ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nový soutěžní ročník 1. KLM má za sebou první kolo

Poměrně vyrovnaná utkání. Dvě výhry domácích, dvě výhry hostů a jedna remíza. Jedinou šestistovku v prvním kole zdola hráč Hvězdy Trnovany Miroslav Šnejdar, který porazil v Duchcově 626 kuželek.

V prvním neúplném kole nového soutěžního ročníku (bylo odloženo utkání KK Zábřeh – TJ Třebíč) se domácím celkům příliš nedařilo. SKK Vrchlabí doma na nových dráhách podlehlo loňskému účastníkovi Interligy Klokanům z Dobřan 2:6, když domácí porazili jen 3224 kuželek a hosté 3308. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Milan Rolf, který porazil 576 kuželek. Nováček soutěže Sokol Duchcov nestačil na Hvězdu Trnovany, hosté zvítězili 6:2. Trnovany získaly v úvodu utkání mírný náskok a ten udržely až do konce. HKK Olomouc doma pouze remízovala s Lokomotivou České Velenice. V konečném součtu byla na kontě domácího celku v poražených kuželkách mínus jedna kuželka, a to Olomouc na začátku závěrečné fáze utkání vedla o 127 kuželek. Ani střídání v domácím celku nepomohlo. Výhru domácího celku si na svoje konto připsali hráči KK Zábřeh, když doma po hektickém závěru utkání přehráli SKK Jičín. Domácí utekli hrobníkovi z lopaty a nakonec zvítězili 6:2, když i Martin Sitta strhl vynikajícím výkonem na poslední dráze, 158 na soupeřových 127, vítězství na svoji stranu. Druhou výhru domácích připsali do statistiky hráči SKK Hořice, když porazili ve vyrovnaném utkání Slovan Rosice poměrem 6:2. Domácí celek po úvodu mírně ztrácel. V dalším průběhu Hořice tuto ztrátu dotáhly, držely stále mírný náskok a ten dotáhly až do vítězného konce.

Šestistovka byla pokořena v tomto kole pouze jediná. Zasloužil se o to hráč KK Hvězdy Trnovany Miroslav Šnejdar, který v Duchcově porazil 626 kuželek. Těsně za touto hranící zůstali Zdeněk Dvořák z Lokomotivy České Velenice, který porazil v Olomouci 597 kuželek a Jakub Dařílek ze Sokola Duchcov zahrál doma výkon 596, a ani na takový výkon nepřipsal domácímu celku bod. Smůlu měl v tom, že hrál na Miroslava Šnejdara, který zahrál nejlepší výkon kola. Na výkon 590 dosáhl Martin Hažva z SKK Hořice.

Datum: 17. 9. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa