ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 7. kolo soutěže

V sedmém kole padly čtyři šestistovky. Zdeňka Ševčíková v Blansku 636. První ztráta bodu Slavie Praha a první výhra SKK Jičín.

Hostující celky uhrály v tomto kole jedinou výhru a dvě remízy. Body přiváží Spartak Přerov ze Zábřehu. S remízou se musel spokojit mistrovský celek proti Sokolu Spořice a z Náchoda si odvážejí bod hráčky Sokola Husovice. První body v soutěžním ročníku si na své konto připsaly hráčky SKK Jičín, když doma poprvé vyhrály nad Sokolem Duchcov. S plným ziskem po remíze Slavie Praha již také není žádné družstvo. Čelo a konec tabulky nedoznalo podstatných změn. Přesypalo se to ve středu, na špici se postupně propracovávají celky, které loni bojovaly o medailové posty. Spartak Přerov se posunul na třetí a KK Blansko na čtvrtou příčku.

Ozdobou kola jsou čtyři šestistovky. Z tohoto počtu dvou dosáhly hráčky KK Blansko Zdeňka Ševčíková 636 a Lenka Kalová 607. V Náchodě padly rovněž dvě šestistovky. Domácí Lucie Moravcová porazila 608 kuželek a hostující hráčky Sokola Husovice Renata Konečná dosáhla výkonu 607 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů nedoznalo na čele změn. Stále vede Natálie Topičová z TJ Valašské Meziříčí před svojí kolegyní Alenou Kantnerovou. Na třetí místo se posunula Olga Bučková ze Sokola Duchcov. Dvojice hráček Valašského Meziříčí má na svoje soupeřky náskok cca 12 průměrových kuželek. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Lucie Nevřivová z KK Blansko se 100% bodovým ziskem. Čisté konto zatím drží při různém počtu odehraných utkání ještě čtyři hráčky.

Hráčky SKK Jičín čekal v tomto kole čtvrtý domácí zápas. Tři předešlé prohrály a proti Sokolu Duchcov již potřebovaly bodovat. Po nejlepším výkonu sezóny se jim to nakonec podařilo. Zvítězily 6:2 a připsaly si do tabulky první body. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Lenka Tomášková, když porazila 583 kuželek.

Slavia Praha se v utkání tohoto kola proti Sokolu Spořice dlouho obávala o výsledek. Domácí celek měl po dvou třetinách utkání navrch. Vedení  3:1 o čtrnáct kuželek. V závěru  zápasu se bojovalo o vše. Utkání bylo do posledních hodů otevřené. Domácí hráčky díky špatnému výkonu Miriam Nocarové  již mohly bojovat jen o remízu. Hostujícím hráčkám se stále nabízela výhra. Utkání nakonec skončilo nerozhodně, když domácí Jitka Jindrová porazila Růženu Smrčkovou o čtyři kuželky a získala cenný bod.

Hráčky KK Blanska po minulém domácím zaváhání zabraly a po novém rekordu kuželny převálcovaly TJ Valašské Meziříčí 7:1. Jasno bylo hned po první půli, kterou domácí hráčky vyhrály 3:0, a náskoku 140 kuželek. Ve druhé půli utkání se bylo na co dívat. Výborné výkony předvedly domácí hráčky Zdeňka Ševčíková 636 a Lenka Kalová 607. Nejlepší z hostujícího celku byla Alena Kantnerová výkonem 597 a právě ona uhrála jediný bod pro hostující celek, když porazila Lenku Kalovou 3:1.

Dvě hodně vyrovaná utkání se hrála v Náchodě a na Konstruktivě. Hráčky SKK Náchod přivítaly stále se lepšící Sokol Husovice. Drama od prvního do posledního hodu. Hned v úvodu poslala Husovice do vedení v poražených kuželkách Renata Konečná výborným výkonem 607. Ve střední části domácí hráčky srovnaly vývoj utkání zásluhou výborného výkonu Lucie Moravcové 608. Do závěru bylo vše otevřené. V závěru zápasu uhrály obě družstva bod. Husovice udržely vedení v poražených kuželkách, a tak utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Na Konstruktivě se představily hráčky KC Zlín, kterým zatím sezóna vychází. Mnoho nechybělo a mohly si z Prahy odvést oba body. To mnoho znamená jeden kolek na remízu a dva na vítězství. Jinak se hrálo podprůměrné utkání, kde se z červených čísel dostala pouze hostující Martina Zimáková, která porazila 546 kuželek.

KK Zábřeh hostil v tomto kole Spartak Přerov. Přerovské hráčky zahrály v Zábřehu výborně a zcela zaslouženě si odvážejí oba body. Domácí hráčky na ně tentokrát neměly. Po prohraném úvodu sice Pavlína Keprtová uhrála ve střední části zápasu pro domácí bod, ale to bylo vše. V závěru opět dominovaly přerovské hráčky a bez větších problémů dovedly utkání do vítězného konce.

Datum: 10. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa