ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kemp talentované mládeže – Rokycany 2015

O uplynulém víkendu se v Rokycanech uskutečnil v pořadí již pátý „Kemp talentované mládeže“. Akce se zúčastnilo celkem 23 hráčů a hráček ve věku 13–15 let. Nominovaní si své místo vybojovali umístěním v PMN a MČR jednotlivců.

Kemp byl opět složen z ukázek tréninkových jednotek zaměřených nejen na samotnou hru, ale i na fyzickou přípravu, všestrannost, relaxaci či protahovací cvičení.

Páteční sportovní program jsme zahájili společným rozcvičením. Poté byli účastníci rozděleni do skupin, ve kterých se dvakrát protočili na kuželně a v tělocvičně. V sobotu opět skupiny průběžně přecházely mezi kuželnou a tělocvičnou. Během dopoledne účastníci přešli po skupinách na atletický stadion zaběhnout „Coopera“. V neděli absolvovali 120 hs.

Na kuželně se postupně propracovali přes seznámení s dráhami; tréninkový technický trénink; rozebrání techniky hry s trenéry; sestavy a jednotlivé kuželky se zápisem na připravený záznamový arch, kde se zjišťovala úspěšnost; tandemy, až po nedělních počítaných 120 hs. V tělocvičně byl na programu posilovací kruhový trénink, sportovní a závodivé hry, postřehové cviky a cviky na obratnost, fyzické testy a v sobotu večer protahovací a uvolňovací cvičení. Vzhledem k tomu, že se žáčci i žákyňky v sobotu přiznávali k tomu, že cítí svaly i svalíky, o kterých zřejmě dosud nevěděli, bych si dovolila tvrdit, že kemp byl úspěšný :-)

V pátek večer proběhla přednáška o zdravé výživě. Během soboty společná beseda s 11 zúčastněnými zájemci z řad oddílových trenérů a školení šesti trenérů 3. třídy. Věřím, že slyšeli i něco zajímavého a nového, čím mohou svou trenérskou práci v oddílech obohatit a své svěřence ještě lépe vést.

V závěrečném hodnocení se všichni účastníci shodli na tom, že akce byla vydařená. K vedení akce, k programu, ubytování ani stravě nebyly vzneseny žádné připomínky. Spíše naopak.

Závěrem bych chtěla ještě jednou poděkovat za aktivní přístup zúčastněných trenérů mládeže, rokycanskému klubu za vytvoření optimálních podmínek a sponzorské zajištění pitného režimu a ovoce. V neposlední řadě pak všem lektorům, kteří se podíleli na hladkém průběhu kempu talentované mládeže.

Za KM ČKA
Renata Šimůnková

Kemp talentované mládeže 2015
Datum: 25. 8. 2015 | Sekce: Mládež | Autor: Renata Šimůnková