ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 11. kolo

Hráčky Slovanu Rosice po výhře v Rokycanech drží po po polovině soutěže vedení o bod před Spartakem Přerov, který přehrál v tomto kole pražskou Slavii.

V posledním kole podzimu uhrály hostující celky tři vítězství. Hráčky Slovanu Rosice zvítězily v Rokycanech a udržely vedoucí příčku v tabulce s jednobodovým náskokem na Spartak Přerov, který přehrál venku pražskou Slavii. Obě utkání skončily poměrem 5:3 ve prospěch hostujících celků. Vyrovnanější utkání se hrálo v Rokycanech. Rozhodující body a kuželky ve prospěch Rosic nahrála v závěru utkání Alena Kantnerová, která zahrála nejlepší výkon utkání, když porazila 609 kuželek. Utkání na Žižkově mělo úplně jiný průběh. Po vyrovnaném úvodu zápasu, ovládly přerovské hráčky střední část utkání. Zvítězily v obou duelech a náskok 44 kuželek z úvodu navýšily na 170. V závěru sice domácí hráčky uhrály maximum bodů, ale ztrátu poražených kuželek se jim korigovat nepodařilo. První vítězství v soutěži uhrály hráčky Lokomotivy České Třebové. Dokázaly zvítězit na Konstruktivě 7:1, když domácí zahrály hodně špatně. Třikrát pod pětistovkou, dvakrát těsně nad, na to se v lize vyhrávat nedá. Jediný bod pro domácí nahrála na výkon 490 Ludmila Holubová. Hráčky Sokola Husovice uhrály povinné domácí body. SKK Jičínu se v Brně nedařilo. Při nejlepším výkonu 518 ani s případným úspěchem počítat nemohly. Čestný bod pro hostující celek uhrála až v samotném závěru utkání Michaela Kučerová. Asi nejdramatičtější utkání se hrálo ve Valašském Meziříčí, kde domácí hostily KK Blansko. Po jasném úvodu, který vyzněl ve prospěch domácího celku Blansko zásluhou Zuzany Musilové korigovalo ztrátu v poražených kuželkách, a tak se utkání do závěrečné fáze hodně zdramatizovalo. Blansko šlo dokonce dráhu před koncem do vedení o čtyři kuželky. Markéta Jandíková nakonec výbornou poslední dorážkou (72) zajistila, že na kontě Valašského Meziříčí zůstaly dvě kuželky do plusu. To znamenalo celkové vítězství 6:2 a posun na páté místo v tabulce. Sokol Duchcov hostil SKK Náchod. Hostující celek v Duchcově nepřesvědčil. Jediný výkon hostujících hráček, který snese přísnější kritéria zahrála Renata Šimůnková, která porazila 573 kuželek. To na případný úspěch stačit nemohlo.

Jedinou šestistovku kola zahrála Alena Kantnerová hráčka Slovanu Rosice v Rokycanech, kde porazil 609 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů na vedoucích příčkách nedoznalo změn. Vede i nadále Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí (585,2) před Naďou Dobešovou zástupkyní Slovanu Rosice (578,2) a Michaelou Sedláčkovou z Přerova (574,3). V zisku bodů pro družstvo vede po podzimu těsně Zuzana Musilová z KK Blansko před Denisou Pytlíkovou z SKK Rokycan a Eliškou Kubáčkovou ze Sokola Husovice.

Datum: 11. 12. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa