ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 22. kolo soutěže

Mistrovský titul obhájily SKK Rokycany. Až závěrečné kolo rozhodlo o zisku bronzových medailí. Vítězstvím v přímém souboji s Vrchlabím je získal Slavoj Praha.

Je dobojováno. O zisku mistrovského titulu již bylo před posledním kolem rozhodnuto. Vítězství obhájili hráči SKK Rokycan. O zisku stříbrných medailí bylo rovněž rozhodnuto. Druhou příčku potvrdili výhrou v posledním kole v Husovicích hráči Sokol Luhačovice. Otevřen byl pouze souboj o bronzové medaile. V přímém souboji se o ně utkali hráči Slavoje Praha a SKK Svijany Vrchlabí. Hostující celek dlouho držel naději, ale závěr měli podstatně lepší domácí hráči, kteří výhrou 6:2 potvrdili zisk bronzových medailí.  Kromě medailistů si účast v nově zavedené Interlize vybojovala družstva na čtvrtém až šestém místě v pořadí SKK Svijany Vrchlabí, KK PSJ Jihlava a Sokol Husovice. Tato družstva by měla ještě před rozesláním závazných přihlášek co nejdříve informovat STK o skutečnosti, zda budou tuto soutěž hrát. Pokud mám zprávy, nebyla jasná pouze účast  Vrchlabí. Pokud se bude hrát Interliga, nesestupuje do nižší soutěže nikdo a nahoru postupuje z každé druhé ligy tři první družstva (dle rozpisu soutěže v případě nezájmu některého z přímo postupujících další v pořadí až do 6. místa). Z 2.KLM A se to týká Lokomotivy České Velenice, SKK Hořice a KK Hvězdy Trnovany, ze skupiny B postupují TJ Třebíč, Lokomotiva Česká Třebová a Slovan Rosice.

Poslední kolo se hrálo v režii domácích celků. Zvítězit venku se podařilo, pouze hráčům Sokola Luhačovice  v Husovicích a to poměrem 5:3. Hostující hráči zásluhou Michala Markuse (625) a Rostislava Goreckého (608) pokořili dvě šestistovky a to přineslo rozhodující náskok v poražených kuželkách. Mistrovský celek se rozloučil se soutěží prohrou v Jičíně. Oba celky zahrály nejlepší výkony na jičínské kuželně v tomto soutěžním ročníku. Domácí díky třem šestistovkám nakonec dovedli utkání do vítězného konce. Výborný výkon podal domácí Jan Bína, který porazil 651 kuželek. Z hostujícího celku překonal šestistovku pouze Michal Pytlík. Na posledním místě skončila Moravská Slávie Brno, která ani v posledním kole nedosáhla na výhru a odehrála soutěž pouze se ziskem jediného bodu.

V posledním kole padlo sedmnáct šestistovek. Po čtyřech ve Stříbře, Jihlavě a Jičíně. V soutěži jednotlivců vybojovali medailové posty Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice průměrem 612,3 (je to historicky nejlepší výsledek v ročnících, kdy se hraje stodvacítková soutěž) před Zdenkem Vymazalem ze Sokola Husovice 606,6 a na třetí místo se až v posledním kole probojoval Robin Parkan z KK PSJ Jihlava. V soutěži jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo zvítězil Vojtěch Špelina z SKK Rokycany ziskem devatenácti bodů, Radek Polách ze Sokola Luhačovice, na druhém místě získal osmnáct bodů a Rostislav Gorecký rovněž ze Sokola Luhačovice se umístil na třetím místě se ziskem sedmnácti bodů.  

 

Datum: 10. 4. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa