ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 12. kolo soutěže

100% úspěšnost domácích družstev. SKK Rokycany na čele tabulky. SKK Vrchlabí doma 3717 poražených kuželek.

V posledním kole před vánoční a novoroční pauzou byly podstatně úspěšnější domácí celky. Zvítězily ve všech zápasech. Hostující celky tentokrát vyšly naprázdno. V tomto soutěžním ročníku se to stalo podruhé. Podobně byla 100% úspěšnost domácích celku ještě v osmém kole.

Tabulku po dvanáctém kole vedou SKK Rokycany. Mají shodně dvacet bodů stejně jako druhé Luhačovice, ale jedno odložené utkání k dobru. Rokycany v tomto kole hostily Slavoj Praha a hostům nedovolily zisk ani jednoho bodu. Slavoj Praha odjížděl z Rokycan s kanárem po prohře 8:0. I přes prohru drží hráči Slavoje čtvrtou příčku v tabulce. Hráči HKK Olomouce konečně doma bodovali. Zahráli svůj nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku, když tři jeho hráči pokořili šestistovku, a na to Klokani ze Stříbra nestačili. TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Jičín. Domácí hráči se museli až do posledních hodů strachovat o výsledek. Hosté měli po většinu utkání navrch. Začali ztrácet až v závěru zápasu. Domácí šli do vedení v poražených kuželkách až na poslední dráze díky lepším plným. V dorážce udrželi mírný náskok a nakonec zvítězili 5:3. Ani tři šestistovky v podání hostujících hráčů na vítězství nestačily. SKK Vrchlabí šlo v celkovém součtu opět přes 3700 kuželek a na to Jihlava neměla. Čtyři pokořené šestistovky na obou stranách byly ozdobou utkání. Výkony domácích hráčů byly o poznání výše a to přispělo k výhře domácího celku. Druhý celek tabulky Sokol Luhačovice hostil poslední tým tabulky hráče Moravské Slávie Brno a bez větších problému zvítězil. Hráči Červeného Kostelce hostili Sokol Husovice. V poměrně vyrovnaném utkání rozhodl lepší závěr domácích o jejich celkovém vítězství.

V tomto kole padlo osmnáct šestistovek. Jako již tradičně jich nejvíce padlo na kuželně ve Vrchlabí. Hráči pokořili šestistovku celkově osmkrát. Nejlepší výkon kola zahrál Jiří Vejvara z SKK Vrchlabí, který porazil 653 kuželek. Skvěle mu sekundoval jeho spoluhráč David Hobl, který porazil 650 kuželek. Třetí výkon kola zahrál v Olomouci domácí Radek Havran s 643 poraženými kuželkami. V pořadí dle dosaženého průměru z průměrů má na svém kontě průměr vyšší jak šest set již jen čtyři hráči. Pořadí vede Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice (610,5), druhé místo drží Roman Pytlík z SKK Rokycany (609,9) a na třetím místě je Vlastimil Zeman ml. (607,3). Průměr vyšší jak šest set ještě drží na čtvrtém místě Václav Rychtařík z KK PSJ Jihlava (602,6). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž luhačovický Rostislav Gorecký se ziskem jedenácti bodů z dvanácti možných.

Datum: 13. 12. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa