ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Světový pohár jednotlivců 2015

Ve dnech 5. až 8. února se v německém Hirschau bude konat Světový pohár jednotlivců v kategoriích muži, ženy, junioři a juniorky.

Díky úspěchům na Světovém poháru 2013 v maďarském Zalaegerszegu, kdy v juniorkách zvítězila naše Renáta Navrkalová a v ženách jsme díky Lucce Vaverkové brali bronzovou medaili, máme v těchto kategoriích po dvou zástupkyních. SP 2013 si můžete připomenout např. v Kuželkářských listech 2/2013.

Za Českou republiku byli na SP 2015 nominováni:
Dana Wiedermannová BBSV Wien (AUT) kategorie ženy
Hana Wiedermannová BBSV Wien (AUT) kategorie ženy
Nikola Tatoušková ŽP Šport Podbrezová (SVK) kategorie juniorky
Natálie Topičová TJ Valašské Meziříčí kategorie juniorky
Jan Kotyza BSV Voith St. Pölten (AUT) kategorie muži
Michal Pytlík SKK Rokycany kategorie junioři

Světový pohár 2015

Časový plán

  • Čtvrtek 5. 2. – Akreditace, technická porada a slavnostní zahájení
  • Pátek 6. 2. – Kvalifikace a čtvrtfinále kategorie juniorek a juniorů
  • Sobota 7. 2. – Kvalifikace a čtvrtfinále kategorie žen a mužů
  • Neděle 8. 2. – Semifinále a finále všech kategorií, vyhlášení vítězů a slavnostní zakončení

Systém hry a rozlosování

Ve všech kategoriích se hraje stejným K.O. systémem, tedy vyřazovacím způsobem, přičemž pro první kolo se soupeři losují.

Na dnešní technické poradě jsme se tedy dozvěděli, že zítra tj. v pátek 6. února nastoupí v 9.15 obě naše juinorské reprezentantky – Nikola Tatoušková se utká se soupeřkou Nikou Grubisic z Chorvatska a Natálie Topičová narazí na Srbku Maju Djukic. K Michalu Pytlíkovi nebyl los příliš nakloněn a za soupeře mu přidělil obhájce prvenství z roku 2013 Igora Kovacice ze Srbska. Jejich utkání se uskuteční v 11.35.

V sobotu 7. února od 8 hodin nastoupí Hana Wiedermannová ke kvalifikačnímu utkání s Estonkou Kajou Peets. Pokud uspěje, narazí v prvním kole na Margot Gribelin z Francie a to dokonce hned v následujícím zápase v 9.15. Dana Wiedermannová se pak o další rundu později v 10.25 utká o postup do čtvrtfinále s Maďarkou Edinou Timar. Ve 12.45 ke svému zápasu prvního kola nastoupí Jan Kotyza, kterému los přiřadil oddílového spoluhráče z rakouského St. Pöltenu Lukase Hubera.

Datum: 5. 2. 2015 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel