ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 7. kolo soutěže

Sokol Husovice zvítězily ve Stříbře a vedou ligovou tabulku s náskokem jednoho bodu na SKK Rokycany.

Jediné Husovice dokázaly zvítězit v sedmém kole na venkovní dráze. Ve Stříbře uhájily těsnou výhru a pojistily si vedení v tabulce s náskokem jednoho bodu na SKK Rokycany a dvou na Slavoj Praha. Slavoj Praha přehrál na domácí dráze Sokol Kolín. Dvojice hostujícího celku v závěru utkání mohutně finišovala, ale dohnat ztrátu v poražených kuželkách bylo nad jejich síly. Hráči SKK Rokycan to měli doma podstatně jednoduší. Červený Kostelec – SKK Náchod působil odevzdaným dojmem a odváží si kanára po prohře 8:0. Konec tabulky nedoznal změn. Družstva Sokol Kolín, TJ Valašské Meziříčí i Červený Kostelec – SKK Náchod vyšla v tomto kole naprázdno. Z konce tabulky bodovali pouze hráči Centropenu Dačice, kteří přehráli Sokol Luhačovice poměrně hladce 7:1.

Šestistovek padlo v tomto kole sedmnáct. Nejlepší výkon kola byl dosažen opět na kuželně ve Vrchlabí. Postaral se o něj domácí hráč Jiří Bartoníček, když porazil 649 kuželek. Nestárnoucí Pavel Palián z Moravské Slávie porazil v Brně 633. Třetí nejlepší výkon kola zaznamenal Jiří Vejvara z SKK Vrchlabí, když porazil 630 kuželek. Pořadí jednotlivců nedoznalo po tomto kole změn. Vede Martin Vaněk (616,6) z HKK Olomouc před Zdeňkem Vymazalem (608,3) ze Sokola Husovice a Jiřím Bartoníčkem (607,3) z SKK Vrchlabí. Průměr vyšší jak 600 drží po tomto kole osm hráčů a to je o tři méně jak po minulém kole. V čele pořadí dle získaných bodů pro družstvo jsou hráči, kteří mají na svém kontě jednu prohru. O 100% úspěšnost přišli v tomto kole poslední dva hráči. Michal Markus po těsné prohře s Jiřím Malínkem v Dačicích a Ondřej Mrkos po prohře v Rokycanech. Do čela pořadí se tak dostal díky lepší úspěšnosti v zisku pomocných bodů Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Druhou příčku drží Michal Pytlík z SKK Rokycany a třetí je Radek Havran z HKK Olomouc.

V příštím kole hrají z vedoucích celků doma pouze Sokol Husovice, když na domácí dráze přivítají SKK Vrchlabí. Slavoj i SKK Rokycany hrají venku. V osmém kole na sebe narazí dva poslední celky tabulky TJ Valašské Meziříčí a Sokol Kolín. Výhodu domácího prostředí má TJ Valašské Meziříčí.

Datum: 2. 11. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa