ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Rozhovory s vítězi anket o nejlepší kuželkáře

Během sobotního slavnostního večera v Zábřehu nám odpověděli vítězové juniorské a seniorské kategorie na několik otázek.

Lenka Bukovská (KK Konstruktiva Praha)

  • Kuželkářka roku 2005

Lenka BukovskáOčekávala jste úspěch v anketě?
Prvenství určitě ne. Vzhledem k tomu, že jsem byla mistryně světa, jsem nějaký úspěch tušila, ale prvenství mě hodně překvapilo.

Jak vysoko si úspěchu v anketě ceníte?
Určitě nejvýš, protože jsem si nikdy nemyslela, že ocenění Kuželkářka roku získám.

Jaký je váš kuželkářský vzor?
Určitě je to Vlasta Cahová, a to nejen svými kuželkářskými úspěchy, ale hlavně jako člověk.

Jaký úspěch dle vašeho názoru rozhodl při hlasování odborné poroty a jakého sportovního úspěchu z loňského roku si vy osobně nejvíce ceníte?
Určitě to bylo úspěchem na mistrovství světa, ale cením si i toho, že jsme s Konstruktivou postoupili do první ligy, o což jsme se snažili již hodně dlouho.

Jaké máte plány do budoucna a čeho byste chtěla ještě v kariéře dosáhnout?
Pokud mi kuželky půjdou, protože je to určitě sport i o štěstí, tak bych chtěla pokračovat ve výsledcích, které jsem dosahovala v minulém roce. Chtěla bych, aby se naše družstvo udrželo v první lize a aby v dalších letech třeba i bojovalo o přední příčky. A do budoucna, to se ještě uvidí. To je ještě všechno moc otevřené.

Sledovala jste prezentaci nového webu, která proběhla během dnešního večera, a jaký na vás nový web udělal dojem?
Myslím, že je velice zajímavý, bude tam hodně fotek, což je myslím dobré, a určitě to hodně lidí osloví. Líbí se mi a určitě ho budu dál sledovat.

Dana Wiedermannová (KK Zábřeh)

  • Juniorka roku 2005
  • Kuželkářská hvězda roku 2005

Dana WiedermannováOčekávala jste vítězství v anketách?
Vítězství v anketách jsem vůbec nečekala.

Jak vysoko si tohoto úspěchu ceníte?
Moc si ho vážím, protože jsem to ještě nikdy nezažila. Pocit vítězství prostě nelze popsat slovy. Je to spousta pocitů a za vítězství vděčím mnoha lidem.

Jakého úspěchu z loňského roku si nejvíce ceníte?
Myslím, že všechny úspěchy mají svoji hodnotu a těžko můžu jmenovat pouze jeden z nich a říct, jestli je to vítězství na mistrovství republiky nebo úspěchy na mistrovství světa juniorů nebo účast na mistrovství světa seniorů. Prostě beru každý úspěch zvlášť.

Jaké máte plány do budoucna?
Momentálně je na prvním místě škola, protože letos končím vysokou školu. V kuželkách chci konečně s klubem získat titul v první lize, což máme zatím po podzimu dobře rozjeto. Dále bych chtěla uspět na Světovém poháru společně s ostatními juniory a na juniorském mistrovství světa v Bolzanu dosáhnout v některé disciplíně na zlatou medaili, která mi dosud chybí.

Co říkáte odměně 10 000 korun za vítězství v anketě Kuželkářská hvězda a už víte, jak s nimi naložíte?
No, je to pěkná suma, nečekala jsem, že se dá někdy něco takhle vyhrát. Co s nimi udělám, ještě nevím. Nejspíš je zatím uložím a postupně si něco pořídím.

Co byste popřála návštěvníkům webu do nového roku?
Aby jim to padalo a hlavně také, aby sloužilo zdraví.

Zdeněk Gartus (Slavoj Praha)

  • Kuželkář roku 2005

Zdeněk GartusOčekával jste úspěch v anketě?
Očekával jsem, že uspěji, ale že budu první, to mě mile překvapilo a jsem nadšený a rád.

Jakého úspěchu z loňského roku si vy osobně nejvíce ceníte a jaký úspěch rozhodl podle vašeho názoru při hlasování odborné poroty?
Nejvíce si cením toho, že jsem získal titul na mistrovství republiky jednotlivců a také výkonů na mistrovství světa. Myslím, že všechny tyto úspěchy mi pomohly k tomu, že jsem v anketě uspěl.

Jaké máte plány do budoucna a čeho byste chtěl ještě v kariéře dosáhnout?
Je to velice jednoduché. V příštím roce bych chtěl vyhrát se svým klubem první ligu mužů, což je můj sen, a jinak do budoucna hrát co nejlépe a co nejdéle.

Jaký je váš názor na nový web?
Určitě je to velmi dobrá věc do budoucna a určitě pomůže lepší propagaci kuželek, což je důležité pro tento sport.

Co byste chtěl popřát návštěvníkům webu do nového roku?
Všem hodně zdraví a sportovcům hodně dobrých výkonů v příštím roce.

Robin Parkan (KK PSJ Jihlava)

  • Junior roku 2005

Robin ParkanOčekával jste prvenství v anketě?
Prvenství jsem neočekával, i když na nějaké přední umístění jsem tak trochu myslel, protože určité úspěchy jsem v loňském roce dosáhl. Vítězství je pro mě ale opravdu veliké překvapení a velice si toho vážím.

Jakého úspěchu z loňského roku si nejvíce ceníte a jaký úspěch podle vašeho názoru rozhodl při hlasování odborné poroty?
Cením si výsledků z posledních týdnů, kdy se mi několikrát podařilo překonat hranici 600 kuželek, což je pro mě momentálně největším úspěchem. Nominován jsem byl určitě i za výkony na juniorském mistrovství světa, kde jsem byl nejlepším hráčem našeho týmu, což pro mě byl také veliký úspěch a nečekal jsem to.

Jaké máte plány do budoucna a čeho byste chtěl ještě v kariéře dosáhnout?
Nejbližší plány jsou takové, že bychom se chtěli poprat o postup do první ligy. Vzhledem k tomu, že jsem již skončil v juniorské kategorii, tak bych se chtěl dostat alespoň do širšího výběru seniorské reprezentace, případně dosáhnout nějakého úspěchu, což bude samozřejmě těžké.

Co byste popřál návštěvníkům webu do nového roku?
Aby se jim dařilo v kuželkách, aby je kuželky bavily a přinášely jim hodně radosti.

Kamil Bednář, Štěpán Koblížek

Datum: 9. 1. 2006 | Sekce: Ostatní | Autor: více autorů