ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 9. kolo soutěže

V devátém kole padlo pět šestistovek. Nejlepší výkon podala Lenka Kalová z KK Blansko 636 kuželek.

V devátém kole soutěže měly navrch hostující celky. Povolily domácím zisk pouhých tří bodů. Jedinou výhru pro domácí získaly hráčky KK Blanska po výhře nad SKK Jičínem. Domácí opět posunuly hranici rekordu kuželny o dalších 15 kuželek na hodnotu 3481. Tabulka nedoznala po tomto kole podstatných změn. Oba celky z čela tabulky na venkovních dráhách zvítězily. Družstva z konce tabulky i v tomto kole vyšla naprázdno. Tabulku vede Slavia Praha s jednobodovým náskokem na TJ Valašské Meziříčí. TJ Valašské Meziříčí má předehrávku 10. kola k dobru. Na sestupových místech jsou SKK Jičín a posední Sokol Spořice.

Hráčky se v tomto kole činily. Celkem pětkrát překonaly šestistovku. Nejlepší výkon zahrála v Blansku domácí Lenka Kalová, která porazila 636 kuželek. Naďa Dobešová dosáhla v Náchodě výkon 624 kuželek. Díky tomuto výkonu se posunula na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň. Pořadí stále vévodí dvě hráčky TJ Valašského Meziříčí Alena Kantnerová a Natálie Topičová. Pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů pro družstvo vede rovněž Alena Kantnerová, která má na svém kontě jedinou prohru.

Hráčky Sokola Spořice hostily Sokol Duchcov. Po vyrovnaném úvodu získaly hráčky Sokola Duchcov ve střední části vedení, které udržely až do konce. Na druhé dráze ve střední části srovnaly domácí hráčky ztrátu kuželek. Hned na další dráze ztratily 59 a to se s nimu vezlo až do konce.

Hráčky KK Blansko pokračovaly ve výborných výkonech. V dalším domácím utkání překonaly rekord kuželny, který posunuly i v minulém domácím utkání. Přidaly dalších 15 kuželek. SKK Jičín vedl po první části 2:1. Ve druhé části zápasu domácí zásluhou výkonu Lenky Kalové  a Zdeňky Ševčíkové na kuželně dominovaly a otočily utkání ve svůj prospěch.

Slavia Praha Zajížděla k dalšímu utkání do Náchoda. Úvod utkání vyšel hostujícímu družstvu na jedničku. Naďa Dobešová s Janou Račkovou braly body a navíc Naďa Dobešová po výborném výkonu 624. Když ve střední části přidala hostující Vlasta Kohoutová další šestistovku bylo v podstatě rozhodnuto. Na ztrátu 186 kuželek před závěrem domácí hráčky neměly. Slavia Praha si touto výhrou upevnila vedoucí postavení v tabulce.

Hráčky Konstruktivy Praha podaly v tomto kole doma jeden ze svých nejhorších výkonů. Po celkovém náhozu 3040 nemohly počítat se ziskem bodů. Hráčky TJ Valašského Meziříčí zaváhání svých soupeřek dokonele využily a zcela hladce zvítězily 7:1. Nejlepší výkon v utkání podala Alena Kantnerová, když porazila 595 kuželek.

Hráčky KK Zábřeh se musely v tomto kole proti Sokolu Husovice spokojit se ziskem pouze bodu za remízu 4:4. Žádná z domácích hráček se nevymanila z červených čísel a to Husovicím stačilo na to, aby si ze Zábřehu odvezly cenný bod.

Hráčky Spartaku Přerov nestačily doma v dramatickém utkání na KC Zlín. Hostující celek uhrál ze hry tři body a v celkovém součtu měly víc o sedm kuželek a to rozhodlo o jejich výhře. Domácí hráčky dokázaly před poslední dráhou stáhnout rozdíl na nulu. Na zavěrečné dráze nakonec zlínské hráčky uhrály sedm kuželek a získaly oba body. 

Datum: 24. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa