ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 16. kolo

Slovan Rosice i přes prohru vede nadále ligovou tabulku.

Tabulka soutěže po šestnáctém kole je značně nepřehledná. Na kontě máme pět neodehraných utkání z různých příčin a jedno předehrané. Některá družstva jsou hráčsky na dně a nemají kam šáhnout. U Lokomotivy Česká Třebová je stav nejkritičtější a je otázkou zda toto družstvo vůbec soutěž dohraje.

Družstvo Sokola Husovice po kanárovi v minulém kole doma se nezlepšilo ani venku a v Blansku opět prohrálo 8:0. Po výhře ve čtrnáctém kole v Náchodě přišel pokles formy a dvě prohry s nulou za sebou. Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice zajížděl do Jičína a dlouho držel s domácími hráčkami krok. Po zisku tří bodů ze hry pro každé družstvo rozhodovaly o zisku bodů poražené kuželky a těch měly po posledním hodu na svém kontě jičínské hráčky o 61 více. Šestistovku pokořily v tomto utkání domácí Nikola Portyšová výkonem rovných 600 a hostující Natálie Topičová výkonem 605. SKK Náchod pokračoval v nemastných neslaných výkonech a podruhé za sebou doma prohrál. Tentokrát bralo body v Náchodě TJ Valašské Meziříčí po výhře 7:1. Jediný bod pro domácí uhrála hned v úvodu zápasu Nina Brožková. SKK Rokycany se představily v Přerově a hodně domácí celek potrápily. Do posledních hodů se bojovalo o každou kuželku. Hostující Terezie Krákorová pokořila šestistovku výkonem 604 kuželek, ale ani to nestačilo. Spartaku Přerov zůstalo na kontě 12 kuželek a tím i těsná výhra 5:3. V nedělní předehrávce přehrála hladce Konstuktiva Praha slabě hrající SKK Jičín. Výborný výkon podala domácí Lenka Nová, která porazil 604 kuželek.

Obě soutěže jednotlivkyň vede hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová před svoji stájovou kolegyní Naďou Dobešovou. V soutěži získaných bodů pro družstvo doplňuje toto duo další hráčka Slovanu Rosice Alena Kantnerová.

Datum: 19. 2. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa