ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 20. kolo soutěže

Již příští kolo může rozhodnout o tom, kdo získá mistrovský titul. SKK Rokycany hostí v utkání roku Sokol Husovice. Nestárnoucí Pavel Palián z MS Brno porazil vynikajících 673 kuželek.

Důležité body z venku si přivážejí hráči SKK Rokycan, kteří dokázali zvítězit na drahách třetího celku tabulky HKK Olomouc. Hostující hráči překonali pětkrát šestistovku. Olomouc naposled prohrála doma ve čtvrtém kole, kde nestačila na Sokol Husovice. Druhý kandidát na mistrovský titul Sokol Husovice tentokrát doma nezaváhal. Převálcoval doma Centropen Dačice a poslal je na úplné dno tabulky. Vedoucí celky tak mají na čele tabulky shodný počet bodů a oba se připravují na utkání roku. Los soutěže svedl oba vedoucí celky ve 21. kole proti sobě. Výsledek hodně napoví o tom, kdo letos získá mistrovský titul.

Druhé vítězství hostujícího celku v tomto kole zaznamenali Klokani ze Stříbra. Ve Valašském Meziříčí zabojovali, získali oba body a definitivně zažehnali hrozbu sestupu. Obrázek o tom, jak to s kterým celkem ohroženým sestupem vypadá, najdete níže, ve výpisu utkání celků ohrožených sestupem. Ve zbývajících utkáních braly body jen domácí týmy. Dramatické utkání okořeněné sedmi šestistovkami a výborným výkonem domácího Pavla Paliána, který porazil 673 kuželek a to hru končil poslední dorážkou 44, se hrálo v Brně. Nejlepší výkon na brněnské kuželně v tomto soutěžním ročníku. SKK Vrchlabí dlouho drželo naději na remízu, Zdeněk Říha mohutně dotahoval náskok Štěpána Večerky. Nakonec mu chybělo osm kuželek na zisk bodu. Sokol Luhačovice se čtyřmi šestistovkami na svém kontě nedal pražskému Slavoji žádnou šanci na případný úspěch. Hned v úvodu Michal Markus výkonem 665 dosáhl nejlepšího náhozu na luhačovické kuželně v tomto soutěžním ročníku. Ve druhé dvojici sice hostující Zdeněk Gartus výkonem 638 rovněž zdolal šestistovku, ale to bylo ze strany hostujícího celku vše, pak již probíhalo utkání zcela v režii domácího celku. V posledním utkání kola hostili hráči Červeného Kostelce sestupem ohrožený Kolín. Pro kolínské hráče by výhra s největší pravděpodobností znamenala záchranu v soutěži. Nestalo se tak. Domácí hráči byli od úvodních hodů lepší a zcela zaslouženě zvítězili. Kolín má utkání 21. kola předehráno, a tak ho existenční utkání čeká v závěrečném kole v Olomouci a to budou mít jeho hráči hodně těžké.

V tomto kole padlo 23 šestistovek. Nejlepšího výkonu dosáhl Pavel Palián z Moravské Slávie Brno, když porazil 673 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenal Michal Markus ze Sokola Luhačovice 665 a třetí výkon kola zahrál rovněž hráč Moravské Slávie Brno Miroslav Milan, který porazil 654 kuželek. V pořadí jednotlivců drží stále tři hráči průměr vyšší jak šest set. Vede Martin Vaněk z HKK Olomouc (612,9) před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice 609,2 a Michalem Markusem ze Sokola Luhačovice 600,3. Michala Markuse čeká již jen jedno utkání na domácí dráze a s největší pravděpodobností průměr přes šest set uhájí. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede olomoucký Radek Havran před Rostislavem Goreckým ze Sokola Luhačovice. Oba mají na svém kontě 17 bodů. Radka Havrana na rozdíl od Rostislava Goreckého čekají ještě dvě utkání. Třetí místo drží Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice se ziskem šestnácti bodů. Šestnáct bodů mají na svém kontě i čtvrtý Martin Vaněk z HKK Olomouc a pátý Michal Markus ze Sokola Luhačovice.

Výpis utkání celků v boji o mistrovský titul

  21. kolo 22. kolo
SKK Rokycany TJ Sokol Husovice KK MS Brno
TJ Sokol Husovice SKK Rokycany KK Slavoj Praha

Výpis utkání celků ohrožených sestupem

  21. kolo 22. kolo
Č. Kostelec – Náchod TJ Val. Meziříčí TJ Sokol Luhačovice
TJ Centropen Dačice KK MS Brno TJ Baník Stříbro Klokani
TJ Sokol Kolín TJ Sokol Luhačovice HKK Olomouc

Tučně vyznačené zápasy hrají družstva doma.

Datum: 22. 3. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa