ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev - šestý den

Poslední den bojů v základních skupin. Česko:Maďarsko o první místo ve skupině od 11:30! Update 15:05!

Česko:Maďarsko 1,5:6,5 3718:3860

  • Milan Svoboda vs. Sandor Farkas + Levente Kakuk 609:609
  • Jan Bína vs. Claudiu Boanta 634:655
  • Jaroslav Hažva + Robin Parkan vs. Laszlo Karsai 590:644
  • Pavel Jiroušek vs. Zsombor Zapletan 597:646
  • Miroslav Jelínek + Radek Hejhal vs. Gabor Kovacs 611:632
  • Jiří Veselý vs. Norbert Kiss 677:674

Jó reggelt,

dnes nás čeká první opravdu ostrý souboj s jedním s favoritů. V muži v půl dvanácté změří síly s odvěkými rivaly z Maďarska. Prozatím o čestné úspěchy bojují kuželkáři Francie s Dánskem a Bosny a Hercegoviny s Itálií. FRancouzi nad Dány v poklidu vyhrají. Italové také zřejmě přetlačí Bosnu.

Vše se chystá na závěrečný duel skupiny. Snad dnes bude slušné spojení, pokud ne, tak se omlouvám…včera se to chytlo akorát na začátek zápasu a pak to již bylo poměrně stabilní. Němci hrají až večer, tak by síť mohla vydržet.

Ještě před samotnou hrou se ještě vrátím k používanému názvosloví. Věřím, že chápete, že není možné používat detailní popis každé shozené figury, takže používané názvy jsou nejen pro oživení, ale i pro zrychlení komentáře…asi těžko by šlo používat číselné označení shozených kuželek. Názvy už jsem i vysvětloval, ale chápu, že ne všichni mohou a chtějí číst všechno, takže na závěr základních skupin ještě jednou. Hodovka je myslím jasné a všeobecně používané označení devítky. Sněhulák, to je osmička, při které zůstává král. Myslím, že dle svítících kuželek je to poměrně trefné označení. Stejně tak jako krokodýl, což je sedmička a stojí král a jeden sedlák, také se používá výraz škaredá sedma…ono taky moc není o co stát. Plzeň je využívanější označení, ale dle mé drobné sondáže není zdaleka tak rozšířené, jak jsem si myslel…tedy je označení hozené ulice, kdy koule mine předního roha, takže do dobírky se poté většinou hraje z opačné ulice, kdy zbývá přední roh, přední fána a sedlák a většinou zadní fána opačná, pokud je plzeň šestková, tak jen ta přední trojka. Čest práci, či jak jsem byl poučen Tuřany je ošklivá figura, kdy zůstává král a oba sedláci. Používám ještě branda, což je vyražení obou rohů a krále, takže taky lahůdka, ale to je mi myslím poměrně rozšířené označení. Tak snad jsem tímto uspokojil neukojené. Mimochodem, ještě bych chtěl pozdravit do té mé dědiny, tedy do Bohušovic, ale bylo by nefér zapomenout na mé rodné město a klub…takže Lokotka Ústí…ahoj kluci! Žlutí do toho!

Kluci už se vzadu připravují na nástup, spolu s námi a Maďary ke hře nastoupí Chorvati a Rakušané, také budou bojovat o první místo ve skupině a lepší výchozí pozici do čtvrtfinále, když se vítěz pravděpodobně vyhne srbským favoritům. 

Milan Svoboda, Jan Bína:

Máme tu první rozhoz utkání. Dnes je v Německu svátek a podle toho to vypadá v hledišti. Je tu tedy už nyní skoro plno a má to vliv na spojení, takže si držme palce, ať to funguje... Prázdno je jen na místech pro permanetkáře...hlavně, že ostatní jsou odtamtud vyhazováni.

Milan začíná hodovkou. Honza plzní, ale po ní háže osm. Boanta začal zostra, 3 26. Milan 5 33. Milan si hned v úvodu vytvořil osm kuželek náskok, jen tak dál. Honza 5 34 a je mínus pět. Boanta chybuje, Honza srovnává a následně se hodovkou dostává do čela. Milan 10 68, plus osm. Honza 10 71, plus tři. Honza si drží pěknou levou, Milane naopak pravou. Farkas se zatím trápí. Milan plné vyhrává 107:91. Honzu to dvakrát mírně okradlo. Boanta se dotáhl a plné vyhrál 108:104. Milan začíná dorážku středem, Farkas hodovkou. Milan začíná devítkou na čtyři, Honza na tři. Milan teď dává krokodýla a Honza hodovku. Milan uklízí, ale Farkas se lepší dorážkou dostal do vedení. Honza dává plzeň za šest a suverénně ji uklízí. Milan i na podruhé krokodýla, Farkas ho kopíruje. Honza opět plzeň za šest. Boanta dává střed a jsou zatím s Honzou nastejno. Honza dopíjí. A následuje další krokodýl...to už by snad mohlo stačit, ne. Milan svého na dva hody dobírá. Milan teď dává krásnou pravou, ale zase jen šest...je to ale aspoň hodové. Honza v poklidu dobírá. A druhá hodovka! Milan dobírá taky. Boanta taky odpovídá hodovkou. Už i Milanovi padá! Honza bohužel otevírá středem a první dráhu těsně prohraje. Milan po těžkém boji s lépe otevírajícím Farkasem vítězí 160:154. Boanta v závěru udolal Honzu, první dráha 180:166. Oba Rakušané začali lépe a získávají první dráhy pro sebe. Také to bude zřejmě slušná řež.

Po krátkém přerušení pokračujeme druhou dráhou. Milan začíná sněhulákem. Honza středem a následně šestkovou plzní. Zatím oba naši plichtí, po dvou hodech tedy nutno přiznat. Milan osm, Honza se trochu hledá. Ale teď už dává hodovku. Boanta taky začíná zvolna. Miůanovi to teď trochu ujelo k fánám, ale dotahuje šestka. Honza dává středovou pět. Milan se vrací do rpavé, sedm. Honza ji také zkouší a sedm. Milan dává druhou za sebou, Farkas opět v plných ztrácí, 6 41:34. Honza mírně ztrácí 7 40:42. Milan nyní hraje ze všech nejlépe. Farkas se trápí, chtělo by to mu utéci. Milan 10 68, Farkas 60. Boanta dává také 60, Honza má o jednu méně. Milan na malém řádku dává dvě hodovky v řadě. Honza malý naopak začíná vlaťovkami (ty jsem dnes ještě nevysvětli...je to přední roh a obě zadní fány). Milan hraje suprové plné, 108, Farkas opět 90. A teĎ Milan otevírá hodovkou. Boanta 94, Honza 91. Milan podepisuje šestkovou plzní. Honzovi zůstává lavor, Boanta nekompromisně hází hodovku. Milan kolíkuje, Honza dává na dva hody. Oba teď otevírají. Honza z levé sedm, Milan tvrdší pravá za pět. Oba dobírají, byť Honza i strochou štěstí. Milan šest od plzně, Honza opět sedm. Honza doráží a je oproti Boantovi mínus tři. Milanovi zůstává roh a vede o 20. Honza dává plzeň, Milanovi zase zůstává krokodýl..ten jich má. Boanta propaluje fány po pětkovém otevření a Honza se může dostat do čela. Z levé sundává. Sněhulák! Milan předposledním hodem se štěstím devět...se mu to vrátilo. Honza dobírá a vede. Boanta ale kontruje osmou. Honza musí také hrát perfektně. Milan vítězí drtivě 171:134 a Maďaři budou střeídat. Honza dává hodovku! Teď mu zůstává lavor, ale ještě to jde. Půjde na něj asi z levé...dává jen krále. I tak ale vítězí 153:146 a srovnává. Vedle se Chorvaté trocchu probraly a je to v podstatě srovnáno.

Milan začíná šestkou, Honza sněhulákem. A hned mu dává bratříčka. A na to hodovka, 3 25. Milan teď hraji proti maďarskému obrovi Levente Kakukovi a začíná zvolna, 5 30. Honza do toho naopak buší, 5 40. Milan si vybírá trochu oddechu, 7 39. Kakuk tak vede o šest kuželek. Boanta sází jednu pravou za druhou, Honza ale hraje ještě lépe, sněhulák je jeho olíbenou figurou. Milan je zase na krokodýly. Honza uzavírá desítku hodovkou, 77:71. Milan také a má rovných 60, Kakuk jej vlašťovkami srovnává. Honza dalšího sněhuláka. Ale teď přichází jedna středová čtyřka. Napravuje ji hodovkou. Milan také hází jednu středovou, Kakuk toho nestydatě využívá. Měl by jako pravý kámoš počkat. :-) Tak Milan dává jako odvetu hodovku. Milan plné 92, Kakuk 101. Honza končí plné za 107, Boanta se přes něj na malém řádku dostal, 111. Milan samozřejmě otevírá krokodýlem. Honza začíná rychlou devítkou na dvě, Boanta taky. Milan po jedné dobírá. Kakuk ale dává hodovku. A Honza taky. Na řadě je Boanta...devět. Má nervy jak špagáty. Milan dává šestkovou plzeň, Honza krokodýla. Milan těsně míjí roha...je to na dva. Honza krokodýly čistí, Boanta i díky újezdu hod ztratil. Milan dává další krokouše...to už snad ani není možný. Honza bohužel středovou pět. Kakuk dává hodvkou a vede nad Milanem o 14. Honza má na čtyři, i Boantovi teď zůstává krokodýl. A Boanta opět ujížídí a honza má mírně navrch. Oba kluci hází hodovku! Milan plzeň, Honza rovněž. Honza dopíjí, Milan dává jen tři, takže ještě potřebuje hod. Je čas na hodovku...Honza středová pět, Milan neomylně krokodýla. Honza opět vítězí, 167:164, prohrává o čtyři, ale na dráhy 2:1. Milan naopak poprvé ztrácí, 145:164, vede o 24 kuželek. Mezitím Martin Rathmayer už získal bod pro Rakousko a naopak Branko Manev má 2:1 navrch nad Philipem Vseteckou.

Mila začíná osmou, Honza lavorem, ale Boanta dává jen brand…chtělo by to konec hry 😊 Milan 3 19, Honza 3 21, sněhuláci by mu šli. Honza teď dává jednu středovou a Boanta jej může dorovnat. Kakuk naopak tlačí na Milana, 29:23 po čtyřech hodech. Honza po pěti vede o jednu. Honza drží levou, ale teď dvakrát po sobě lavor, Boanta je ale férový a jen srovnává. Oba kluc iteĎ dávají středovou pět. I Maďaři teď ale nehrají dokonale. Je to velice nervózní utkání. Honza 10 59:65. Milan bohužel dává fanky, 6 31. Sedma už je lepší. Kakuk zatím příliš neodskočil, ale chtělo by to něco stáhout. Milan 10 55:68. Honza nakonec plné dotáhl na 94. Boanta má o 11 víc. Honza dorážku začíná oblíbeným sněhulákem. Boanta sedmou. Honza dobírá a má hod k dobru. Z malé háže šest, hraje to hlavou. Milan se plnými protrápil, 82:103 a už vede jen o pět. Bude to ještě velký boj. Honza dobírá na dva hody, Boanta otevírá horší šestku a neměl by jej dohnat. Milan otevírá sněhulákem. Honza osmou od plzně. Milan dobírá a má hod k dobru, Kakuk jen na tři. Boanta opět hůře otevírá, ale má to ještě hodové. Honza sedm z levé. Boanta má devítku a na tři. Honza ale taky. Milan kolíkuje a naopak hod teď ztrácí on. Oba kluci otevírají. Boanta mezitím dává hodovku. Honaz sedm, Milan plzeň. Honza dobírá, ale pro výhru bue potřebovat zřejmě tři hodovky v závěru. Milan kolíkuje a už prohrává. Honza háže krokodýla a prohrává. Milan má pět hodů do konce. Teď se musí zmobilizovat. Kakuk navíc dává hodovku. Milan ale taky. Honza poslední dráhu prohrál 148:165 a celkově 634:655. Milan teď osm, Kakukovi od fanek dotahuje plzeň. Maďar vede o čtyři kuželky celkově. Oběma zbýají tři hody. Milane dobírá a potřebuje hodovku. Kakuk dává jen roha a zbývá mu párek. Milan jen pět z plzně. Kakuk ale nepřelézá! Milan dává posledním hodem jednu, Kakuk ale taky, a tak je to jen plichta...609:609. Vedle je to remíza. Rathmayer zvítězil, ale za Chorvaty po těžkém boji srovnal Manev.

Jaroslav Hažva, Pavel Jiroušek:

Druhá dvojice rozhazuje…a internet tady stojí. 

Jdeme na to. Jarda zahajuje krokodýlem z levé. Pavel středovou pětkou. Maďaři ale také rozvážně. Jarda 4 23, Karsai má o čtyři víc. Pavel 5 26, mínus 5 oproti Zapletanovi. Jarda už chytá pravou, Pavel ještě úplně ne…už by to ale chtělo. Jarda prohrává po deseti hodech 59:68. Pavel 52:61 a zatím se trápí. Čtyřka nám dnes zatím vůbec nejde. Konečně hodovka…Pavel by se tím mohl chytit, což se tedy nedá říci o spojení, hnu jeden německej. Už i Jarda se trefuje. Kluci budou muset stahovat v dorážce. Jarda plné zakončuje brandem…vybírá si ho před dorážkou. Plnou ztrácí 93:103. Ale hodovkou rozjíždí dorážku. Pavel plné prohrál 82:95. Jarda dává druhou devítku na tři, Pavel zahajuje sedmou a uklízí. Jarda dává čtyřku ze středu a musí rychle uklidit. PAvel otevírá sněhulákem a zvyšuje otáčky. Zapletan otevírá fankami, Pavel dává plzeň a dopadává mu levá přední fanka, z pravé se to dá dobrat a opět něco stáhnout. Jarda mezitím dobírá, ale Karsai mu již utekl na skoro dvacet kuželek. Pavel dává po jedné, ale i fíkem. Jrda se pod těžkou palbou Karsaie. Náskok Maďarů teď rychle vzrostl. Jarda dokončuje dráhu za 138. Karsai naopak hází 182. Pavel v dorážce drží krok, v závěru dává hodovku, ale ztrátu z plných nedotahuje, 143:154. Úvod druhé rundy vyšel Rakušanům, když oba vítězí. Je to ale je no 29 kuželek celkově. Naši ztrácí 76.

Rád bych komentoval online, ale prostě nejsem schopen výsledky hned uveřejnit…takže to zřejmě budete mít se zpožděním…

Pavel zahajuje trojku brandem a napravuje to sněhulákem. Jarda dvěma šestkami. Kluci teď hrají podstatně lépe než v úvodu, Maďaři jsou ale v laufu a bude těžké momentum utkání opět otočit. Hlavně je třeba se vyvarovat středů, kluci jich mají až moc. Jarda má 10 61 a plichtí. A přidává hodovku. A nad poprvé je v čele. Pavel zakončuje desítku fankami, 64:72. Jarda ddává druho uhodovku, Karsai však také jednu přidává. PAvel má druhé fanky v řadě a není to dobré. Jarda háže třetí hodovou v řadě. Čtvrtá ale těsně míjí. Jarda nakonec plné uzavírá za 99, Karsai má rovných 100. Zase výpadek, takže úvod dodrážky se ztratil... Kluci teď hrají s MaĎary vyrovnaně. Mají teĎ i trochu štěstí  a sahají po bodech. Jarda má tři hody do konce a musí přes. Pavel šest a dvě kuželky na Zapletana ztrácí. Oba otevírají sedmou. Jarda dbírá a vyhraje. Pavel kolíkuje a bojhužel i ujíždí. Jarda vyhrál 151:144, prohráví o 37 kuželek. Pavel má dva hody do konce...musí hodovku. Bohužel jen střed za pět. Prohrává i druhou dráhu, 157:169, ztrácí v půlce 23. Matko Bulka za Chorvaty nyní sice vyhrál, ale Rakušan Reinhard Gruber hraje výborně a nad druhým Chorvatem Nikolou Musem vede už o skoro padesát kuželek. Chorvati budou muset, podobně jako my, přidat.

Jarda je střídán. Do hry jde Robin Parkan. Prohráváme sice 81 kuželek, ale dvě super dráhy a jsme zpět. Pavel zahajuje sněhulákem, Robin brandem. Na podruhé už krokodýl. Pavel i na druhý pokus osm. PAvel vytěžuje pravou, 4 34 a chtělo by to hrát tak pořád. Robin se po úvodním hodu také cyhtil, 4 26. Robin už má 6 44. Karsai je o čtyři zpět. PAvel motal, takže měl pauzu, a ta ho trcohu vyvedla z míry...pět ze středu. Napravuje to hodovkou. Zapletan ale také hraje výborně. Robina nekonec první desítku za 67, plus čtyři. Pavlovi občas nelízne hod předního roha, takže je na plzních, 10 71:74. A pak každé fanky bolí o to víc. Robin má v malém řádku naopak středy. Maďaři hrají koncovku plných lépe. Karsai je vyhrál 100:88, Zapletan 113:101. Oba zahajují dorážku devítkou na tři. Robin následně plzeň. Pavel taky. Robin ji dává na dva hody. Pavel jej kopíruje. Robin má i třetí na tři, ale teď už musí hodovku. Dává ji mezitím Pavel. Robin další šestkovou plzeň. PAvlovi teď ale hod zůstává na středu. Robin dobírá. A další plzeň. Pavel má čtyři hody a mínus třináct. Sedma z pravé. Robin hezky dobírá, ale ztráta z plných byla nedosažitelná, 142:161. Pavel dobral, ale Zapletan mu nedává šanci na bod, Dráhu vítězí 167:154 a má bod. Nikola Muse vedle tentokrát porazil Grubera. Martin Janits poté porazil Matka Bulku a jem írně ve vedení. Rakušané mají zatím nakročeno k prvnímu místu lépe.

Před posledními dráhami je tam již 113. Je třeba stahovat. Na první hody pět dolu, to by šlo. Pavel dráhu opět dobře rozjíždí, 3 25, Zapletan si vybírá, doufejme, že dlouhou pauzu. Robin má plus jednu na Karsaie. Pavel 5 39, plus 12. Zapletan ale nyní dává hodovku. Pavel kontruje sněhulákem. Robin desítku za 62, Karsai má čtyři více. Pavel má na 10 70, plus 13. Chtělo by to vytěžit ze slabší dráhy Zapletana co nejvíce. Pavel mě slyšel a dává hodovku. Robin na závěr plné 97:103 a začíná opět pětkou z tvrdé ulice. Pavel na malém trochu zvolnil, ale plné vyhrál 100:95. Zapleten otevřel vlaštovkami, Pavel je bohužel na fankách. Robin má první na tři a teď hodovka…takhle by to chtělo až do konce. Pavel má první na čtyři. Robin další na dvě, když labužnicky dobral otevřené čisté fanky (2,7). Pavel naopak hraje tradičně 7,2, byť se štěstím, když se mu hrál vrátil zezadu. Oba otevírají dobře, ale Maďaři si už náskok vzít nenechají. Robin na poslední dráze těsně vítězí 159:157, celkově ale prohrává 590:644. Pavel bohužel nezískal ani dráhu, závěr 143:156, celkem 597:646. Prohráváme 0,5:3,5 o 124 kuželek. Poselední dvojice bude muset hrát na hranici sedmistovky...  Janits udolal Bulku a získal bod, Gruber v závěru zahrál 187, celkem 685 a jednoznačně přehrál Museho. Rakušané vedou 3:1 o 87.

Miroslav Jelínek, Jiří Veselý:

Zase trocha zdržení, protože ve druhém zápase došlo ještě před začátkem ke kompletní obměně hráčů. Místo Rakušaná Essmeistera a Ertla nastupují Zatschkowitsch a Huber a místo Chorvatů Čekoviče a Totiče naopak Sarkezi s Marinovičem. Tak uvidíme, komu tah vyjde lépe.

Kůluci mají po rozcvičce a jdou do hry. Jedou oba do pravé, mimochodem v druhém zápase všichni zahájili hodovkou. Jirka jede 3 19, Míra hodil dva hody a dvakrát to zamotal...to bude asi dlouhá hra. Jirka má 6 38, Norbert Kiss zahajuje za 6 42. Míra třetí hod a potřetí stojí. Jirka již naproti tomu má osm hodů, 57:59. Mírovi se podařilo hodit jeden hod bez zamotání, na další už to ale nevychází. Jirka 10 69:73. Míra 5 31 a Téčko za pět. Míra už by se potřeboval dostat do tempa ane pořád čekat. Jirka nad Kissem vede 106:104 po plných. Míra je pár kuželek ve ztrátě. Jirka zahajuje dorážku devítkou na dvě. Kiss zrovna tak. Gabor Kovacs hrající proti Mírovi dává plné 98. Míra na malém řádku našel pravou a dává 95. Kiss dává hodovku a mírně má navrch. Jirka dává dvakrát a tři. Míra s Kovacsem začali shodně do tři, byť Maďar měl velké štěstí, když mu ze středu dopadlo sedm při otvírce. Míra dává krokodýla. Jirka se trefuje a hodovkou dorovnává. Následuje osma, stejně tak Kiss. Míra uklidil a pokračuje plzní. Krásně hraje levou, ale mrcha zadní pravá fanka zůstala stát…a pak že šňůry pomáhají. Jirka dává druhou hodovku a jde do trháku. A po ní další. Jirka nakonec dráhu vyhrává 175:167, Míra bohužel na něj nenavazuje a prohrává 140:161. Zatschkowitsch těsně poráží Šarkeziho. Marinovič s Huberem pak svádí epický souboj, 186:180 pro Chorvata.

Jirka, jak skončil, tak začal…dvě hodovky a k nim krokodýl. Škoda ale dvou hroších hodů na to. Míra 4 23, Kovacs 4 28. Jirka má teď s Kissem stejně, maďarský hráč má ale hod k dobru. Stejnou situaci má i Míra. Ten končí desítku ve slušném tepmu, 68, Kovacs má o tři více. Jirka dává desítku za 69, Kiss má 69 a hod…devět, 78. A další na to. Kiss hraje výborně. Jirka se snaží mu sekundovat, ale bude je muset porazit v dorážce. Míra nakonec plnou 104:106. Ale do první otvírky bohužel lavor. Jirka plné 104, Kiss 112. Na podruhé Míra otevírá osmou. Jirka dává první devítku na tři. Kiss zrovna tak. Pokračuje hodovkou! Míra se drží šestkové plzně. Jirka si otevírá stejně. Míra ji dopíjí, takže Jirka by měl taky…ale bohužel jen kolíkuje. Míra naproti tomu suše hází 6, 3. A sněhuláka na to. Jirka bohužel krokodýla. Zrovna když Kisse dotáhl, tak ten hází hodovku. A Míra druhého sněhuláka v řadě, nepadá to. Jirka uklízí a chtělo by to opět skvělý závěr. Míra má dva hody a taky by potřeboval. Jirka sněhuláka a Míra konečně dává hodovku. Dráhu vyhraje 171:158, 311:319. Jirka také předposledním hodem sundává devítku. A následuje druhá. Škoda, že je konec. Kiss si hlídá náskok z plných, 173:167, 340:342 pro Jirku. Vedle se i podruhé radují první vítězové. Rakušané si drží skoro osmdesát kuželek k dobru.

Střídáme. Míra pustí na druhou šedesátku Radka Hejhala. A ten to hned rozsvítil. Jirka naopak trefil přesný střed. Hodovky se mu líbí, a tak si na druhý pokus taky jednu vyzkoušel. A na podpis krokodýla. Maďaři mají na úvod plných mírně navrch. Jirka ale dává hodovku, ale Kiss mu vybírá karlín (vybral Jirkovi trojku, která u Čechů takřka nevyhnutelně navazuje na devítku), takže se náš hráč dotahuje. Na to přilétá z Jirkovy koule sněhulák a další hodovka a 10 nakonec za 69, mínus 6. Radek má po desítce 57:63. Radek se rozehřívá a zatím je hodně na plzních. Jirka mezitím svádí v pravdě epický souboj s Kissem. Ti dva mohou hrát opravdu hodně vysoké číslo. Sněhulák střídá sněhuláka a doplňují to hodovky. Jirka nahrál plné 106, Kiss rovných 110. Radek vytáhl plné na 94 a plichtí. Jirka otevírá…hodovkou. Radek krokodýlem. Teď tam měla přistát druhá, ale Jirka nakonec dává jen osm. Uklízí a má devítku k dobru na Kisse. Radek také na dva v pohodě. Další hodovka Jirky. Radek bohužel středovou pětku hází. Jeden párek je dole, druhý bohužel odolal, takže devítka na čtyři. Jirka si teď otevírá plzeň. Kiss mu kontruje hodovkou. Jirka jednoznačně dobírá. Radek má trochu smůlu, a tak mu k plzni dopadává přední roh a následně kolíkuje zbytek. Jirka dává osm. Kiss má teď devítku na tři. Oba kluci otevírají. Jirka sedm z pravé, Radek šestková plzeň. Dolů s tím. Jirka však po jedné, Radek s přehledem, má tam ještě okýnko na devítku. Nedává. Naopak Jirka ano, a ještě má tři hody do konce a výhru v kapse. Radek prohrává dráhu 36:157, 447:476. Jirka dává šestkovou plzeň. Bohužel neuklízí. Dráhu ale vyhrává 177:163, 519:503. Souboj Chorvatů s Rakušany na třetí dráze zůstal v podstatě nerozhodný. Oba vedoucí opět zvítězili a už mají body. Chorvaté tak mají manko 80 kuželek před závěrem.

Poslední dráhy. Utkání už těžko otočíme, ale souboj Jirky s Kissem nám ještě může nějakou radost způsobit. Kiss začal 9, 8 a snaží se stíhat Jirku. Ten odpovídá hodovkou. Kiss vede po pěti hodech 37:28. Radek má třicet a plichtí. Jirka je teď příliš na středu. Osm z pravé už je lepších. Kiss však vytěžuje jedničku, 7 55. Jirka hodovka a ztrácí dvanáct. Druhá za sebou. 10 nakonec 64:75. Radek je nyní také mírně vpředu, 10 66:65. Jirka pokračuje sněhulákem a devítka ho dělí od šestistovky….nejprve pět a 13. hodem už je tam. Radek nyní hraje pěkné plné, Kovacs má ale o jednu více, 102:101. Jirka uzavírá plné za 96, Kiss 110 a před dorážkou ztrácí celkem tři kuželky. Otevírá však středem za pět, Jirka plzní. A hned dopíjí. Naopak Kiss kolíkuje. Jirka se drží plzně. Podobně i Radek. Jirka znovu dopíjí a Radek se štěstím opičí. Jirka teď vede 634:622. Radek otevírá sněhulákem, Jirka sedmou  z pravé. Radek dohazuje a pokračuje krokodýlem. Jirka uklízí párek a dál se drží plzně. Teď mu ale drze zůstal stát sedlák, takže je to jen na tři. Radek hází hodovku. Kovacse má na dohled, ale ten má dva hody k dobru. Škoda, že dal jen osmu…hodovka by to ještě zdramatizovala. Jirka sedm od plzně a dobírá. Radek má poslední dva hody…Sedm a úklid. Jirka bohužel dává čtyřku ze středu. Kiss otevírá plzeň za šest má dva hody do konce. Dobírá. Jirka tak musí přes…a sundává patnáctku i s druhým sedlákem…nádherný hod!. Kiss dává sedm na konec. Jirka musí pět…krokodýl! Dráha 158:171, ale celkem 677:674. Radek na závěr 164:156, celkem 611:632. Prohráváme 1,5:6,5 3718:3860. Rakušané vedle drama nepřipustili a vítězí nad Chorvaty 6:2.

Datum: 24. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek