ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu – finále

Poslední den dorosteneckého MS obstarají finálové stodvacítky 24 nejlepších hráčů a hráček. Update 16:03, dohráno!

  • 9:00 – Štěpánka Vytisková
  • 10:10 – Karolína Kovaříková
  • 12:30 – Ondřej Matula
  • 13:40 – Vojtěch Novák, Jan Mecerod

Dobré ranko, široká kuželkářská veřejnosti!

Je tu poslední den MS dorostu a s ním finále jednotlivců. Čeká nás šest náhozů, tři dorostenek a tři dorostenců. Všechno to odstartuje během pár minut. Na drahách 1 až 4 se z naší výpravy jako první představí Štěpánka Vytisková. Připomínam, že ve hře jsou dvě sady medailí. První za dnešní nához a druhá za kombinace v součtu s číslem nahraným v soutěži družstev.

Štěpánka Vytisková

Štěpa má po rozhozu a jde na věc. Dnes to přeci jen nebude tak hektické jako včera, takže bude trochu více času se věnovat i ostatím hráčkám. Vedle Štěpánky hraje Slovenka Dominika Jankovičová. Dále z pravé strany se ozývá ryzí němčina v podání italských fanoušků, kteří fandí Helene Gasser. Dále hraje Rumunka s maďarským jménem Reka Fekete. Na sedmě válí další Italka Silena Hochrainer a konečně na osmička včera úspěšná Slovinka Leila Lisjak. Ještě než dokončím představování, tak telegraficky...Štěoa zatím výborně. Pátým hodem dává hodovku, podepisuje sedmou, tedy vlastně dvěma sedmami, na sedm má 52. Dokončím představování...na dvojce hraje Maďarka Enikö Nemeth a úplně vlevo na jedničce Polka Katarzyna Mroczkiewicz. Štěpa má vynikající vstup do hry, na 10 74. Daří se i Italce Gasser. Slabší úvod má Slovinka. Štěpa pokračuje v dobrých hodech. Malý řádek hraje slušně a je z toho plná 101, stejně tak Gasser. Sto má Maďarka. 99 Polka a 98 Rumunka. Štěpa začíná středem, potřebuje na něj tři hody. Malá nekazí. A je to hned dole. Dobrou dorážkou se na čelo dotahuje Slovenka. Štěpa plzeň. A suverénně ji dopjí. Může si to dovoli...dopingovou kontrolu ji za to neudělají. Sedma z levé. Štěpa jede po kolíku. A otevírá...šestkovou plzní. Italka Gasser dorážku příliš nezvládla, 127. Maďarka má 145. Polka naopak vynikajících 157. 152 má Rumunka. Slovenka trochu přibrzdila ke konci, 144. Štěpa na dva dobrala a dráhu zakončila osmou. Vynikajících 154. Slovinka 135 a druhá Italka zakončuje na 136. Střídání drah...

Začínají nám tu vylézat skřítci...neboli Ať žijí duchové! Jára Bulant je jako správný rytíř zavolal, aby Štěpě občas nějakou tu kuželku dorazili. Štěpa začíná zastřelnými, skřítci taky potřebují chvilku na zorientování. Teď dotáhla osm...skřítci už se začínají činit. A po chvilce dalších osm. Ty jsou lepší než středové. Štěpa nakonec slabší úvod dotahuje na 10 55. Nejlépe zatím Maďarka, která útočí na 70. Štěpa drží levou, plné nakonec slušných 90. Skřítci na závěr udělali z plzně osmu. Plné nejlépe Maďarka 97. Štěpa dává plzeň a dopíjí. Po plzních to půjde. Štěpa suverénně dopíjí i druhou. Osm a fána se kinklala... a teď sprostě uskočila, Štěpa fíkla. Ted už to jde. Hodovka! Teď už byla jasná. Podpis za šest z tvrdší levé. Vypadalo to jen na dvě, ale skřítci opět zapracovali a je to dole. Sedm do otvírky. Štěpa dohazuje po jedné. Chtělo by to ještě jednu hodovku, máme Štěpa má dva hody do konce. Sedm dobrých. Dráha celkem 152. Štěpa točí 306. Na zádech má zatím Polku (303). Rumunka 296. Slovenka 286 a Maďarka hodně zabrzdila, 282. Italka Hochrainer 281, Gasser i kvůli přešlapům jen 264. Slovinka dohrává jako poslední a točí 275.

Porouchal se systém, takže máme pár minut technickou pauzu. Pětka na úvodní zahřátí. Levá sedm. A další jako přes kopírák. Takhle až do konce, Štěpi! Sovenka se rozjela, 4 31. Štěpa 5 31. Zatím hraje jen pětky a sedmy. Víc bychom brali ty druhé. A nebo hodovky jako teď. Podpisová ulička krade, ale pětka nekazí. Polka 10 69. Rumunka ještě o jednu víc. Slovenka stejně tak. Štěpa 63. Dva středy nás trochu brzdí. Osma z pravé. Občas se to tam i újezdovka vleze :-) Zpět do levé, sedm. Polka plné 102. Rumunka 98. Slovenka zrovna tak. Maďarka 95. Štěpa to dotáhla na výborných 97. Slovinka má nejvíc, 101. Štěpa začíná lavorem. Skřítci teď pomáhají Slovence a zapomínají na nás. Jára je jde napomenout! Štěpa dobírá. Pokračuje středem za čtyři. Na dva hody jej jistě překouše. Párek z druhou zadní fankou jsou dole. Druhý párek z venkova a jdeme dál. Plzeň. Polka má šest hodů před koncem už 141, ale dává brand. Štěpa dopíjí. Teď jí to trochu sjelo, ale pravou uličkou se to dá dohodit. Přesně jak jsem řekl, je to dole. Teď už krásná sedma. Po jedné dolu. A chtělo by to zavřít okénko...ale bohužel se nepodařilo. Naopak Maďarce ano. Štěpa dává dráhu 146. Maďarka 145. Gasser 153, Polka 152. S ní se štěpa tahá o nejlepší výsledek. Štěpa 452:Polka 455. Závěr rozhodne...

Za znění vysokého jalovce naše drobná Štěpa přechází na jedničku. Na kraji jí to jistě půjde. Zase máme zdržení... Dobrá čísla kromě zmíněné dvojice mají Rumunka 430. O tři méně pak Maďarka a Slovenka. Hodovka na úvod! Podpis sedmou. A další...byly to úplně opsané hody...kde si asi štěpa naučila takhle opisovat...měli bychom zkouknout její školní záznamy... A další sedma. A když to bude střídat s hodovkama, tak budeme spokojení! Šestka rozhodně neurazí. A osma už teprve ne. Štěpa už má teď přes 500. Polka hraje taky dobře, ale zatím na Štěpu ani zdaleka nestačí. Ostatním se moc nedaří. Desítka za 69, na závěr nás levá obrala. Slovenka 61, Maďarka 62, Polka rovněž. Hodovka jedenáctým, podepsaná však čtyřkou. Šestka z levé a hodovka! Na závěr plných plzeň, 102. A další do otvírky. MaĎarka plná taky 102. Slovenka 93. Polka je pozadu. Nezatáhla nám. Po druhém hodu zůstává sedlák. Dolu putuje vzápětí. Polka plné 92 a máme na ni sedm náskok. Další plzeň. Teď už Štěpa čistí. Horší čtyřka, z pravé to ale půjde. Zůstává párek a sedlák. Párek je dole. A sedlák taky. Překousali jsme a teď nějakou rychlejší. Tvrdší levá je hodová. Polka dala první na dvě, ale teď má to stejné co my před tím. Štěpa dává patnáctku, zůstává král. Těsný fík...a bohužel i druhý. Teď už Štěpa musí. Dává a má poslední hod. Šest na konec, Dráha 144. Celkově 596. Teď už budeme čekat na závěr Polky. Dává osm a má čtyři hody do konce. Slovenka končí drahou 156 a celkem 583. Polka dobírá. Když půjde přes, tak bude před Štěpou. Dává hodovku. Nakonec hru uzavírá na rovných 600 a vede jak ve finále, tak i v kombinaci.

Karolína Kovaříková

Kája obsadila šestku. Vedle ní hraje Polka Julia Sidlo. Osmičku si pro zatím přivlastnila včerejší mistryně světa Nicoletta Dudziak, na sedmičce je Maďarka Anna Jezsovcizki. Zleva: na jedničce je Srbka Vesna Zivanovic, na dvojce drobná Franouzka Rachel Simon, na trojce Slovinka Nataša Radič a konečně na čtyřce další Maďarka Csenge Sabian. 

Kája si dává zástřelnou za pět. Hned to zamotalo, takže chvilka pauzy. Osm po ní. Šest a čtyři a první pětku zakončuje sedma, rovných 30. Z ostra začala Srbka, 7 52. A Dudziak drží včerejší formu, 8 51. Kája televizáka. Dále střed za pět. Je to zatím takové neučesané. Dudziak 10 67. Kája sedm. Srbka má rovných 70 na 10. Maďarka Sabian 67. Kája 56 na 10, je to zatím všechno moc na středu. Hodovka! To si dám líbit. odpis za sedm. Dudziak plnou 99. Srbka přibrzdila na 97. Zase hodovka! Kája zařadila dvojku...a hned další hodová! Sabian uzavírá plné za 101. A přidává hodovku. Fantastický malý řádek uzavírá plnou 94. Ještě si Kája stihla takticky vybrat středovou posledním hodem do plných. A otevírá osmou. Kája to hraje hlavou :-) Dobírá a stíhá Sabian. Plzeň do otvírky. Dudziak dává hodovku a hraje stále velmi dobře. Kája doráží. Dudziak dává další. Zatím je to polský velekoncert. Kája sedm. Pravou teď drží velmi dobře. Po jedné dohazuje. Osm! Sabian se v dorážce trápí. Kája dohazuje. Ani Srbka nehraje dobře. Dudziak naopak další hodovku. Kája hodila krásnou pravou, vypadalo to na krokodýla, ale dotáhl sedlák a má osm. Sabian "jen" 136. Kája dobírá a dává hodovku! Dál sedm a může ještě přes. Srbka "jen" 133. Francouzka Simon zahrála dobrou dorážku, 145. Dudziak zakončila na 162. Slovinka 140. Druhá Polka 124 a druhá Maďarka 125. Kája dobírá! A má poslední hod.Brand...Kája je prostě Češka, to ani jinak nemohlo dopadnout. Přesto super dráha, 160, 66 dorážka.

Sedm do úvodu. Pět a šest. Klidný začátek. Sedma a už je Kája z pravé. Sledující komentu zdraví Štěpánka! Kája teď ujela do levé, ale sedma se počítá. Zase jednou šest a pět. Osm náladu zlepšuje. Lée hraje Sabian, 8 55. Simon Z Francie taky. Plzeň za pět a Kája desítku uzavírá ještě čtyřkou, 10 60. Sabian 69, Simon 68. Nedaří se Srbce, Dudziak má 62. Kája bohužel za tři. Napravuje to hodovkou. Šestka jako podpis je fajn. Krokodýl. V plných rozhodně nezamrzí. Na závěr další sedma, plné 92. Dudziak 90. Sabian 105. Simon 97. První devítka na tři. I druhá otvírka za sedm. Teď už párek půjde. A taky že jo. Otvírky jako přes kopírák. Teď je to ale na tři. Teď do levé...ale zůstává televizák. Takže všechno, nebo čtyři! Kája bohužel dává jen sedláka. A dál kolíkuje. Ještě by to chtělo hodovku! Kousek koule míjí přední a je to plzeň. Kája dobírá a je z toho 137. Dudziak hraje podobně, 135. Sabian dává 141. Nejlépe teď Simon 149. Kája s Dudziak točí nejlépe, 297. Simon 294.

Omluvte mě...jsme teď v obležení malých fanoušků a podepisujeme se. Je to docela příjemný pocit :-) A málem bych zapomněl...ještě vyřizuji pozdrav do Zlína paní Stehlíkové...ode mě :-)

Kája zahajuje na třetí dráze. Hodovka! Pět na podpis. Šestka je lepší. Tvrdí ulice za pět. Zase bych si přál hodovku. Kája mě slyší a dává...sedmu...ale i to beru. Další dobrý hod, ale dává jen pět. Dudziak rozjíždí 6 42. Šestka pro Káju a už se ta ideální ulička blíží. Teď to Káje ujelo...dvojka. Osm je lepší. Šestka a na 10 59. Dudziak má 67. Daří se i srbce, 66. Francouzka 58. Osm a na to krokodýl. Malý řádek zatím fajn. Plná celkem 90 a hned hodovka! Plzeň za šest na to. Krásný hod, ale ten bídák sedlák nepadá. Dalším hodem už ano. Krokodýl...zpropadený sedlák netahá. Kája poctivě dohazuje. Opět plzeň. Hej, tak takhle ne! Ten sedlák je tam nad přilepený kanagomem, zase nespadl. Kája suverénně dobírá. Sedm na to. Párečky Káje moc nejdou, ale na dva hody to dává. Hodovka ale nepřišla, takže Kája dráhu končí za 142. Před závěrem má 439. Dudziak měla super plnou 104 a i v dorážce hraje výborně. Ledva jsem jí pochváli, tak dvakrát fíkla. Dráhu zakončuje na 149 a celkem má 446. Simon 148 a má 442. Výborně zahrála Sabian 160 a má jen o dvě méně než Kája. 

Kája dává pětkovou zástřelnou. Na to osma. Tvrdí ulice a pět. Mohlo by to Káje občas trochu nasypat. Šestka bez roha je fajn. Hodovka uzavírá první pětku za 33. Dudziak má o dvě méně, ale vede o 5. Podpisová pětka. Plznička a bohužel následují fanky. Sedma je lepší. Dudziak ale hraje lépe a utíká do trháku. Krokodýl a je to za 60 po desítce. Dudziak je plus šest. Sabian plus 5 a Simon plus čtyři. Fanky a na to sedm. Teď už jen ty sedmy, prosím. Lavor, osm a posledním hodem do plných středová čtyřka, plné 88. Dudziak má 92. Skvěle hraje Sabian, 100. Kája otevírá televizákem. Bohužel propaluje a zůstává česťák. Simon plné 95. A hned hodovku. Dudziak rovněž. Kája mezitím kolíkuje česťáka. Devítku má na šest a potřebuje jednu, dvě rychlé. Sedma a levý párek na dobrání. Zase po jedné, to je naše dnešní achilova pata. SAbian s Dudziak hrajo výborně. Simon se trápí s duchcovským viaduktem. Kája konečně hodovku! Prošvihl jsem jí, takže ještě aspoň jednu chci...další televizák. Druhý česťák, a tím bude Kája končit. Dráha 124 a celkem 563. Poslední dráhu válí Sabian. Dvě hodovky v závěru a ještě honí Dudziak. SAbian nakonec 595 s devíti újezdy. Dudziak na konci šest, dráhu 152 a celkem 598. Je tedy zatím druhá za svoji krajankou. Štěpa je třetí a Sabian čtvrtá.

Nyní bude hrát poslední osmička dorostenek, už bez naší účasti. Trochu se občerstvím a za chvilku jsem zpět.

Dějí se tu věci! Hlavní favoritce, domácí Biance Zimmermann se zatím moc nevede a po třech dráhách má "jen" 423. V kombinaci na ní tudíž dotírají Chorvatky Matea Juricic a Tea Dragicevic a také její krajanka Samantha Jones. Ta míří za zlatem z finále, 476 po třech dráhách. Závěr byl v pravdě zběsilý. Matea Juricic hrála jednu osmu za druhou a své vystoupení zakončila dráhou 179, celkem 633. A je dvojnásobnou mistryní světa! Bianca Zimmermann totiž dneska hodila jen 555. A ani její obří náskok z družstev jí tak nestačil na medaili z kombinace. 628 a dvě stříbra si vybojovala jiná Němka, Samantha Jones. Bronz v kombinace patří další Chorvatce, Lee Dragicevic. Bronz z finále pak připadá Polce Mrockiewiczové. Štěpánka Vytisková je ve finále pátá.

V rychlé sledu se přesouváme na dorostence...

Ondřej Matula

Maty začíná na trojce a vedle něj hraje Chorvat Marin Rosandic. Dále mu společnost dělají: Slovinec Ziga Pozar, včerejší mistr světa, domácí Tim Brachtel, Slovák Radoslav Fuska, Rumun Kalman David Koto, Polák Igor Szydlowski a Slovinec Denis Pasic. 

Pomalu končí rozhoz a Maty jde do akce. Maty začíná osmou a troubíme! Sedm na to. Trojka a těsná plzeň...až lízne, bude devět. Teď střeďák. chce to něco mezi. Krokodýl je lepší. Šestková plzeň. Maty by od Slováka Fusky potřeboval odkoukat hodovku. Maty rozbil dráhu a čeká. Dopadává krokodýl sedmým hodem. A druhý...jen ať si je Maty vybere v plných. Výborné plné má Slovinec Pozar, 103. Brachtel 96 plus hodovka. 99 druhý Slovinec Pasic. Maty dvě hodovky v řadě a dotahuje se na čelo. Fuj brand po dvou devítkách. Osm to napravuje. Další osma a na konec plných čtyřka, 95 v součtu. Fanky do úvodu...levá to uklidí. Šest je dole, sedlák zbývá. Výborně hraje Brachtel, a to je ještě věkem žák. Maty opět motá...už má devět hodů mínus oproti Němcovi. Sedlák je dole. Osm a půl...fána už už padala a v tom se vrátila zpět. Malá rána... Maty dobírá a následuje tvrdá ulice za pět. Slovák nakonec jen 130, dorážka mu nevyšla. Pozar 157 a Pasic 142. Maty dobírá na tři hody. Maty otevírá z malé...ta nekazí. Brachtel zvolnil a dal 150. Polák Szydlowski hraje nejlépe, 156. Zatím je to polsko-choorvatský den. Rosandic z Chorvatska 144 a Rumun Koto 139. Maty dobírá na hody, má tři do konce a ještě potřebuje přes. Středová pět. Chtělo by to oba párečky. Jeden z venkova, druhý napůl. 139 první dráha. Na druhé by to chtělo trochu přidat.

Na úvod šestková plzeň. Teď pětka ze středu. A druhý za sebou. Konečně hodovka! Těch by se měl Maty držet. Krokodýl podepisuje. škda těch středů, je jich až příliš. Krokodýl je lepší. A další. Vždycky to tam lítá jak blázen, ale ty dvě zbylé kuželky to míjí. Teď už dala osm. Brachtel 10 67. Maty rovných 60. Hodovka. Ale před tím dva středy, takže Maty jen stahuje. Osma na to a hned je to veselejší. Slovák Fuska 100 do plných. Maty rovných 90. Pozar 98. Braachtel 94. Maty otevírá šestkou. Rosandic 97, Pasic 102. Maty na dva hody dobírá a konečně hodovka! Slovinci se taky činí a sází to tam jako na běžícím páse. Maty sedm z plzně, zůstal roh a zadní fanka. Maty dobírá, ale dává středovou pět a tu kolíkuje. Osm a král se nám chechtá. Už je dole. Šestka z tvrdší ulice a Maty končí na 143, 282. Brachtel 145, 295. Polák Szydlowski 143 a má baťovku 299. Chorvat Rosandic 149,, 293. 284 má Slovák. Slovinci vedou, Pasic má 156 dráhu a taky baťovku. Pozar 159 a vede s 316.

Teď to bude koncert...sedm na úvod. Střed za pět. A plzeň. Od hodovek jsou to fakt chloupky. Naopak Pozar řádí dál a chytá se i Brachtel. Maty jede po pětkách. Hodovka! Plzeň...ale dojíždí a je to druhá hodovka. A třetí! Do čtvrtice všeho dobrého..sedm. 10 nakonec za 68. Výborně hraje Slovák Fuska, i oba Slovinci a Brachtel. Srovnatelně s nimi Polák Szydlowski a Chorvat Rosandic. Nejméně mu Rumun. Další hodovka. A k ní krokodýl.Brachtel plné 101. Fuska 99. Rosandic 100. Szydlowski 101. Maty 103! Pozar 101 a Pasic 107. Brachtel dává rychlou 8, 1 a hodovku. Maty začíná plzní. Brachtel druhá hodovka v řadě. Maty dobírá z venkova...nebude si kazit pravou ulici pro jedno dobrání přeci. Škoda středu. Němec má 23 143. Maty dává na tři hody. Hodovka! Plzeň na podpis. Těsně nešla na poprvé, tak na dvakrát. Televizák. Maty by potřeboval rychle sundat. Skvělé křídlo, ale sedlák odolal. Teď už ne. Plzeň a celkem 157, 439. Brachtel 164, 459. Ale vládcem této třicítky byl Pasic...184 dráha (107+77). Zatím má 483. Pokud to zopakuje, tak bude vážný kandidát medaile.  

Jdeme do koncovky. Maty zahajuje televizákem (nevím, jestli to je všeobecně známý termín, takže doplním, že to je sražený roh, přední fána, obě zadní fány a zadní roh a často je pak z toho čest práci:-)). Maty 4 21. Jinak jako černá ruka řádí Szydlowski...5 44. Maty hodovka! Podpisová sedma. A výběrová osma. Šestku bereme, ale publikum si žádá hodovku! A dostává ji (pozn. red. opravdu to takto vyšlo a nebylo to předem připravené:-)) i s dalším krokodýlem. Sedmy bereme. A taky osmy...ty se neomrzí. Szydlowski nakonec 109 plné. Pětka dneska sype. Maty končí plnou za 98. Plzeň do první otvírky. Bohužel Maty kolíkuje. Znovu plzeň. Na dva hody. Maty má pech...lavor...a je shodit to jde. Maty však jede po jedné. A teď televizák. Maty končí dráhou 133. Celkově 572. Polák nezvládl dorážku, takže nejvíc opět hodil Pasic (153), ten měl naopak dorážkou skvělou. Je také jediný, který překona lšestistovku, celkových 636 dává naději na medaili. České vystoupení na šampionátu zakončí dvojice Honza Mecerod, Vojta Novák. Za chvilku jdou na to...

Honza Mecerod, Vojta Novák

Vojta jde do akce ze dvojky. Vedl  něj bude hrát Citron, tedy Marek Švantner ze Slovenska. Vedle Honzy, který jde ze sedmičky, hraje Chorvat Borna Bakran. Dále hrají Polák Gracjan Machaj, Francouz Florian Menrath, Mate Nemeth z Maďarska a druhý Polák Mateusz Gozdzik.

Asi nebudu stíhat úplně každý hod..byl by v tom i zmatek. Ale Honza dává hodovku druhým hodem, po první dvojce. Honza 4 23. Vojta teprvý druhý hod...krokodýl. Honza 6 31. Vojta 4 27. Honza hodovka a šest. Vojta si drží standard, ale teď osm, 7 47. Honza 10 57. Vojta 8 54, 10 64. Honza hodovka 11.hodem. Vojta taky. Oba podepisují sedmou. Vojta se rozjel a  vede. Vojta plnou 102. Honza 92. Francouz Menrath 95 a hned dává hodovku. Vojta začíná plzní. Honza dává první na dva, Vojta kolíkuje, na čtyři. Honza hodovku. Vojta opět plzeň. Zase netáhá..fána odolala. Honza krokodýla. Vojta dobírá. Vojta otevírá bez roha. Honza bohužel fíknul. Honza zavře la osm. I Vojta teď zpomalil a má dlouhou. Oba dobré otvírky. Honza pět, Vojta sedm. Vojta jde přes a dráhu nakonec končí 143. Honza střed, ale ještě to jde přes, byť olympiáda tady moc nepadá. Honza nakonec dráhu 144. Nejlépe hraje Slovák Švantner, 147.  

Kluci jsou od sebe tak daleko, že snad mezi nimi je i vidět zakulacení Země...Vojta na jedničce dává krokodýla, Honza dvě pětky. Vojta osm. Plné začíná opět dobře. Čtyřku napravuje Vojta osmou. Honza už třetí pětka. Šet je už lepší. Ale následuje opět pět. Slabší chvilku měl i Vojta, ale ukončil ji hodovkou. A druhá! Sedm na vrch. Vojta na 10 66. Stejně má Francouz Menrath. Honza mírně zaostává, 10 56...je to samá pětka, ze středu i z ulice. Vojta řádí jak černá ruka...osmu střídá sedma a tu zas další sedma. Mezitím Maďar Nemeth 12 83. Honza se dotahuje, 13 77. Na závěr Vojta čtyřku, plné 99. Švatner 95 plus hodovka. Vojta fanky do otvírky. A dobírá je. Teď plzeň. Honza je pozadu, plné 94 končí hodovkou. Vojta dobírá. Honza dává osm. Vojta hodovku! A druhá! Honza zase osm. Teď tvrdší ulice za pět. Dobírá! Vojta to teď válcuje. Maďar ale taky, 21 142. Vojta plzeň. Honza dává středovou pět. Vojta dává na dvě. Škoda středu. Ještě by to chtělo přes. Honza kolíkuje. Vojta už nepřelézá a dráhu má za 161, točí 303. Honza lavor, 25 127. Maďar končí dráhu 168, 301. Honza dobírá na dva. Fány se sedlákem, zbytek se dá sundat. O kousek to nevyšlo, Honza končí dráhu 139, točí 283.

Honza začíná krokodýlem. A přidává hodovku. Vojta se zvolna zastřeluje. A další krokodýl Honzy. Vojta ho kopíruje. Honza další hodovku, 5 38. Vojta 6 35. Vojta se teď trápí, naopak Honza drží krásnou levou. A další osmu dává. Vojta se zvedá hodovkou. Honza hodovka a k tomu pětka, 10 73. Vojta 10 58. Honza je zatím nejlepší. Dobře hraje i Švatner, 11 76. Vojta osm a zvolna se posouvá vzhůru. Vojta drží levou ulici a Honza vlastně taky :-) Kluci teď hrají opravdu pěkně. Švatner nakonec plné 105 plus hodovka. Vojta to vytáhl na 93 a Honza řádí dál, plná 100 i s dvojkou na konec. Vojta otevírá středem. Honza plzní. Vojta devítku na čtyři, Honza na tři. Vojta plzeň, Honza střed za pět. Vojta dobírá, Honza dává párek. Vojta osm a dobírá, uklízí i Honza. Dal bych si nějakou tu hodovku. Co Vy? Vojta sedm, ale Honza s přehledem dává! A na to osm. Oba dobírají. Tak zase jednu či dvě? Vojta dává! Honza dává. Honza i druhou. Ještě aspoň přes. Vojta nakonec 147. Honza dobral z pravé a ještě jde do plných. Celkem 168. Vokjta točí 451, Vojta na chlup stejně. Na 451 se dorovnal i Maďar Nemeth. Slovák Švantner 435.

Na závěr by to chtělo nějakou sto osmdesátku po vzoru Slovince Pasice, který zatím vede. Kluci teď jsou hned vedle sebe na 4 a 5, tak se snad poženou za maximy... Honza sedm, Vojta osm. Dobrý začátek. Honza teď taky osm. Vojta krokodýla. Kluci si jdou doslova po krku. :-) Vojta hodovku. Honza dva středy. Vojta dává dalšího krokodýla. Honza dává plzeň a k hodovce mu kousek chybí. Jeden lavor pro Vojtu, má přeci jen volnější hody, tak mu to tolik nejezdí. Honza krokodýla a Vojta opisuje. Vojta hodovka! Honza sedm. Maďar má 10 62. Vojta podepisuje šestkou. Honza má na deset 59. Vojta trochu brzdí středem, napravuje to sedmou, 10 70. Vojta dává dalšího krokodýla. Snad si je před dorážkou vybere. Honza se hodovkou dostává do hry. Maďar plné jen 89. Vojta napravuje střed hodovkou. Honza osm. A končí hodovkou. Plné 100. Vojta zakončuje plné plzní a má rovněž 100. Kluci mají pořád stejně! Honzovi do otvírky dotahuje. Má pryč branda a levé fanky. Vojta dává plzeň. Vojta dává na dva. Honza na tři. Dotahuje se Slovák Švatner, 18 114. Vojta hodovku! Honza z levé sedm. Vojta podepisuje z levé strany. Z pravé ulice to uklidí. Bohužel mu sjela, zůstal přední roh a dva sedláci. Honza dobírá párek a dává televizáka. Vojta jede poctivě po jedné. Honza to uklízí a může dál. Vojtovi dotahuje sedm od fanek. Honza opět sedm. Vojta dobírá a Honza jede po jedné. Vojta krokodýla. Musí poctivě po jedné. Honza dobírá. A levá ulice ho krade. Vojta jde přes. Čtyři na 600. Dává šest a má celkem 602! Honza ještě motá. Taky by měl jít přes devítku. Dobírá fanky s králem a má tam okénko na hodovku. Dává!!! A své vystoupení zakončuje šestkou. Celkem 611! Honza je zatím ve finále druhý, Vojta třetí. Hodně hodil ještě Maďar...590 a Slovák 584. Teď už půjde poslední runda.

V poslední náhozu se utkají dva Rakušané, Matthias Zatschkowitsch s Lukasem Temistoklem, dva Němci, Daniel Barth s Lukasem Funkem. Doplní je Maďar Richard Ivanyik, Chorvat Mihael Grivicic a Srbové Zelislav Jakab a Vuk Boskov.

Závěrečná runda byla rozdělena na dvě poloviny. Dráhy 5 až 8, tedy Chorvaté, Maďar a Srbové se do bojů o medaile nezapojili. Všechno to bylo na Rakušanech a Němcích. Z jejich vzájemného souboje vyšel nejlépe překvapivě Slovinec Pasic. Ten měl již dohráno a nikdo ze zbylých hráčů ho nedokázal přehodit. Slovinec díky 636 slaví zlato. Stříbro patří velkému favoritovi, Matthiasovi Zatschkowitschovi (630). Bronz těsně vybojoval domácí Daniel Barth, který v nervózním závěru zahrál 617 a o šest kuželek překonal Honzu Meceroda. Ten tedy skončil čtvrtý před Rakušanem Temistoklem a Němcem Funkem. Vojta Novák skončil sedmý. V kombinaci vedení uhájil Rakušan Zatschkowitsch. Stříbro bere Barth, bronz Temistokle. Honza je šestý a Vojta sedmý. Krásné výsledky na závěr!

Z MS dorostu se s Vámi loučím...ale jen tak se mě nezbavíte. Od zítra se hraje MS týmů a já tu budu opět...zítra začínají naše ženy.

MS dorostu 2017
Datum: 19. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek