ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 4. kolo soutěže

Slavoj Praha uhájil i v tomto kole čisté konto a je stále na čele tabulky bez ztráty bodu. Sokol Kolín stále bez zisku bodu.

Čtvrté kolo soutěže ovládly hostující celky. Dokázaly zvítězit na čtyřech kuželnách. SKK Rokycany převálcovaly TJ Valašské Meziříčí, SKK Vrchlabí přehrálo Sokol Kolín, Sokol Husovice po výborném výkonu zvítězily v Olomouci a hráči Baníku Stříbro Klokani zdolali Červený Kostelec – SKK Náchod. Vedení si udrželi i po tomto kole hráči Slavoje Praha. Na čele tabulky jsou stále bez porážky. Na opačném konci tabulky jsou naopak bez zisku bodů hráči Sokola Kolín.

Ve čtvrtém kole padlo sedmnáct šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál v Olomouci domácí Radek Havran (652). 630 kuželek porazili Václav Mazur ze Sokola Husovice rovněž na kuželně v Olomouci a Lukáš Doubrava z Baníku Stříbro Klokani v Náchodě. Do čela pořadí jednotlivců se po tomto kole propracoval Zdeněk Gartus. Deset hráčů stále drží vyšší průměr z průměrů nad šest set. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vévodí dvojice hráčů Slavoje Praha Zdeněk Gartus a David Kuděj. Při plném počtu odehraných utkání drží 100% úspěšnost stále osm hráčů.

Družstvo SKK Rokycan předvedlo ve Valašském Meziříčí výborný výkon a zcela zaslouženě zvítězilo. Tři šestistovky na kontě hostujících hráčů pečetily jasnou výhru. Domácí od kanára zachránil pouze slabší výkon Romana Pytlíka v závěru utkání, kde nestačil na Ondřeje Topiče. Hostující Michal Pytlík i družstvo zahráli ve Valašském Meziříčí letošní nejlepší výkony. Michal Pytlík 616 a družstvo 3535.

Družstvo Centropenu Dačice sehrálo v Praze se Slavojem vyrovnanou partii. Hostujícímu celku nakonec chyběly k úspěchu poražené kuželky. Na body ze hry byl stav vyrovnaný. Domácí celek porazil v součtu o 110 kuželek víc. Slavoj zatím nepoznal v soutěži hořkost porážky a je na čele tabulky bez ztráty bodu. Příští týden je čeká soupeř z nejtěžších. Slavoj zajíždí na dráhy druhého celku v pořadí do Rokycan.

Hráči Sokola Kolín jsou na tom zcela opačně, zatím nezískali ani bod a to se jim nepovedlo doma ani v tomto kole. Celek SKK Vrchlabí byl nad jejich síly. Hostující celek jasně ovládl úvod utkání dvěma výhrami. Domácí se ve střední části snažili. Eliminovali náskok hostujícího celku v poražených kuželkách na rozdíl 19. V závěru zápasu hráči Sokola Kolín nezvládli hned úvodní dráhu a to rozhodlo. Stále drželi naději, ale hostující hráči uhráli zásluhou Michala Rolfa bod a uhájili celkovou výhru, když porazili o 32 kuželek víc jak domácí družstvo.

Moravská Slávia Brno zajížděla ke svému dalšímu utkání do Luhačovic. S domácím celkem držela krok pouze v úvodní části utkání. V dalším průběhu již měli navrch domácí, kteří nakonec jasně zvítězili. Jedinou šestistovku v utkání zdolal domácí hráč Michal Markus výkonem 611 poražených kuželek. Družstvo Sokola Luhačovice tak drží s jednou prohrou krok s čelem tabulky.

HKK Olomouc hostilo loňského mistra Sokol Husovice a hostující hráči v Olomouci excelovali. Mají na svém kontě pět šestistovek. Na tu nedosáhl pouze Libor Škoula, který porazil „pouze“ 591 kuželek. Nejlepší výkon hostujícího celku podal Václav Mazur, když porazil 630 kuželek. Domácí hráči nezahráli vůbec špatně a stále drželi naději na případný úspěch, ale ani vynikající výkon Radka Havrana, který porazil v závěru utkání 652 kuželek, na zisk bodu nestačil.

V nedělní dohrávce se dařilo Klokanům. V dramatickém utkání, kde se bojovalo o každou kuželku, bylo do závěru vše otevřené. Klokani dali tři šestistovky. Hostující celek si po třetí dráze v závěrečné části utkání vytvořil zásluhou výborného výkonu Lukáše Doubravy rozhodující náskok v poražených kuželkách. Na výkon 185 (dorážka 81) již nestačili domácí hráči odpovědět. Domácí sice v závěru umazávali z náskoku hostů, ale úplně se jim to nepodařilo. Hráči Baníku Stříbro Klokani si tak odvážejí z Náchoda cenné dva body.

Datum: 12. 10. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa