ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 16. kolo soutěže

Po prohře Sokola Husovice doma ze Sokolem Luhačovice se tabulka značně vyrovnává. Boj o titul se otevírá i dalším týmům.

Hostující celky byly v tomto kole úspěšné. Dokázaly zvítězit v plné polovině utkání. Asi největší překvapení se zrodilo v Brně, kde Sokol Luhačovice přehrál Sokol Husovice o šest kuželek. V tabulce postoupil na druhou příčku a na vedoucí Husovice ztrácí pouhé dva body. Po dvou prohrách Husovic se rozdíly v tabulce srovnávají, a tak i loňský přeborník SKK Náchod, který se pohyboval dlouhou dobu v dolní polovině tabulky, může ještě pomýšlet na obhajobu. Ztrácí na šestém místě pouhé čtyři body. Na konci tabulky se nic podstatného neudálo. Družstva na sestupových postech doma rozdávala body. Oslabená Třebíč nestačila na Sokol Kolín a Spartak Přerov prohrál s Náchodem.

V šestnáctém kole padlo šestnáct šestistovek. V Brně na Moravské Slávii se to podařilo dokonce sedmkrát a to ještě tři domácí hráči zaostali za touto hranicí o pár kuželek. Nejlepší výkon kola zaznamenal hráč Moravské Slávie Brno Michal Kellner, když porazil 655 kuželek. Pořadí jednotlivců dle dosaženého průměru stále vévodí Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha, který si ani v Brně nepohoršil. Po výkonu 617 drží stále náskok na své největší soupeře rozdílem cca 20 průměrových  kuželek. Druhou příčku drží Filip Dejda ze Sokola Kolína, třetí je Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede s jednou prohrou na svém kontě Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice.

Hráči Sokola Husovice nevyužili šanci na udržení čtyřbodového náskoku. V dramatickém utkání podlehli doma Luhačovicím, když obě družstva uhrála tři body ze hry a o vítězství rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě víc hráči hostujícího celku. Do vedení se dostali dvě dráhy před koncem a náskok osmi kuželek se podařilo domácím snížit o dvě kuželky na konečný rozdíl šesti kuželek.

Moravská Slávia Brno drží i po tomto kole čisté domácí konto. Pražský Slavoj zahrál v Brně nejlépe ze všech hostujících družstev, ale na domácí to nestačilo. Hosté šli čtyřikrát přes šestistovku, ale domácí hráči měli na poražené kuželky navrch.

Hráčům SKK Rokycany se proti Jiskře Kovářské v tomto kole nedařilo. Po průměrném výkonu sice uhráli tři body, ale na kuželky po celé utkání na svého soupeře ztráceli.

Hráči TJ Třebíč opět nevyužili domácího prostředí a přenechali oba body svému soupeři. Sokol Kolín nepotřeboval podat nijak zázračný výkon, aby získal vítězství. Oslabená Třebíč na svého soupeře nestačila. Ve střední části utkání si hosté vytvořili dostatečný náskok a ten dvojice Roman Weiss a Jan Pelák udržela. Šestistovka tentokrát v Třebíči napadla. Nejblíže k jejímu překonání měl kolínský Filip Dejda, který zaostal o čtyři kuželky.

Spartak Přerov nestačil v tomto kole na SKK Náchod a ztratil další domácí body. Spartak Přerov měl zásluhou Martina Sitty a Milana Kandy výborný vstup do utkání. Oba po velmi dobrých výkonech brali body a nahráli 74 kuželek. Ani tento náskok jejich spoluhráčům nestačil. Po slabých výkonech zbytku domácího celku převzali iniciativu hráči Náchoda. Nedovolili již domácím zisk ani jednoho bodu a při náskoku 142 kuželek zcela jasně zvítězili.

Nedělní utkání mezi TJ Valašským Meziříčím a Centropenem Dačice domácí hráči zvládli, ale soupeř byl hodně nepříjemný. Hrály se hodně vyrovnané souboje a nikdo by se nedivil, kdyby utkání skončilo opačným poměrem. Výborný výkon předvedl domácí hráč Radim Metelka, který byl v utkání nejlepší výkonem 628 poražených kuželek.

Datum: 16. 2. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa