ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 14. kolo soutěže

I přes prohru o jednu kuželku se Sokolem Husovice se Slavie Praha posunula opět do čela tabulky.

Domácí celky měly v utkáních čtrnáctého kola navrch. Remízu venku uhrály pouze hráčky KK Blansko v Zábřehu. Ve všech ostatních utkáních dominovaly domácí týmy. Oba vedoucí celky hrály venku a oba shodně prohrály. Díky těsnější prohře v tomto kole se do čela tabulky opět posunula Slavie Praha a své největší soupeřky má v příštím kole doma. Na dostřel čela tabulky se propracovaly po tomto kole hráčky KK Blansko, které remizovaly v Zábřehu a ztrácí na vedoucí duo již jen dva body. Na konci tabulky se situace rovněž mírně zamotává. Po výhře v tomto kole ztrácejí předposlední Husovice již jen bod na SKK Jičín a dva body na Konstruktivu Praha a SKK Náchod.

Ve 14. kole padly tři šestistovky. Nejlepší výkon kola podala v Duchcově domácí hráčka Olga Bučková, která porazila 617 kuželek. Jen o pět kuželek za ní zaostala její stájová kolegyně Markéta Hofmanová. Naďa Dobešová zdolala v Husovicích 601 kuželek. Ani tento výkon však nestačil na výhru hostujícího celku. Díky tomuto výkonu se hráčka Slávie Praha posunula v pořadí jednotlivkyň před dvojici z Vlašského Meziříčí Alenu Kantnerovou a Natálii Topičovou. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo nadále vévodí Bohdana Jankových z KC Zlín.

Překvapením kola je jednoznačně prohra mistrovského celku Slavie Praha na drahách předposledních Husovic. Ani šestistovka Nadi Dobešové nepomohla hostujícímu celku k zisku bodů. Chyběla jedna kuželka. Asi zahrála málo, když nezopakovala svůj loňský výkon. Chtělo to určitě páteční přípravu na plese ještě lehce protáhnout. Mistrovský celek tak ztratil v letošním ročníku s družstvy umístěnými na posledních místech tři body. Se Sokolem Spořice bod po remíze 4:4 a nyní dva body se Sokolem Husovice.

Zajímavý průběh mělo i utkání KC Zlína proti SKK Jičínu. Hostující celek uhrál 16 pomocných bodů na 8 bodů domácího družstva a přesto prohrál 5:3. V každé části hry získala obě družstva po jedné výhře a o výsledku tak musely rozhodnout poražené kuželky. Hráčky KC Zlín po většinu utkání na kolky prohrávaly. Do vedení šly až na poslední dráze zápasu, když do vedení šly po odehrání plných a v dorážce náskok udržely. V jejich prospěch hovořilo 11 kuželek.

Hráčky Spartaku Přerov hostily na své dráze poslední celek tabulky Sokol Spořice. Domácí hráčky zůstaly hluboko za posledním domácím výkonem, kde porazily 3435 kuželek, a o výhru musely hodně bojovat. Hostující celek se po slabším úvodu vzpamatoval. Jeho hráčky si na svoje konto připsaly tři výhry. Domácí hráčky se jen díky nahraným kuželkám z úvodu utkání nemusely strachovat o vítězství. Nejlepší výkon zaznamenala hostující Lucie Tauerová, když porazila 568 kuželek.

Souboj na kuželně v Zábřehu, kde domácí hráčky hostily KK Blansko, skončil po dramatickém průběhu dělbou bodů. KK Blansko vyhrálo na poražené kuželky o 32, na straně domácího celku byl zisk čtyř bodů ze hry. Výborné výkony předvedla na straně domácích Jitka Killarová s 582 poraženými kuželkami, za hostující celek byla nejlepší Zuzana Musilová, která porazila 591 kuželek.

Pražská Konstruktiva nepotřebovala doma podat nijak oslňující výkon na zisk obou bodů. Hostující hráčky Náchoda působily v Praze odevzdaným dojmem. Hostující celek sice ve střední části zápasu srovnal stav utkání na 2:2, ale závěr utkání opět ovládly domácí hráčky a dovedly utkání do vítězného konce. Konstruktiva se v tabulce bodově dotáhla na své soupeřky a oba týmy po výhře Sokola Husovice dělí od předposlední sestupové příčky již jen dva body.

Nedělní utkání mezi Sokol Duchcovem a TJ Valašským Meziříčím ovládly jednoznačně domácí hráčky. Hostující celk po náročném víkendu neměl žádnou šanci na případný úspěch. Čestný bod pro hostující celek získala Vendula Šebková po výkonu 565 kuželek. Výhru domácího celku jistily dvěma šestistovkami Olga Bučková s Markétou Hofmanovou výkony 617 resp., 612 poražených kuželek. 

Datum: 26. 1. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa