ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev – druhý den

Čeští muži hned po ránu změří síly s těžko odhadnutelnými Francouzi! Update 11:33, dohráno!

Česko Francie
Milan Svoboda 633 3,5:0,5 594 Anthony Rabier
Radek Hejhal 574 1:3 650 Julien Schmitt
Jaroslav Hažva 624 3:1 556 Ludovic Rousselet + Kevin Vincent
Pavel Jiroušek 634 3:1 606 Gianni Della Martire
Miroslav Jelínek + Robin Parkan 621 3:1 626 Sylvain Brunot
Jiří Veselý 655 4:0 582 Georges Ungurean
  3741 17,5:6,5 3614  
  7 : 1  

Bon jour!

Je to po ránu fofr...kluci už se rozhazují. Začíná Milan Svoboda s Radkem Hejhalem.

Milan Svoboda, Radek Hejhal

Hoši otevírají utkání osmama. To si dám líbit. Teda vlastně dvěma osmama. To by mohly být slušné plné. Radek 5 39, Milan o tři méně. Až na jeden hod jedou úplně stejně. Milan dává druhou hodovku po sobě. Usmívá se...je to dobré! Rade uzavírá úvodní desítku za 72. Milan má ještě o jednu víc. Francouzi oba 59. Radek plné uzavírá osmou, 105. Vede o 13. Milan dává 108 a také má k dobru 13. A dává hodovku! Radek má zatím horší otvírky, ale z levé krásně dobírá. Milanovi dopadá z plzně dvě navíc a á tam párek...teda pardon..nemá...je dole. Radek rychlou 8, 1. Radek dává druhého sněhuláka. Milanovi z otvírky zůstávají dva sedláci. Milan má 24 144, Radek s ím drží krok, 141. Francouzi mají odehráno více hodů, takže máme drobný náskok. Radek dává branda, Schmitt ho hodovkou stahuje. Milan otevřel horší šestkou a teď kolíkuje. Oba mají dva hody do konce. Milan hodovku nedává. Radek taky ne. Oba daly fány, Radkovi připadl sedlák. Milan nakonec uzavírá dráhu za 159, vyhrál o pět. Radek 157, plus 2. Vedle nás hrají Chorvati s Italy. Chorvat Hrvoje Marinovič vyhrál na 160, druhý Chorvat, Matko Bulka naopak s Italem prohrává.

Radek opět začíná osmou. Milanovi to trochu ujelo do malé, 5. Druhým hodem oba hodovka. Radek 5 31, Schmitt na něj teď tlačí. Radek ho hodovkou stahuje. Milan se zatím zastřeluje, 4 24. Rabier se ale trápí, a tak Milan má k dobru 6 kuželek po pěti hodech. Milan je až na plzních, tak to tak rychle nepřibývá. I přesto, že Rabierovi to dost připadává, tak má k dobru sedm kuželek. Milan 10 66, plus šest. Radek 65, ale Schmitt má 74. Kluci fuž zase chytli tu pravou a ždímou ji. Francouzi ale taky a je to opravdu vyrovnané. Oba kluci si vybrali jeden slabší hod. Milan plnou uzavírá na 101 a vyhrává ji o čtyři. Schmitt hraje 107 a má na Radka sedm k dobru. Milan začíná dorážku hodovkou. Podepisuje sněhulákem. Radek začíná šestkovou plzní. Dopíjí. Středová otvírka za pět jej přibržďuje. Milan dává tři devítky na pět hodů. Tedy čtyři na šest, Francouz ale dobírá těžkou figuru a drží se na dostřel. Rade kdává dva páry a pokračuje dál. Schmitt hodovkuje. Radkovi to ujíždí na fanky, z levé to půjde dobrat. Milan rychle dopíjí otevřenou plzeň. Radek skoro dohazuje...sedlák odolal. Škoda fíku. Tuhle dráhu radek prohraj, Schmitt hraje opravdu výborně. Milan ale kontruje a nad Rabierem vede, navíc výborně dobírá. Hodovka by bodla. Schmitt už má druhou hodovku v řadě. Milan jede po sedmách. Rabier 151. Schmitt dává třetí. Milan uzavírá dráhu plzní, celkem 178, 337 v polovině. Schmitt předposledním hodem dává střed, 183. Radek uzavírá za 153, 310 v půlce, Radek teď prohrál 31 kuželek. Celkově vedem o tři.

Schmitt na to vlétl další hodovkou. Radek se dnes opravdu nadře. Oba kluci zahájili fankami. Milan se zastřeluje, dva středy. Teď už je to lepší, sedma z pravé. Radek ji dává také. Schmitt 5 39 a Radek prostě musí hodovku...vyslyšel mě. A pro zapamatování padá i druhá. Milan má na 6 31 a je deset mínus. Radek těsně míjí roha, ale ten dopadává. Milan se teď trápí, má hodně středů. Schmitt chybuje a Radek ho svoji pravou ulicí po dlouhé době předhání. Na 10 má 65 a o jednu vede. Milan se zlepsuje na 58, mínus devět. Kluci teď hrají bez roha, ale jsou to kousky. Schmitt plné 102, Radek ztratil sedm kuželek. Milan jen 86, mínus 11. Milan začíná sedmou, Radek ze středu. Milan čistí. A hned osm. Bohužel s fíkem. Radek dává na čtyři. A na to sněhuláka. Už by nějaká ta hodovka mohla připadnout. Milan opět pěkně otevírá...čeká ho tlačenka. Radek má pecha...zůstává mu krokodýl. Milanovi teď konečně trochu zatáhla...hodovka a stíhá Rabiera. Ošklivá šestka mu to ale vrací. Radek šestkovou plzeň otevírá a taky je na dostřel. Rdaek by teď potřeboval dvě hodovky v řadě, má tři hody do konce a mírně prohrává. Zase krokodýl. Milan teď nemá tolik jako na minulé dráze, ale vyhrává a získává bod, 146, 483 plus 39. Radek dohrává za 140 a je mínus 42. Poslední dráha bude muset být excelentní, aby mohl brát bod. Celkově tři prohráváme. Chorvaté vedou na kuželky nad Italy, ale souboj Bulky s Christianem Mairem je napínavý. Oba teď výrazně přes 170, Bulka vede těsně 2:1 o 14.

Máme tu psolední dráhu. Schmitt nemůže zahájit jinak než hodovkou. Naši 6 a 7. To je lepší než fanky minule. Radek šest, sedm, osm..co bude následovat? Trojka...škoda devítka by dávala smysl. Schmitt 5 37, Radek devět ztrácí. Milan to nějak motá a je pozadu...4 25. Škoda fanek...občas to Milan až moc přetáhne. Radek se bojhužel opičí a Schmitt mu asi definitivně utíká. Schmitt 10 68. Radek 52. Milan hodovkou sronává krok s Rabierem. Radek dává středy, ne a ne to uhnout. Milan 10 63, plus jedna. Radek konečně hodovka. Tak až do konce.Schmitt 104 plné. Radek to vytáhl na 81. Rabierem dorovnává na 100. Milan o dvě méně. Začíná dorážku televizákem. Radek po první rychlé dává střed. I Schmitt umí hodit fány do otvírky, ale na to téměř dohazuje. Milan dává devítku na čtyři, Radek taky...najednou dobírá sedláka s druhou zadní fánou. Ale zase mu dává z luice jen šest. Milan šestková plzeň. Dopíjí. Radek dává na dva. Milan hraje krokodýla. Už dlouho ho nikdo nedal najednou, tak co, Milánku? Nevyslyšel mě. Dává jej poctivě na dv. Radek otevřel šestkovou plzeň a bohužel ji propálil. Milan dává sněhuláka. Dobírá a šestkovou plzeň na to. Oba mají dva hody do konce. Radek lavor, Milan ošklivou šestku. Radek dává poslední dráhu 124, celkově 574. Prohrává o 76 kuželek. Milan 150, 633 a vítězí o 39. Je to tedy 1:1, ale Francouzi mají k dobru 37 kuželek. Srovnáno je i mezi Chorvaty a Italy. Marinovič jasně zvítězil, Bulak naopak podlehl Mairovi, ten zahrál 642 a byl překvapivě nejlepší. Chorvati mají plus 45 kuželek.

Jaroslav Hažva, Pavel Jiroušek

Do kace jde druhá dvojka. Jarda byl původně překřten na Hatžvu, tak snad mu to přinese štěstí. 

Rozhozy máme za sebou. Chtělo by to úvodní nápor. Jarda zahajuje 7, 8, 9...kam dále? Ta kšest. Pavel 4 26. Francouz Rousselet nemá pásku, měl by být podle pravidel pořadatelů vyveden...tak uvidíme :-) Jarda 7 51, Pavel už chytl pravou, má o dvě méně. Jarda končí desítku šestkouo, 73, plus 17. Ta áska očividně přidává nějakou tu kuželku. :-) Jarda 11. hodovku. Pavel trochu zbrzdil, 10 60, mínus devět. Jarda vytěžuje pravou. Po devítce osma. Jarda to rozbil... Pavlovi chybí kousky k hodovkám, takže to má většinou bez roha. Plné 93, mínus 9. Rousselet dokončuje plné za 83, Jarda výrazně vede. Plné 112. Pavel začíná brandem. Jarda bohužel taky středem za čtyři, stojí mu tam olympiáda. Pavel dává na pět, Martire naštěstí dává fanky. Jarda taky napět. Rousselet ale nijak zásadně nestahuje. Pavel otevírá Téčko, z levé by to potřeboval dobrat. A taky že jo. Teď už se těším na hodovku. Je z toho jen ošklivá šestka. Jarda dobírá těžkou figuru a následně otevírá plzní., tentokráte mu nepřitáhla přdní fanka navíc. Dopíjí! Rousselet kotruje hodovkou. Jarda sněhuláka. Rousselet má čest práci. Pavel tvrdá levá za pět. Dává jen přední fanku, zůstává lavor. Jarda konečně hodovka. Pavel dobírá na exíka a dráhu dokončuje za 136. Martire má o 18 víc. Jarda hraje nenápadně, ale je z toho 172 a výhra o 39.  Vedle Chorvati uhráli 1,5 dráhy. Ital Wolfgang Blaas nezvládl závěr a jen uhrál plichtu.

Pavel začíná hodovkou a podepisuje osmou. Chtělo by to jednu třebovskou stoosmdesátku. Už máme jen mínus čtyři kuželky celkem. Pavel 4 33, Jarda 4 22. Jarda hodovka a je to veselejší. Jen ten podpis za tři si mohl odpustit. Pavlovi se teď vede, dotahuje mu duchcovský viadukt, snad si ho odpustí v doážce. Na 10 má 75, 19 k dobru. Jarda na  vede o 6. A celkově už mírně vedeme. Má to tu správnou tendenci. Martire 91 do plných. Pavel i přes jedny fanky 107. Jarda má o něco méně, 98. Rousselet 88. Oba zahajují z pravé osmami. Jarda fíká...nemám rád osm. PAvel bezpečně uklízí. Jarda napravuje hodovkou. Pavel druhého sněhuláka. Jarda znovu osm. Francouzi jsou pod těžkou palbou. Pavel třetí osmu v řadě. Jarda krokodýla, Pavlovi zůstal televizák...teď všechno, nebo čtyři. Tak tedy všechno! Pavel už má teď více než za celou minulou dráhu. Jarda branda, ještě to jde přes. Těsně míjí fanku, takže dokončuje dráhu za 151, celkem 323. Rousselet se na konci mírrně zvedl dvěma hodovkami, ale jinak nestačí a bude zřejmě střídán. Astala Vlasta...Pavel dává hodovku. Sice ji podepisuje fankami, ale je to hodové. Vždyť jsem to říkal. Je to dole. Tohle je Pavlova dráha! Dráha celkem 179, točí 315. Po první horší dráze se nyní dostal do vedení. Máme náskok 35. Italové nedají vydechnout Chorvatům, ti střídají. 

Kluci tlačí i dál. Osmy na úvod.Místo Rousseleta Francouzi posílají do hry Kevina Vincenta. Jarda na něj teď moc netlačí, dává mu čas se rozehřát. Pavel 4 29, Martire má ale ještě o dvě víc. Jarda už se rozhodl, že dal Vincetovi času na zahřátí dost a dává hodovku. Pavel ho naprosto nestydatě kopíruje. A újezdem do levé to se štěstím opakuje. A to se ho drží i při horším hoddu od fanek...šest. Jarda končí desítku za 65, plus 5. A dál jede hodovkou. Martire má 68, Pavel taky, ale hod k dobru...sněhulák, 76. A hodovka k tomu. Jarda posledním hodem do plných vybírá střed, 97, plus tři. Plzeň do otvírky. Dopíjí. Pavel je hodově pozadu, takže teprve dohrává plné, 108. Martire 104. Jarda teď dává rychlou 8, 1. A další osma. Francouz naopak dva fíky. Střídání se Francouzům zatím moc nevyvedlo. Jarda jede na plzeň. Pavel první dorážkovou dává sedmu. A doráží. Jarda naopak dobírá na tři hod. PAvel taky plzeň. Sand ji dá rychleji. Na dva, líznul fanku jen tak tak. Jarda má posledních pět hodů. Fanky. Z levé...uklízí. Ještě aspoň jednu devítku, prosím. Osm. Pavel fanky a taky on z levé uklízí. Jarda jde přes a končí dráhu 156, celkem 479. K dobru už má 79 kuželek. Pavel kolíkuje po sedmě. Ještě pět hodů...šestka od fanek...levá velká a pravý sedlák zbývají. Na dva je to dole. Celkově dráha 162, před závěrem má 477, 24 kuželek k dobru. Vedlejší zápas je nerozhodný 2:2. Muse za Chorvaty těsně vítězí už po třech dráhách, Blaas za Italy sronává. Italové ztrácejí 49 kuželek.

Pavel se po první slabé dráze opravdu našel. Jarda hraje konstantně nenápadně, ale skvěle. Řekl mu někdo, že je na MS? Zatím jeho klid spíš hovoří něco o úterním tréninku před sezónou :-) Aby mu to vydrželo...zatím se tam nějaká ta hodovka najde, 7 43. Pavel 5 35. Kluci ždímají pravou. Občas sedm, občas hodovka. Francouzi mají co dělat, aby se udrželi. Jarda 10 64, Vincent jej hodovkou o tři překonává. Pavel 10 73, Martire 60. O bodu by snad mohlo být rozhodnuto, mimochodem Jarda ho už uhrál. Jarda plné 96. Vincent výborným malým řádkem 104. Osma do otvírky. Martire zakončuje plné 82. Pavel 103. A taky osma na první. Oba úklid. Pavel sedm, Jarda čtyři od fanek. Pavel je největší motač za všech, takže často stojí a čeká na rozmotání. Jarda dobírá na tři hody. Pavel čistí párek hned. Jardovi od fanek dojíždí sedmička, zbývá roh a sedlák. PAvel dává plzeň. Dopíjí na tři hody. Martire ještě stahuje dvěma hodovkami. Již třemi. PAvel by měl odpovědět. Krokodýl...bude ho muset rychle překoussat. Francouz dává čtvrtou...musím přiznat, že mi to přijde trochu nefér. Pavel zkušeně sundává krokodýla, sedlák s králem pro něj není problém. Šestková plzeň do otvírky taky nekazí. Fracouz má to samé, ale dává jen na dva hody. Pavel těsně míjí roha a taky to má na dva. Martire 606. Pavel na poslední dráze 157. Celkově 634, ani nedal na tři dráhy 500...jen 498. :-) Vyhrál o 28 kuželek. Jardovi se to rozbilo, takže měl dlouhé zdržení. Otevírá plzní šest hodů před koncem. Propaluje jí. Z pravé by to měl uklidit. Jak jsem řekl... Šestková plzeň, má dva hody...chtělo by to přes. S jistotou. Posledním hodem klasicky česky střed, čtyři, 145, celkově 624. Francouzi jen 556. Vedem o 59 kuželek. Vedle je to tedy 2:2, 47 do plusu pro Chorvaty. 

Miroslav Jelínek, Jiří Veselý

Rozhoz dobrý, ale hodovky oba do úvody super! Míra po hodovce dvě osmy, 4 32. Jirka o dvě míň. Teď krásná hodovka, 6 45, plus 11. Míra 5 40. Taky je v plus, 8. Kluci to vzali od podlahy a zatím Francouzům nedali ani čuchnout. Jirka trochu přibrzdil, přesto 10 68, plus sedm.Ungurean se zatím hledá, je třeba z toho těžit. Míra krásně hraje pravou, občas mu nedotáhne zůstane mu lavor. 10 69, nad Brunotem má tři navrch. Oba dolu. Jirka od plzně sedm. Míra podruhé osm. Zase oba dobírají...jako roboti. Jirka sněhuláka. Míra škaredou šestku, levá to jistí. Dává to na dva hody. Jirka už se trefil...hodovka jak vyšitá, 22 133. A druhá, byť se štěstím. Míra má pech...sedm, ale zůstal levý sedlák a pravá zadní fanka. Jirka teď krokodýla. Češi tlačí, Francouzi se ale drží. Rozhodně není ještě hotovo. Jirka poctivě dobírá. Míra si spravuje náladu hodovkou. Jirka osm od plzně. Fujky fík. Míra jede devítku na tři a má poslední hod. Jirka také přelézá v závěru. Dráha 165., plus 13. Míra 157, posledním hodem se dostává do vedení a zkušeně vítězí o tři. Není důležité vést, ale vyhrát. Chorvati teď oba vítězí, ale je to stále vyrovnané.

Jdeme na druhou třicítku. Míra drží pravou, 3 22. Jirka dává jeden střed, 3 18. Teď tři osmy po sobě. A pak ted joaže hodovka. Jirka má z našich největší ránu a krásně mu to tam létá. Míra sice hraje pomaleji, ale i jemu to dává, 7 48. Sotva je pochválím, hned hrajou trojky, takže už mlčím. Osm a devět jako oprava. A ani sedmy nekazí. Míra 10 67, Brunot hraje výborně, 75. Jirka 67, Ungurean má dvě k dobru. Naši si vůbec nemohou dovolit zaváhání. Francouzi na to čekají. Míra plná celkem 99. Brunot dává 110. Ale otevírá brandem. Míra naopak hodovka! Ungurean plné 100, Jirka je mírně hodově zpět, 13 86. Míra dává druhou!  A vzápětí třetí! Ungurean otevírá středem. Jirka plné 104 díky dvěma hodovkám v závěru. Míra do čtvrtice sedm. Míra i Jirka hned čistí. Míra krokodýla...Pavle, jdi mu poradit jak na to. Jirka nekompromisně hodovku. Míra po jedné. Jirka dává druhou v řadě. Naši teď zapnuli opravdu turbo. Brunot se ale drží jak klíště. Jirka taky dává třetí. Odkoukal to od Míry. Míra osm, stále má na Brunota dvě kuželky ztrátu. Jirka od plzně šest. 

Omlouvám se, popis úžasného závěru se mi smazal...to připojení stojí za starou belu. 

Míra konec dráhy hrál skvěle, ale Brunot měl stále dvě k dobru. Posledním hodem pak Francouz hodil jen pětku, Mírovi dotáhla osmička a vyhrál tak o jednu, 179:178. Míra měl 336 polovinu. Jirka hrál až do konce také skvěle. Dráhu zahrál 185 a točil 350. Máme již více než 100 kuželek k dobru. Chorvati zatím odolávají tlaků Italů, Igor Sarkezi zahrál 340.

Jirka dále pokračuje ve skvělém výkonu, 10 72. Míra je střídán. Do hry jde Robin Parkan. Zahajuje hodovkou. Jirka snad nezná nic jiného než krásnou pravou ulici, 13 94. Celkové plné 107, získal dalších 11 kuželek a míří za bodem. Hodovka prvním hodem do dorážky. Robin ještě ladí mířidla. Jirka teď podepisuje středovou čtyřkou. Robin dokončuje plné hodovkou, 87. Na Brunota mírně ztrácí, 4. Robin začíná plzní. Oba teď mají delší devítku...za tři. Robin plzeň, Jirka sněhuláka. Naši motají a zdržují. :-) Robin následně dopíjí. Jirka dává fíka. Opravuje. Další osma. Tu uklízí bez zaváhání a ještě jde do plných. Celkem 158, po třech dráháh 508 a bod navrch. Robin se ještě sžívá s kuželnou. Zatím mu schází lepší otvírky. Na závěr hodovka, dráha 132, 468. Brunot dává 149, 481. Mimochodem na závěr středová čtyřka..asi má české předky. Vede o 113. Italové stále nedají Chorvatům vydechnout. Ti mají 58 k dobru, ale poslední třicítka to ještě může zvrátit.  

Robin začal 3 21 a devět má hned od začátku náskok. Jirka 4 27, plus 1. Jirka teď hraje s přehledem a už si může dělat radost číslem. Robin celkově ztrácí 5, ale na dráze vede, a to by k bodu stačilo. Jirka 10 66. Robin 10 64. Jirka si stále drží pravou. Robin postupně našel levou. Zase pochvala..a středy na to. Ach jo. Brunot se na poslední plné trápí. Robin dává plnou 93 a před dorážkou je už jen o dvě zpět. Jirka plná 93 a před dorážkou má 601! Robin rychlá na dvě. Ale oba teď mají horší otevření. Jirka první devítku dává na čtyři. Robin suverénně dobírá olympiádu...to tu tak často k vidění není. Sněhulák na to. Jira plzeň. Robin dobral a krokodýl. Jirka dopíjí a osm na to. Zase dole a šestka z ulice. Robin má náskok, ale střed ho přibržďuje. Na dva je dole. Na závěr by to kluci mohli trochu rozsvítit. Jirka krokodýla. Robin plzeň za šest. A dopíjí. Robin zakončuje dráhu šestkou, 153 a celkem 621. Jirka 147, 655. Jirka zvítězil o 73 kuželek. Robina naopak na dráhy 3:1, mínus 5. Vítězíme 7:1, 3741:3614. Italové dřeli až do konce, ale Chorvati si výhru pohlídali, byť jen těsně 5:3, 3697:3633. Do akce jdou Maďaři proti Dánům a Rakušani proti Bosně.

Datum: 20. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek