ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 3. kolo soutěže

SKK Rokycany po výhře v Dačicích na čele tabulky. Martin Vaněk v Olomouci vynikajících 652 poražených kuželek.

Utkání třetího kola vesměs vyhrála domácí družstva. Vyjímku potvrzuje pouze utkání v Dačicích, odkud si odvážejí oba body hráči SKK Rokycan. Ve 3. kole padlo třináct šestistovek. Velkou zásluhu na tomto počtu má utkání v Olomouci, kde jich padlo šest, jedna v Husovicích a po třech na Moravské a ve Stříbře. Nejlepší výkon kola zahrál v Olomouci domácí Martin Vaněk výkonem 652 poražených kuželek. Druhý výkon kola zahrál Pavel Palián z MS Brno, když porazil 644 kuželek. 619 kuželek porazili Martin Topič z TJ Valašského Meziříčí v Olomouci a Vlatimil Zeman ml. ve Stříbře. Bez ztráty bodu je v tabulce pouze Slavoj Praha, který má ale jedno odložené utkání k dobru. Bez zisku bodů jsou jako jediní v tabulce na posledním míste hráči Sokola Kolín.

100% bodový zisk v pořadí dle získaných bodů pro družstvo zatím drží šestnáct hráčů. Pořadí vede Miroslav Milan z MS Brno. V pořadí jednotlivců dle dosaženého průměru z průměrů se nad šestistovkou drží deset hráčů. Pořadí vede Jiří Bartoníček z SKK Vrchlabí průměrem 624 kuželek.

V Olomouci, kde domácí HKK hostila TJ Valašské Meziříčí, to padalo. Tři domácí a tři hostující hráči překonali šestistovku. Úvod utkání patřil hlavně zásluhou Martina Vaňka domácím. Vyhráli oba duely a zaslouženě vedli. Utkání se pak vyrovnalo, ale hostující celek již na otočení vývoje zápasu neměl.

V utkání, které začalo se zpožděním díky výpadku elektrického proudu, měli hráči Sokola Husovice při shodném získaném počtu bodů navrch v poražených kuželkách. Po zaváhání hostujícího Pavla Kubálka v závěru nakonec jasně zvítězili díky vyššímu počtu poražených kuželek. Těch měli na svém kontě o 128 víc jak jejich soupeř.

Na Moravské Slávii v Brně se hrálo dlouho vyrovnané utkání. Červený Kostelec – SKK Náchod držel po celé dvě třetiny zápasu s domácícm celkem krok. V závěru zápasu měli jasně navrch domácí hráči a bylo rozhodnuto. Pavel Antoš a Zdeněk Vránek pokořili šestistovky a dovedli po dvou domácích prohrách utkání do vítězného konce.

Oslabený celek Sokola Kolín na své soupeře ve Stříbře nestačil. Domácí hráči podali vynikající výkon okořeněný třemi šestistovkami a bez větších problémů nad odevzdaným soupeřem zvítězili. Jediný bod hostujícího celku uhrál až v závěru Jan Pelák. Výkonem 572 přehrál Martina Pejčocha, kterého střídal Jaroslav Tejml.

Dačice hostily v prvním domácím utkání letošního ročníku SKK Rokycany a hned zaváhaly. V utkání, kde se po celou dobu naděje na výhru přelévaly z jedné stran na druhou, domácí celek neustál závěr. Ani střídání v závěru, kde Karla Nováka v domácím celku nahradil Pavel Kabelka, již nemělo na výhru hostujícího celku velký vliv. Koncoví hráči SKK Rokycan Michal a Roman Pytlíkovi nezaváhali. SKK Rokycany se díky této výhře při neodehraném utkání Slavoje Praha ve Vrchlabí posunuly do čela tabulky.

Datum: 28. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa