ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 3. kolo soutěže

Mistrovský celek na dráhách nováčka nezaváhal. Výhra 8:0 znamená vedení v tabulce bez ztráty bodu.

Třetí kolo soutěže přineslo čtyři výhry domácích družstev. Hostující celky braly plný počet bodů ve dvou utkáních. Konstruktiva zvítězila Jičíně. Po výborném výkonu vytvořila  nový rekordu kuželny, který má hodnotu 3493 poražených kuželek. Pražská Slavie nadělila kanára nováčkovi soutěže Lokomotivě Česká Třebová, když konečný rozdíl v poražených kuželkách byl plus 222 kuželek pro hostující celek, který porazil 3519 kuželek. Po třetím kole jsou dva celky bez ztráty bodu. Slavie Praha a Konstruktiva, která má jeden odložený zápas k dobru. Bez zisku bodu je na posledním místě družstvo Lokomotivy Česká Třebová.

Hráčky se v tomto kole činily. Pokořily sedm šestistovek. Čtyřikrát se to podařilo hráčkám na kuželně v České Třebové a třikrát v Jičíně. Nejlepší výkon kola podala hráčka Konstruktivy Petrov Veronika, která v Jičíně porazila vynikajících 644 kuželek a pokořila tak rekord jičínské kuželny. Druhý nejlepší výkon ve 3. kole zahrála Lenka Tomášková z SKK Jičín, když porazila 614 kuželek. V době, kdy svůj start ukončila, to byl rekord kuželny. Dlouho nevydržel. Hostující Petrov Veronika byla v závěru utkání o 30 kuželek lepší. V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo má 100% úspěšnost patnáct hráček. 100% úspěšnost v zisku pomocných bodů již drží jen hráčka Konstruktivy Petrov Veronika.

Mistrovský celek hrál na dráhách nováčka soutěže v České Třebové a na průběhu utkání byla kvalita družstev hodně znát. Naději na zisk bodu držela v úvodu utkání po vyrovnaných výkonech pouze Lucie Kaucká, která měla za soupeřku Naďu Dobešovou. Ta sice prohrála v poražených kuželkách o kolek 611:610, ale již po třech dráhách bylo jasné, že bere bod po zisku tří pomocných bodů. Výborný výkon Lucie Kaucké na poslední dráze 162 byla jen slabá náplast na to, že dosáhla v celkovém čísle nejlepší výkon v utkání. V dalším průběhu utkání již měly jasně navrch hostující hráčky, které dovedly utkání do vítězného konce, když nadělily domácím hráčkám kanára.

Konstruktiva se představila v Jičíně a zahrála výborně. Po tom, co hostující celek překonal rekord kuželny, povolil domácím hráčkám zisk jediného bodu. Jičínské hráčky držely po dvě třetiny naději na přijatelný výsledek. Před závěrem sice prohrávaly 3:1, ale měly náskok 24 kuželek. Vynikající výkon hostující Petrov Veroniky jim sebral vítr z plachet. Náskok v poražených kuželkách neudržely. Oba duely prohrály, když obě hostující hráčky překonaly šestistovky. Ludmila Holubová porazila 604 kuželek a bylo rozhodnuto.

Vyrovnané utkání se hrálo ve Zlíně, kde domácí hráčky přivítaly TJ Valašské Meziříčí, které drželo s domácím celkem po celý zápas krok. Zlínské hráčky získaly navrch ve střední části, kde získaly plný počet bodů a tento náskok v závěru udržely. Na poražené kuželky vyhrály o pouhých 18 kolků.

Hráčky Sokola Husovice hostily Spartak Přerov. Úvod utkání domácím nevyšel. Hostující celek šel do vedení při zisku 1,5 bodu. Po vyrovnané střední části rozhodly utkání ve svůj prospěch hráčky Sokola Husovice až v závěrečné fázi zápasu. Lucie Kelpenčevová s Pavlínou Procházkovou po dobrých výkonech jasně přehrály své soupeřky a uhájily dva body pro domácí celek.

Další vyrovnané utkání se hrálo v Duchcově, kde domácí hráčky hostily SKK Náchod. Náchodské hráčky zásluhou Martiny Hrdinové získaly náskok v poražených kuželkách a díky tomu držely naději na zisk bodů. Ještě jednu dráhu před koncem utkání měly náskok dvou kuželek. Na poslední dráze domácí hráčky nezaváhaly, smazaly náskok hostujícího celku a zcela zaslouženě zvítězily.

V Blansku se hrálo mistrovské utkání 1. KLZ na nových dráhách. Domácí  hostily KK Zábřeh. Vyrovnané utkání nakonec domácí hráčky zvládly a zcela zaslouženě zvítězily.  

Datum: 28. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa