ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Topičová a Gorecký celkovými vítězi Bevar Tour 2013/14

První ročník Bevar Tour – Českého poháru dorostu vyvrcholil závěrečným finálovým turnajem v Olomouci.

Bevar TourK vidění byly velmi dobrá i méně podařená hra jak v podání dorostenek, tak i dorostenců. Svoji daň si bezpochyby vybrala i atmosféra, ve které se někteří jedinci ocitli možná poprvé a takový tlak nedokázali zdárně ukočírovat. Výborně zahrála již tradičně Natálie Topičová, jejíž výkon 590 stačil na bezpečné vítězství. Mezi chlapci se zadařilo českotřebovskému Michalu Rickwoodovi, který zvítězil díky 591 poraženým kuželkám.

Vyhlášení se zúčastnil kromě předsedy komise mládeže ČKA pana Zdeňka Jaroše také majitel sponzorské firmy pan Bedřich Varmuža, který osobně předal finanční odměny těm nejlepším a přislíbil sponzorskou účast firmy i v dalším soutěžním ročníku, za což mu upřímně děkuji.

Nebojovalo se jenom o vítězství ve finále či v celé soutěži, ale též o sedm postupových míst na mistrovství republiky. Těch sedm míst obsadili:

  • a) dorostenci Rostislav Gorecký, Jan Bína, Michal Rickwood, Josef Brtník, Petr Hendrych, Jan Vařák a Štěpán Manda;
  • b) dorostenky Natálie Topičová, Eliška Kubáčková, Nina Brožková, Kristýna Dúšková, Tereza Divílková, Nikola Kunertová a Tereza Chlumská.

Postupujícím blahopřeji a přeji hodně zdaru na mistrovství republiky. Konečné pořadí po základní části soutěže je k dispozici v excelovském souboru na webu soutěže včetně výkonů a příslušného bodového zisku ve všech turnajích na adrese cpd.kuzelky.cz.

Další soutěžní ročník se již připravuje a tak mohu sdělit, že k dnešnímu dni projevilo zájem o pořadatelství turnaje v dalším ročníku již 23 oddílů. Věřím, že chybějící pořadatelé se jistě podaří zajistit a pokud ne, budeme hrát v některém místě dvakrát.

Datum: 23. 3. 2014 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John