ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 5. kolo soutěže

Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí porazila v Jičíně 620 kuželek. Domácí celek ani po třetí doma nezvítězil.

Po pátém kole soutěže nedošlo v tabulce k podstatným změnám. Tabulku i po tomto kole vede pražská Slavia s plným počtem bodů. Druhou a třetí příčku v pořadí drží TJ Valašské Meziříčí a KK Zábřeh. Oba týmy si přivážejí v tomto kole body z venkovních drah. TJ Valašské Meziříčí zvítězilo na drahách posledního SKK Jičína a KK Zábřeh zvítězil na Konstruktivě 5:3, když jeho hráčky porazily o dvě kuželky víc jak domácí. Třetí vítězství hostujícího celku v pátém kole zaznamenaly hráčky KC Zlín, které překvapivě po velmi dobrém výkonu zvítězily v Blansku. Po pátém kole jsou stále bez zisku bodu na posledním místě překvapivě hráčky SKK Jičín. Nováčkovi soutěže Sokolu Spořice nepomohlo ani vítězství  doma nad Sokolem Husovice k posunu ze sestupových pozic. Se ziskem tří bodů jsou hráčky Spořic stále jedenácté.

Po pauze se až v pátém kole  podařilo pokořit šestistovku. Zadařilo se Natálii Topičové z TJ Valašské Meziříčí. V Jičíně porazila vynikajících 620 kuželek. Nejblíže k další šestistovce měla Martina Zimáková z KC Zlín v Blansku, kde docílila výkonu 593 poražených kuželek. 585 kuželek porazily Zdeňka Ševčíková z KK Blansko a Alena Kantnerová z TJ Valašské Meziříčí. V pořadí jednotlivkyň se usadila na prvním místě, díky výbornému výkonu v Jičíně, hráčka TJ Valašského Meziříčí Natálie Topičová průměrem 580 kuželek. Svým soupeřkám tak odskočila cca o dvanáct kuželek. V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo má stále sedm hráček 100% úspěšnost. Pořadí vede Jana Adamů z SKK Náchod.

Vedoucí celek tabulky Slavia Praha hostil Sokol Duchcov. Domácí hráčky v podobě Jany Račkové a Nadi Dobešové ovládly úvodní část utkání, kde jasně zvítězily. Hostující hráčky ve střední části kontrovaly a srovnaly stav utkání na 2:2. Závěr utkání patřil opět domácím. Zásluhou výborného výkonu Vladimíry Šťastné (583) a Vlasty Kohoutové dovedly utkání do vítězného konce.

SKK Jičín opět doma nepřesvědčil. Domácí sice zahrály nejlepší výkon doma v tomto ročníku, ale na dobře hrající TJ Valašské Meziříčí to nestačilo.

Nováček soutěže Sokol Spořice hostil Sokol Husovice. Výkony všech hráček opět zůstaly v červených číslech. Nejlepší výkon dosáhla domácí Lucie Tauerová,  která porazila 530 kuželek. Hostující celek ztratil v úvodní části utkání kuželky, které v závěru chyběly při shodném zisku bodů ze hry.

Blansko nezopakovalo domácí výkon z třetího kola a to při dobré hře KC Zlín na zisk bodů nestačilo. V úvodu utkání měly domácí hráčky mírně navrch, když vedly 2:1 při náskoku 37 kuželek. Druhá polovina utkání domácím hráčkám nevyšla. Nezískaly ani bod a nakonec prohrály i rozdílem 16 kuželek. Vynikající závěr Bohdany Jankových 164 a nevýrazný domácí Lenky Kalové pečetil výhru hostujícího celku.

SKK Náchod hostil Spartak Přerov v utkání, ve kterém domácí hráčky kromě úvodní části zápasu měly navrch. Přerovské hráčky měly na svém kontě tři dobré a tři špatné výkony a to rozhodlo o výhře domácího celku 5:3.

Asi nejdramatičtější utkání kola se hrálo na Konstruktivě, kde domácí hráčky hostily KK Zábřeh, který i po odchodu nejlepší hráčky získává body a je na třetí příčce v tabulce. Konstruktiva měla po celu dobu ztrátu v poražených kuželkách. Do vedení o třináct šla až dráhu před koncem, kdy to vypadalo na zisk bodů ze hry 3:3, a že budou rozhodovat poražené kuželky. Hostující hráčky závěr ustály a nakonec zvítězily těsně o dvě kuželky.

Datum: 20. 10. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa