ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový pohár krajských výběrů žáků 2015

O víkendu 16.–17. 5. se v Pelhřimově uskutečnil jubilejní 10. ročník Májového poháru krajských výběrů žáků. Je to soutěž, která má své místo v termínovém kalendáři, a kterou několikrát prošli dnes již dorostenci, kteří na letošním MS dorostu dosáhli na zlaté, stříbrné i bronzové medaile.

Májový pohár krajských výběrů žáků 2015 (Pelhřimov) Vítězem soutěže družstev se stal výběr Jihomoravského kraje, výkonem 988 poražených kuželek. Velice dobře si vedl i výběr kraje Vysočina, který dosáhl stejného výkonu a o stříbru rozhodla horší dorážka. Reprezentanti Vysočiny si však vše vynahradili druhý soutěžní den, kdy v soutěži tandemů se do finále probojovaly oba jejich tandemy. Šťastnější byla dvojice Dočkalová – Dúška, která zvítězila v rozstřelu.

Po dohodě s vedoucími výprav a trenéry byl nově do soutěže zařazen sprint s cílem, aby si i druhý den zahrálo co nejvíc dětí. Celkový program se posunul jen o jednu hodinu a ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí. Vítězem se stal talentovaný Hetcl ze Středočeského kraje, který zvítězil nad reprezentantem Prahy Samuelem Fujkem. Kdo se pravidelně zúčastňuje, tak zaznamenal výrazný výkonnostní posun právě reprezentantů Prahy. Vítězové byli odměněni věcnými cenami.

Nejlepší výkon jednotlivců předvedl Petr Vaněk z Královéhradeckého kraje výkonem 283 poražených kuželek a v děvčatech Michaela Kouřilová z Jihomoravského kraje, která porazila 257 kuželek. Oba jmenovaní obdrželi též věcnou odměnu od pořadatelů poháru.

10. ročník byl úspěšný pro kraj Vysočina a opět se dařilo reprezentantům Jihomoravského kraje, kdy navázali na loňské úspěchy. Dosažené výsledky ukazují na dobrou práci s mládeží v oddílech uvedených krajů, například v Jihlavě, Pelhřimově, v Ratíškovicích, nebo Kamenici nad Lipou.

Letošního ročníku se bohužel zúčastnilo pouze 12 krajů. Chyběl již tradičně kraj Liberecký, kde se bohužel dlouhodobě práce s mládeží nedaří a v letošním roce chyběl i kraj Ústecký. Nezbývá než popřát, aby se práce s kuželkářskou mládeží v těchto krajích dařila, abychom se na příštím ročníku krajských výběrů sešli ve stoprocentní sestavě.

Slavnostního zahájení se zúčastnil starosta Pelhřimova, který mimo jiné ocenil práci těch, kteří se o výchovu mládeže starají a věnují jim svůj volný čas.

Na závěr bych touto cestou chtěl poděkovat celému kolektivu organizátorů Májového poháru, rozhodčím a kuželkářskému klubu Spartak Pelhřimov, za vytvoření velice dobrých podmínek pro soutěž našich nejmladších kuželkářů.

Zdeněk Jaroš
předseda KM ČKA

Datum: 19. 5. 2015 | Sekce: Mládež | Autor: Zdeněk Jaroš