ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 4. kolo soutěže

Po čtvrtém kole bez ztráty bodu na čele tabulky pouze Slavia Praha. SKK Jičín nezískal zatím ani bod.

Ve čtvrtém kole si přivážejí výhry z venku dva hostující týmy. KK Blansko završilo černý den na kuželně v Přerově těsnou výhrou 5:3 a Slavia Praha zdolala v souboji o první příčku tabulky TJ Valašské Meziříčí 6:2. Ve zbývajících utkáních zvítězily domácí celky. Díky této výhře zůstává Slávia Praha na čele tabulky jako jediný celek bez ztráty bodu. Na opačném konci tabulky SKK Jičín na posledním místě zatím nezískal ani bod.

Toto kolo se obešlo bez šestistovky. Nejblíže k ní byla Olga Bučková ze Sokola Duchcov, která v domácím prostředí porazila 595 kuželek. V Zábřehu předvedla výborný výkon Jitka Killarová, která porazila 581 kuželek. V pořadí jednotlivkyň je na špici velká tlačenice s minimálními rozdíly. Pořadí vede Lucie Moravcová z SKK Náchod průměrem 566,8. Ještě devátá hráčka v pořadí Natálie Topičová drží průměr 560. V pořadí hráček dle získaných bodů pro družstvo má po tomto kole osm hráček 100% úspěšnost.

Konstruktiva v Duchcově bojovala, ale na zisk bodu to nestačilo. Na zisk pomocných bodů ze hry to skončilo remízou, a tak rozhodovaly body za poražené kuželky. Hostující celek ve střední části utkání ztratil. V závěru pak domácí hráčky vyšly naprázdno, ale náskok v poražených kuželkách na výhru stačil.

KK Zábřeh hostil v tomto kole SKK Náchod. Hostující hráčky držely od úvodu s domácím celkem krok. Při shodném zisku bodů před závěrečnou částí zápasu bylo vše otevřené. V závěru se nedařilo Olze Ollingerové. Vítězství domácího celku tak pečetila výborným výkonem Jitka Killarová.

Hráčky KK Blanska si v utkání v Přerově vytvořily od úvodních hodů mírný náskok v poražených kuželkách, který s velkými obtížemi nakonec udržely až dokonce, kde byl rozdíl pouhých sedm kuželek, které rozhodly o tom, že body si odvážejí hostující hráčky. Výsledek ve prospěch domácího celku mohla zvrátit Kristýna Strouhalová, která sice porazila Lenku Kalovou na kuželky, ale po nevydařené poslední dráze nakonec prohrála na body 1:3.

Souboj nováčků na zlínské kuželně vyzněl jasně pro domácí KC. Hostující hráčky se nevymanily z červených čísel. Při třech výkonech pod pětistovkou nemohly na výhru vůbec pomýšlet.

Hráčky Sokal Husovice měly za soupeře poslední celek tabulky SKK Jičín. Domácí hráčky podaly svůj nejlepší letošní domácí  výkon a zcela zaslouženě zvítězily. Hostujícímu celku dobře zahrály dvě hráčky, když Martina Hrdinová s Danou Vikovou porazily 570 kuželek. Obě získaly body. Zbytek týmu šel výkonnostně do průměru a to na případný zisk bodů nestačilo.

Ve Valašském Meziříčí se bojovalo o to, kdo bude po tomto kole na čele tabulky. Výhru nakonec vybojovaly hostující hráčky, které zůstaly po tomto kole jako jediné bez ztráty bodu. Utkání zahájila pro hostující celek dvojice Jana Račková a Naďa Dobešová. Obě získaly body a náskok 56 kuželek. Ve vyrovnané střední části navýšil hostující celek svůj náskok na 72 kuželek. V závěru pečetila jasnou výhru Slavie Praha Vlasta Kohoutová nejlepším výkonem v utkání, když porazila 576 kuželek.

Datum: 13. 10. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa