ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 10. kolo

HKK Olomouc má po remíze České Třebové v Hořicích na čele tabulky náskok jednoho bodu. David Hobl porazil ve Vrchlabí 660 kuželek.

Oba vedoucí celky hrály v tomto kole venku. Plný zisk bodů uhrála jen HKK Olomouc v Náchodě, kde přehrála TJ Červený Kostelec 6:2, a vede tabulku s náskokem jednoho bodu. Lokomotiva Česká Třebová uhrála v Hořicích remízu a je v tabulce druhá. Venku bodovala opět Moravská Slávia Brno. V Českých Velenicích zahrála výborně a zcela zaslouženě zvítězila. Moravská Slávia se díky této výhře posunula na desátou příčku tabulky. Poslední je Červený Kostelec a předposlední Lokomotiva České Velenice. Dramatické utkání se hrálo v Třebíči, kde domácí přivítali Slovan Rosice. Úvod utkání vyzněl lépe pro domácí, kde Petr Dobeš uhrál jasně bod a druhý uhrál až vynikající koncovkou na poslední dráze Robert Pevný. Rosice ve střední části utkání srovnaly. Tady jim zahrál výborně Ivo Fabík, který porazil 602 kuželek, a na druhé dráze uhrál sedm hodovek za sebou. Závěr již ovládla domácí dvojice Rypel s Nestrojilem. Oba svoje soupeře porazili a díky tomu Třebíč zvítězila 6:2 a postoupila na čtvrtou příčku tabulky. V Hořicích domácí celek uhrál čtyři body ze hry, ale na výhru to nestačilo. Hostující Lokomotiva Česká Třebová porazila o 22 kuželek víc a odváží si z Hořic bod po remíze 4:4. TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Jičín. V dramatickém utkání se nakonec ze zisku bodů radovali domácí, kteří zvítězili 5:3. Šestistovky v utkání uhráli domácí Tomáš Cabák (611) a hostující Lukáš Vik (604).

Desáté kolo bylo chudé na šestistovky. Padlo jich jen deset. Z tohoto počtu pět na kuželně ve Vrchlabí. Nejlepší výkon zahrál ve Vrchlabí domácí David Hobl, který porazil 660 kuželek. V Třebíči dosáhl Petr Dobeš výkonu 637 poražených kuželek a upevnil si vedení v pořadí jednotlivců průměrem 616,3. Na druhou příčku se posunul další třebíčský zástupce Kamil Nestrojil (611,8) a na třetí  Martin Vaněk z HKK Olomouc (604,1). Průměr vyšší, jak šest set drží již jen první tři z pořadí. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů vede rovněž Petr Dobeš z TJ Třebíč. Shodný zisk bodů má ještě druhý Martin Vaněk z HKK Olomouc a Vojtěch Tulek z SKK Hořice.

Datum: 4. 12. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa