ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 11. kolo soutěže

Vedoucí celek tabulky prohrál v Zábřehu. TJ Valašské Meziříčí ztrácí na druhém místě jeden bod.

Podzimní část soutěže je za námi. Na čele tabulky bude před druhou části soutěže Slavia Praha s náskokem jednoho bodu na TJ Valašské Meziříčí. Na sestupových příčkách přezimují Sokol Husovice a Sokol Spořice. V posledním kole podzimu vybojovaly hostující celky dvě výhry. TJ Valašské Meziříčí zvítězilo v Přerově a SKK Jičín na Konstruktivě. Vedoucí celek tabulky Slavia Praha po špatném výkonu prohrála v Zábřehu. Oba celky na sestupových postech hrály venku a oba vyšly naprázdno.

Jediná šestistovka kola padla na kuželně v Blansku, kde se o ni zasloužila domácí Zdeňka Ševčíková. Druhý nejlepší výkon kola zahrála hráčka Sokola Spořice Renata Rybářová v Náchodě. Porazila 595 kuželek. Renata Rybářová se díky tomuto výkonu posunula na třetí místo v pořadí jednotlivkyň, kde vystřídala Naďu Dobešovou ze Slavie Praha. Vedoucí příčky v pořadí jednotlivkyň i po tomto kole drží dvojice hráček z TJ Valašského Meziříčí v pořadí Alena Kantnerová a Natálie Topičová, která má na vedoucí hráčku ztrátu jediné průměrové kuželky. V Přerově byla o 44 kuželek lepší než Alena Kantnerová. Pořadí jednotlivkyň vévodí Bohdana Jankových z KC Zlín a Lucie Tauerová ze Sokola Spořice. Obě hráčky mají na svém kontě po jedné prohře.

Hráčky vedoucího celku tabulky Slavie Praha zajížděly k dalšímu utkání do Zábřehu. Domácí se na utkání velmi dobře připravily a nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Zábřeh zahrál nejlepší domácí výkon podzimu a zcela zaslouženě zvítězil. Z hostujícího celku zahrála dobře v úvodu utkání pouze Naďa Dobešová, která získala bod po výkonu 559 a to nemohlo stačit. Zbývající hráčky mistrovského celku skončily v červených číslech. Druhá nejlepší Šárka Markova porazila 526 kuželek.

Hráčky Sokola Spořice držely v Náchodě dlouho naději na zisk bodu hlavně díky výbornému výkonu Renaty Rybářové v úvodu utkání. V dramatickém závěru byly nakonec lepší domácí hráčky, které udržely mírný náskok v poražených kuželkách a přidaly si na svoje konto dva body.

KK Blansko hostilo Sokola Duchcov. Domácí celek nenechal nic na náhodu. Po první části utkání, která byla poměrně vyrovnaná, domácí ve druhé zabraly a hostující celek jasně převálcovaly 7:1. Ozdobou utkání byl výborný výkon Zdeňka Ševčíkové, která porazila rovnou šestistovku.

Pražská Konstruktiva hostila SKK Jičín. Hráčky Jičína nezačaly sezónu nejlépe a dlouho se trápily. Konstruktiva doma v posledních utkáních nijak neoslnila a tak se čekal vyrovnaný souboj, který průběh utkání potvrdil. Domácí zvítězily doma v této sezóně pouze dvakrát, ve druhém kole nad Blanskem a v sedmém díky jediné kuželce nad KC Zlín. Utkání začaly lépe hostující hráčky, které si v úvodu vytvořily náskok, který se již domácím nepodařilo eliminovat. Zásluhou Veroniky Petrov v závěru dotahovaly, ale na kontě Jičína zůstalo po posledním hodu 11 kuželek a ty nakonec rozhodly o výhře hostujícího celku.

Hráčky druhého celku v tabulce se představily v Přerově. Za TJ Valašské Meziříčí nastoupily do úvodu Vendula Šebkova s Lucii Šťastnou. Obě díky výborným koncovkám získaly bod. Ve střední části braly oba celky po bodu. Hostující celek získal zásluhou výborného výkonu Natálie Topičové, která porazila 595 kuželek, další kolky k dobru. Závěr utkání skončil absolutní dělbou bodů (viz výtah části zápisu ve zpravodaji). K tomu není potřeba komentář. Hostující celek získal cenné dva body a ztrácí na vedoucí příčku pouhý bod.

KC Zlín, který udržel po podzimu bronzovou příčku, hostil Sokol Husovice. Utkání, ve kterém všechny výkony skončily v červených číslech a obě družstva skončila pod hranicí tří tisíc poražených kuželek, vyznělo o poznání lépe pro domácí hráčky, které při zisku tří bodů ze hry byly na poražené kuželky lepší a zaslouženě zvítězily.

Datum: 8. 12. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa