ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Upravené složení skupin pro MS družstev 2015

Mezinárodní kuželkářská asociace NBC vyloučila reprezentaci Makedonie (z důvodu neuhrazení členských poplatků NBC) z nadcházejícího mistrovství světa družstev mužů a žen, a proto došlo ve skupinách k určitým změnám.

Plakát Mistrovství světa v kuželkách 2015 V ženách odstoupila také reprezentace Polska, kterou ve skupině B nahradilo Dánsko. Mezi družstvy hrající kvalifikaci již tedy není vedeno družstvo Makedonie a také Švédska. Složení skupiny D, ve které je Česká republika, zůstává beze změny. Naše reprezentantky si tak o postup zahrají s družstvy Slovenska, Srbska a Estonska.

U mužů došlo oproti původní podobě složení skupin k rozsáhlejším přesunům. Česká reprezentace měla ve skupině D hrát právě s Makedonií. Nově na ni budou čekat místo stříbrných medailistů z MS 2013 obhájci prvenství a světoví rekordmani – hráči Maďarska. Druhý soupeř, reprezentace Rakouska, zůstává a třetí vzejde z kvalifikantů. Místo Makedonců se do prvního výkonnostního koše posunuli Chorvati (pátí ze Zalaegerszegu) a místo nich do druhého koše putovali Němci (v Maďarsku devátí). V kvalifikaci již nefigurují družstva Švýcarska a Švédska.

Docela mi uniká smysl pořádání obou kvalifikací. U mužů jsou vedena čtyři družstva na čtyři volné pozice (jedna v každé skupině). U žen budou hrát o tři volná místa pouze dvě družstva. Nabízí se tak otázka, proč nemohou být družstva hrající kvalifikaci rovnou nalosována a budou muset absolvovat zbytečný kvalifikační start navíc? Asi proto, aby se ve čtvrtek 14. 5. a v pátek 15. 5. něco hrálo a naplnil se tak původní časový harmonogram NBC…

Družstva žen

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Rumunsko Maďarsko Chorvatsko Česká republika
Rakousko Německo Slovinsko Slovensko
Itálie Dánsko Bosna a Herceg. Srbsko
Kvalifikace Kvalifikace Estonsko
Kvalifikace
Černá Hora Francie    

Družstva mužů

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Chorvatsko Srbsko Rumunsko Maďarsko
Slovinsko Polsko Německo Rakousko
Slovensko Itálie Francie Česká republika
Kvalifikace Kvalifikace Kvalifikace Kvalifikace
Kvalifikace
Bosna a Herceg. Černá Hora Dánsko Estonsko
Datum: 20. 4. 2015 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel