tabulky první body. SKK Jičín proti Lokomotivě České Velenice na domácí dráze nezaváhal a po dobrém výkonu jasně zvítězil 7:1. Jediný bod pro hostující celek získal v úvodu utkání Ladislav Chmel. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Josef Vejvara, který zdolal 603 kuželek. Hvězda Trnovany zahrála v Rosicích dobře a domácí notně potrápila. Zápas odlišných průběhů jednotlivých fází utkání. Po úvodu, který skončil dělbou bodů, brali ve druhé části po výborných výkonech Ivo Fabíka (594) a Adama Palka (602) oba body domácí hráči. Závěr naopak patřil hostujícím hráčům, kteří oba duely vyhráli. Na kontě Rosic zůstalo nakonec 36 kuželek a ty rozhodly o jejich výhře 5:3.

V tabulce jsou po tomto kole tři družstva, která neokusila hořkost porážky. Vedoucí KK Zábřeh s plným počtem bodů, TJ Valašské Meziříčí a Klokani mají vzájemné utkání k dobru. Na zisk bodů zatím nedosáhl nováček soutěže Sokol Duchcov, který k tomu měl v tomto kole hodně blízko.

Příští týden mají kuželkářské soutěže volno z důvodu konání světových a evropských pohárů družstev. Světový pohár družstev se letos koná na kuželně v Blansku ve dnech 3.–7. 9. 2017. Všichni příznivci kuželek jsou zváni a všem našim účastníků přeji hodně úspěchů a výborných výkonů. V 1. KLM se v sobotu 7. 10. dohrává odložené utkání 1. kola TJ Valašské Meziříčí – TJ Třebíč.

Datum: 1. 10. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa