ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 14. kolo soutěže

Po další domácí prohře Slavie Praha vede tabulku Spartak Přerov s náskokem tří bodů.

Hostující celky měly ve čtrnáctém kole soutěže navrch. Uhrály sedm bodů za tři vítězství a jednu remízu. Bod uhrály hráčky KC Zlína ve Valašském Meziříčí, když získaly čtyři pomocné body. Domácí celek bral body za poražené kuželky. Vyhrát venku se podařilo hráčkám Sokola Duchcov v Náchodě. Domácímu celku nepomohla na zisk bodů ani šestistovka, kterou uhrála Aneta Cvejnová. KK Blansko si odváží oba body ze Zábřehu. Zábřežské hráčky nepodaly očekávaný výkon a zcela po zásluze prohrály. Největší překvapení se zrodilo v Praze, kde Slavie Praha hostila Lokomotivu Českou Třebovou. Z výkonů domácích hráček snese přísnější kriteria pouze výkon Jany Račkové v úvodu utkání. Další hráčky zahrály hluboko pod svoje možnosti, a tak utkání skončilo, jak skončilo. Slavie si tak připsal na svoje konto již čtvrtou prohru v tomto soutěžním ročníku. Lokomotiva Česká Třebová se díky této výhře posunula na desátou příčku v tabulce. Výhry doma uhrála pouze Konstruktiva, která jasně porazila SKK Jičín, a Spartak Přerov, který si bez větších problémů poradil se Sokolem Husovice. Oba zápasy skončily shodně 7:1 ve prospěch domácích celků.

Po tomto kole si hráčky Spartaku Přerov upevnily vedení. Na čele tabulky mají náskok tří bodů na Slavii Praha, která drží druhou příčku. Třetí jsou se ztrátou čtyř bodů na vedoucí celek hráčky KK Zábřeh. Na konci tabulky jsou poslední hráčky Sokola Husovice se ztrátou dvou bodů na SKK Jičín.

Nejlepší výkon kola zahrála v Náchodě domácí Aneta Cvejnová, když porazila 610 kuželek. Z hostujícího celku zahrála dobře Adéla Kolaříková, která výkonem 591 pečetila v závěru vítězství Sokola Duchcov. Druhý nejlepší výkon kola zahrála ve Valašském Meziříčí Natálie Topičová, když na domácí dráze porazila 596 kuželek.

Pořadí jednotlivkyň po čtrnáctém kole nadále vedou hráčky TJ Valašského Meziříčí Natálie Topičová (573,8) a Markéta Jandíková (564). Třetí příčku drží Jitka Killarová z KK Zábřeh (560,4). Vedení v pořadí dle získaných bodů pro družstvo drží i nadále Jana Račková ze Slavie Praha před Gabrielou Helisovou ze Spartaku Přerov a Martinou Hrdinovou z SKK Náchod.

Datum: 18. 1. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa