ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 18. kolo soutěže

Husovice vedou tabulku s náskokem dvou bodů na Sokol Luhačovice.

V dalším kole soutěže zaznamenaly domácí celky pět výher. Body z venku přivážejí pouze hráči Sokola Kolín, kteří přehráli Jiskru Kovářská. Vedoucí příčku tabulky drží i po tomto kole hráči Sokola Husovice s dvoubodovým náskokem na Sokol Luhačovice. Na bronzovou příčku je velká tlačenice. V rozpětí jednoho bodu je umístěno pět družstev. Na konci tabulky se nic nezměnilo ani po třetí výhře Spartaku Přerov v soutěži. Na Centropen Dačice a TJ Třebíč ztrácí pět bodů.

Šestistovek tentokrát padlo méně. Celkově se to hráčům podařilo devětkrát. Nejlepší výkon v tomto kole dosáhl Petr Mika z Moravské Slávie Brno. Na domácí kuželně porazil 644 kuželek. V Brně zahrál výborně i hostující hráč Centropenu Dačice Jiří Malínek, který porazil 628 kuželek. Pořadí jednotlivců vévodí Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha s výrazným náskokem na druhého v pořadí Filipa Dejdu ze Sokola Kolín. Pořadí dle zisku bodů pro družstvo i nadále vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice před Jiřím Mrlíkem ze Sokola Luhačovice a Filipem Dejdou ze Sokola Kolín.

Vedoucí celek tabulky Sokol Husovice hostil SKK Náchod, tradičního soupeře, kterému se v Brně daří. Tentokrát po vyrovnaném úvodu hosté ztratili ve střední části a bylo rozhodnuto. Domácí hráči si závěr utkání pohlídali a uhráli oba body, které jím jistí vedoucí příčku v celkovém pořadí.

Druhý celek tabulky Sokol Luhačovice zajížděl do Prahy, kde se utkal se Slavojem Praha. Domácí hráči po domácí prohře v 15. kole tentokrát nezaváhali. Od úvodních hodů měli navrch, postupně zvyšovali náskok až na konečných 130 kuželek, které znamenaly jasnou výhru 7:1, která znamená zisk dvou bodů a posun na šestou příčku tabulky.

TJ Valašské Meziříčí to nemělo v tomto kole na domácí dráze nijak jednoduché. Hráči SKK Rokycany zahráli dobře a domácí hodně potrápili. Šli dokonce dvě dráhy před koncem na kuželky do vedení. Předposlední dráhu zahráli domácí hráči na jedničku. Tomáš Cabák porazil 177 kuželek a Dalibor Tuček 156 kuželek. Získali plus 52 kuželek a bylo rozhodnuto.

Hráči Sokola Kolín zajížděli ke svému dalšímu utkání do Chomutova, kde se utkali s Jiskrou Kovářská. Značně vyrovnané utkání se nakonec stalo kořistí hostujícího celku, který bral oba body díky čtyřem kuželkám, o které porazil víc jak soupeř.

Hráči TJ Třebíč zajížděli ke svému dalšímu utkání do Přerova na dráhy posledního celku tabulky Spartaku Přerov. Na domácí v sestavě se dvěma náhradníky nestačili. Dlouho drželi naději, ale v závěru zcela propadli. Výkony obou celků byly na obou stranách pod průměrem. Bylo vidět, že proti sobě hrají předposlední celek tabulky proti poslednímu.

Datum: 16. 3. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa