ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezistátní utkání dorostu Česko–Německo

O uplynulém víkendu se v Dobřanech konalo mezistátní utkání dorostu Česko–Německo.

Původní záměr byl, aby se tohoto utkání zúčastnili také žáci, kteří jsou nominováni ke Světovému poháru žactva. Ve stejném termínu se však konalo u nás mistrovství republiky v této kategorii a zcela pochopitelně se ho tito hráči účastnili. S německou stranou proto bylo domluveno, že za nás nastoupí dorostenci, kterým v letošní sezóně je 15 let. Reprezentační trenéři dorostu proto v nominaci k MU pozvali 7+7 hráček a hráčů, ze kterých měla vzejít užší nominace pro MS dorostu, a 1+1 „mladé“ dorostence, se kterými se počítá pro další cyklus.

Během technické porady pak bylo s vedením německé výpravy domluveno, že naši hráči U15 a němečtí U14 nastoupí jako první a navazující utkání dorostu pak sehraje 7 hráčů na každé straně, přičemž do oficiálního výsledku zápasu budou započteny výsledky 4 nejlepších.

Pořádající klub CB Dobřany (s rodinou Fišerů v čele) přichystal kuželnu velice dobře. Bohužel lépe toho dokázali využít naši němečtí soupeři, kteří zvítězili v obou kategoriích. Nás může těšit, že řada našich hráčů si zde vytvořila své nové osobní rekordy. Našim nejlepším hráčem byl Ondřej Matula s výkonem 641, což byl i nejlepší výkon celého utkání. Mezi našimi dívkami se nejlépe dařilo Veronice Horkové, která porazila 615 kuželek. Za povšimnutí stojí i nához 610 od Barbory Pýchové, která nás reprezentovala v „mladší“ kategorii.

Oficiální výsledky jsou níže uvedeny ve stručné podobě. V přiložených souborech jsou uvedeny kompletní výsledky všech hráčů v pořadí, v jakém startovali (včetně „žáků“ na první pozici).

Dorostenky
Česká republika Německo
Štěpánka Vytisková 571 : 613 Sara-Helen Wahrn
Veronika Horková 615 : 617 Ann-Katrin Walz
Karolína Kovaříková 580 : 611 Samantha Jones
Hana Stehlíková 595 : 625 Bianca Zimmermann
  2361 : 2466  
Dorostenci
Česká republika Německo
Jaroslav Bulant 602 : 627 Daniel Barth
Ondřej Matula 641 : 627 Lukas Funk
David Ryzák 585 : 612 Simon Axthelm
Vojtěch Novák 579 : 631 Tim Brachtel
  2407 : 2497  

Nedělní program byl vyhrazen již jen našim hráčům, kteří si otestovali soutěže smíšených tandemů. Na závěr byli hráčům předány nominační dekrety k MS dorostu. Při výběru přihlédli reprezentační trenéři nejen k uplynulému mezistátnímu utkání, ale zohlednili celé období přípravy. Jména nominovaných mohou zájemci najít v samostatném článku.

Datum: 25. 4. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek