ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 12. kolo soutěže

Michal Pytlik pokořil v nedělním utkání sedmistovku výkonem 714 poražených kuželek. Husovice i přes prohru se Sokolem Kolín nadále vedou ligovou tabulku.

První sedmistovka v ligové soutěži je na světě. Postaral se o ni v nedělní dohrávce hráč SKK Rokycany Michal Pytlík. Porazil vynikajících 714 kuželek.

Dvanácté kolo přineslo dvě výhry hostujících celků. Čtyřikrát se radovali hosté. Oba nováčci soutěže zvítězili venku. HKK Olomouc uhrála oba body v Náchodě a SKK Vrchlabí zvítězilo v Dačicích. Souboj vedoucího celku s posledním se hrál v Kutné Hoře. Sokol Kolín si připsal na svoje konto třetí výhru a opustil poslední příčku tabulky, na kterou klesli hráči Červeného Kostelce – SKK Náchod. Sokol Husovice i přes druhou porážku v soutěži nadále drží první místo v tabulce s náskokem dvou bodů na SKK Rokycany. TJ Valašské Meziříčí hostilo Sokol Luhačovice. Domácí nezačali utkání nejlépe a po úvodu prohrávali. Domácí hráči v dalším průběhu nezaváhali a dotáhli utkání do vítězného konce. Slavoj Praha hostil Moravskou Slávii Brno. Domácí celek nedal hostujícímu družstvu žádnou šanci na případný úspěch. Hráči Moravské Slávie nezískali ani jeden bod a odvážejí si kanára po prohře 8:0. Hráči SKK Rokycan v nedělním utkání proti Baníku Stříbro nezaváhali. Poměrně hladce zvítězili 7:1, když v poražených kuželkách nahráli o 254 kuželek víc jak jejich soupeř.

Dvanácté kolo bylo na šestistovky chudé. Padlo jich pouze sedm. V Rokycanech, kde padá šestistovek nejvíce, tentokrát žádna nepadla. Poprvé se podařilo v ligové soutěži zdolat sedmistovku. Postaral se o to domácí hráč Michal Pytlík.

V pořadí jednotlivců mají stále tři hráči průměr vyšší jak šest set. Vede Martin Vaněk z HKK Olomouc (618,4) před Davidem Kudějem ze Slavoje Praha (605,4) a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (603,0).  Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede Zdeňek Vymazal ze Sokola Husovice před Radkem Havranem z HKK Olomouc a Rostislavem Goreckým ze Sokola Luhačovice. Všichni tři mají na svém kontě shodně jednu prohru.

Datum: 7. 12. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa