ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 1. kolo soutěže

První kolo soutěže v průměru. Vybočila pouze Martina Tomášková z SKK Jičín výkonem 631. V Blansku se nehrálo. Firma, která provádí rekonstrukci nezvládla dokončovací práce.

V úvodním kole se radovaly domácí celky z vítězství dvakrát, hostujícím celkům se zadařilo ve třech utkáních. Oba body si odvážejí z Husovic hráčky KK Zábřeh. Mistrovský celek Slavie Praha přehrál Sokol Duchcov a SKK Jičín přehrál nováčka soutěže Lokomotivu Českou Třebovou. Domácí výhry zaznamenaly hráčky Spartaku Přerov po výhře nad TJ Valašským Meziříčím a KC Zlín přehrál jasně SKK Náchod. V Blansku, kde měly domácí hráčky přivítat pražskou Konstruktivu, se nehrálo. Důvodem jsou nedodělky firmy, která prováděla rekonstrukci, když nedokončila přestavbu v plánovaném termínu.

Z jednotlivkyň excelovala Martina Tomášková z SKK Jičín v České Třebové, když výkonem 631 posadila laťku hodně vysoko. Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí porazila v Přerově 597 kuželek. Jitka Killarová z KK Zábřeh a Alena Katzerová ze Spartaku Přerov porazily shodně 596 kuželek.

Mistrovský celek zahájil nový ročník soutěže v Duchcově. Domácí hráčky držely se Slavií krok v zisku bodů, a tak o konečném výsledku rozhodovaly poražené kuželky. V konečném účtování jich měly hostující hráčky o 103 více a zaslouženě zvítězily.

V Přerově mělo utkání podobný průběh, pouze s tím rozdílem, že nakonec se z výhry radovaly domácí hráčky, které porazily o 34 kuželek víc jak jejich soupeřky.

Nejmenší problém se ziskem bodů měly v tomto kole hráčky KC Zlín, které hostily SKK Náchod. Hostující celek se nevyrovnal s nástrahami zlínské kuželny a odešel na hlavu poražen. Tři výkony pod pět set a dva těsně nad, nemohly stačit na případný zisk bodů.

Hráčky SKK Jičín zaskočily domácí Lokomotivu Českou Třebovou hned v prvním kole. Po dobrém výkonu zcela jasně zvítězily. Domácí hráčky držely na body krok s hostujícím celkem v úvodu zápasu. Na kuželky nestačily. V úvodu zazářila hostující Martina Tomášková. Výkonem 631 nahrála na svoji soupeřku 62 kuželek. Střed utkání ovládly hostující hráčky. Plným ziskem bodů posunuly hostující celek do vedení. V závěru zápasu hráčky SKK Jičín ještě navýšily vedení na poražené kuželky a bez větších problémů dovedly utkání do vítězného konce.

Sokol Husovice hostily v prvním kole nového ročníku soutěže KK Zábřeh. Vyrovnané utkání rozhodla ve svůj prospěch v závěru dvojice zkušených hráček KK Zábřeh. Domácí hráčky sice hostující celek na první dráze hodně pozlobily. Stáhly náskok KK Zábřeh z -33 na +14, ale to bylo vše. Jako kdyby došel střelný prach. Hned na druhé jim to soupeřky oplatily. V závěru pak obě hostující hráčky dominovaly. Jitka Killarová 163 a Lenka Horňáková 153 a bylo rozhodnuto.

Datum: 14. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa