ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Finále 1. KLD přineslo napínavý souboj

Družstvo TJ Jiskra Hazlov získalo mistrovský titul. Ve Valticích oslavují třetí stříbro v řadě. Bronz putuje do Jihlavy.

Finálový turnaj nabídnul výborné výkony podpořené vynikající atmosférou, která v neděli gradovala tím více, že o zisku titulu se rozhodovalo až posledními hody. Sobotní nához rozdal karty tak, že adepty na zisk titulu byly v podstatě pouze dva týmy. TJ Lokomotiva Valtice chtěla po dvou stříbrných umístěních z předchozích ročníků konečně dosáhnout na zlato a po sobotě k tomu měla dobře nakročeno. Svého hlavního soka, kterým byl tým TJ Jiskra Hazlov, Valtičtí porazili o 60 kuželek. Přesto se však ani tak nedostali na první příčku. V semifinále si totiž vybojovali pouze jednobodové zvýhodnění, zatímco tým z Ašského výběžku postoupil do finále se všemi třemi body. A tak se Valtice potřebovaly umístit před Hazlovem i v neděli.

Diváky jistě muselo mrzet, že se poslední hráči aspirantů na titul nestřetli v přímém souboji. Vojtěch Novák, poslední hráč Valtic, ukončil svůj nához o várku dříve, a tak Západočeši v závěru věděli, kolik potřebují. 549 kuželek není málo a zvlášť v situaci hráče, který v sobotu nestartoval. David Repčík se však s tímto úkolem popral statečně a výkonem 555 dovedl svůj tým k mistrovskému titulu.

O bronzovou příčku bojovala až do úplného závěru v malém derby družstva KK PSJ Jihlava a TJ Spartak Pelhřimov. Šťastnějším bylo nakonec první jmenované družstvo. Jejich medaile jsou tak pro jihlavský klub alespoň malou satisfakcí za družstvo mužů, kterým bronzové umístění v Interlize uniklo až v posledním kole.

Datum: 9. 4. 2017 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka