ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 15. kolo soutěže

SKK Rokycany navýšily po tomto kole náskok na čele tabulky na pět bodů.

Po tomto kole si vypracovali hráči SKK Rokycany po výhře v Husovicích již pětibodový náskok na své největší soupeře, a vykročili tak rázně za obhajobou mistrovského titulu. Druhé Luhačovice uhrály proti HKK Olomouc pouze bod a ztratily. Třetí PSJ Jihlava doma se Slavojem Praha rovněž remizovala, a tak se bodový rozdíl mezi druhým a třetím v pořadí nezměnil. Moravská Slávia Brno ani v patnáctém kole nezískala doma body. Tentokrát nestačila na SKK Vrchlabí a je se ziskem jediného bodu beznadějně poslední. Domácí celky tak v tomto kole získaly pouze dvě vítězství. Zasloužily se o ně celky Červeného Kostelce a Klokani ze Stříbra. Červený Kostelec zdolal poměrně jasně 7:1 TJ Valašské Meziříčí a Klokani přehráli SKK Jičín, když v závěru oba hráči Jičína získali po těsných výhrách body, ale na umazání rozdílu v poražených kuželkách již neměli.

Šestistovek  padlo v tomto kole jedenáct. Nejvíce na kuželně v Luhačovicích. Šestistovka zde byla pokořena celkově čtyřikrát. Domácí ji zdolali třikrát, ale ani to jim nepomohlo k vítězství. Hostující Radek Havran z HKK Olomouc porazil 636 kuželek a to byl druhý  nejlepší výkon tohoto kola. Nejlepší výkon kola zahrál v Jihlavě domácí Robin Parkan, který porazil 638 kuželek. Na kuželně v Husovicích padly tři šestistovky, ke smůle domácího celku všechny pokořili hráči SKK Rokycan v pořadí Roman Pytlík 604, Pavel Honsa 603 a Michal Pytlík 602.

V pořadí jednotlivců se počet šestistovkařů nezměnil. Vyšší průměr než šest set drží stále šest hráčů. Pořadí vede průměrem 610,9 Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice před Romanem Pytlíkem z SKK Rokycany (608,3) a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (608,1).

Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede s 87% úspěšností Roman Pytlík z SKK Rokycany. Na svém kontě má z 15 odehraných utkání 13 výher. Druhý v pořadí je Radek Polách ze Sokola Luhačovice s 86% úspěšností. Ten má na svém kontě 14 odehraných utkání a z toho 12 výher. Třetí v pořadí je Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice. Ten má na svém kontě při odehrání 15 utkání 12 bodů a tomu odpovídá úspěšnost 80%.

Datum: 7. 2. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa