ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 8. kolo soutěže

Do čela tabulky se po výhře v Zábřehu propracovaly hráčky Spartaku Přerov. Aneta Cvejnová z SKK Náchod na Konstruktivě výborných 620 poražených kuželek.

Hostující celky si připsaly na svoje konto dvě výhry. KK Blansko přehrálo 5:3 SKK Rokycany a Spartak Přerov zvítězil v Zábřehu. Hráčky Spartaku Přerov se díky této výhře probojovaly na čelo tabulky, kde mají náskok jednoho bodu na SKK Náchod a TJ Valašské Meziříčí.

Doposud vedoucí SKK Náchod se představil v Praze na Konstruktivě a poprvé v této sezóně prohrál. Body nezachránila ani vynikajícím výkonem Aneta Cvejnová v závěru utkání, kde zahrála nejlepší výkon zápasu, když porazila 620 kuželek. Jediná šestistovka a nejlepší výkon kola. Slovan Rosice hostil Sokol Duchcov. Utkání, které se vyvíjelo pro domácí hráčky dobře, ale v závěru se musely strachovat o výsledek. Simona Koutníková s Markétou Hofmanovou prohrávaly cca o 100 kuželek. Po druhé dráze začaly stahovat až na konečných 21 kuželek ve prospěch Rosic. Domácí celek nakonec bral oba body po výhře 5:3 a s dvanácti body na čtvrtém místě drží kontakt s čelem tabulky. Slavia Praha po čtyřech domácích prohrách konečně získala oba body, když porazila Lokomotivu Českou Třebovou. Nijak zázračný výkon, ale hostující celek hrál naštěstí ještě o poznání hůře. Přísnější kritérii snese pouze výkon Vladimíry Šťastné, která porazila 575 kuželek. TJ Valašské Meziříčí hostilo hráčky KC Zlín. Zlínské hráčky držely krok s domácím celkem pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro hostující celek uhrála Dita Trochtová. V dalším průběhu již braly body pouze domácí hráčky, které nakonec jasně zvítězily 7:1 a drží nadále třetí příčku v tabulce se ziskem třinácti bodů.

V osmém kole padla jediná šestistovka. Zasloužila se o ni hráčka SKK Náchod Aneta Cvejnová, která na Konstruktivě porazila 620 kuželek. Celkové pořadí jednotlivkyň vede po osmém kole Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice (588,2) před Anetou Cejnovou z SKK Náchod (586,5). Třetí příčku drží Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov (577,8). 100% úspěšnost po tomto kole drží již jen dvě hráčky. Vedoucí v pořadí Zuzana Musilová z KK Blanska a Natálie Topičová ze Slovanu Rosice. Na třetím místě s jednou prohrou na svém kontě je Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice.

Datum: 15. 11. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa