ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 6. kolo soutěže

Po prohře Slavie Praha ve Valašském Meziříčí vede tabulku Spartak Přerov.

Domácí družstva měla v tomto kole navrch, jediný bod hostujícího celku uhrála Konstruktiva Praha v Zábřehu po remíze 4:4. Zbývající body zůstávají doma. TJ Valašské Meziříčí i bez své nejlepší hráčky přehrálo mistrovský celek Slavii Praha. Ani výborný závěr při nejlepším výkonu v utkání 584 poražených kuželek Blanky Mizerové na otočení vývoje utkání nestačil. Při dvou výkonech okolo pětistovky v hostujícím celku nemohla Slávie na výhru moc pomýšlet. SKK Náchod poměrně hladce přehrál SKK Jičín. Dobře zahrála domácí Aneta Cvejnová, která porazila 578 kuželek. Nováček soutěže Lokomotiva Česká Třebová stále čeká na zisk bodů. V tomto kole se to opět nepodařilo. V Přerově prohrály 6:2. Ve Zlíně se představily hráčky Blanska, které na tom nejsou v tabulce rovněž nijak růžově. Ani plný zisk bodů v závěrečné části utkání na vítězství nestačil. Sokol Husovice tentokrát doma nezaváhaly. Hostující celek dlouho držel s domácím celkem krok, ale závěr utkání jeho hráčky neustály.

Do čele tabulky se po šestém  kole probojovaly hráčky Spartaku Přerov. Druhá Slávie Praha ztrácí dva body, ale má nedohrané utkání s Konstruktivou k dobru. Osm bodů mají na svém kontě ještě hráčky SKK Náchod, KC Zlín a TJ Valašského Meziříčí. Na konci tabulky je poslední stále bez zisku bodů Lokomotiva Česká Třebová a KK Blansko, které zatím získalo pouhé dva body, ale má jedno utkání na domácí dráze k dobru.

V šestém kole žádná šestistovka nepadla a tak prim v tomto kole drží Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov výkonem 587 poražených kuželek. Stejný výkon, ale s horší dorážkou, zaznamenala rovněž Dana Wiedermannová z KK Zábřeh. Pořadí jednotlivkyň vede i nadále Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Veronikou Petrov z Konstruktivy Praha. Na třetí příčku se po tomto kole propracovala Jitka Killarová z KK Zábřeh. 100% úspěšnost v pořadí dle zisku bodů pro družstvo stále drží osm hráček. Vede Vendula Šebková z TJ Valašského Meziříčí před Gabrielou Helisovou ze Spartaku Přerov a Kristýnou Strouhalovou ze Slavie Praha.

Datum: 26. 10. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa