ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 4. kolo soutěže

Výborný výkon Moravské Slávie Brno na domácí dráze. V utkání proti Sokolu Kolín porazila 3739 kuželek. Vedoucí příčku drží Sokol Husovice se ziskem plného počtu bodů.

Nejvyšší ligová soutěž pokračovala po přestávce čtvrtým ligovým kolem. Dvakrát se na úkor domácích celků radovali ze zisku bodů hosté. V obou případech po jasných výhrách. Asi největší překvapení se odehrálo v Přerově, kde nováček soutěže SKK Rokycany nadělil domácím kanára. Pro přerovské je to druhý v řadě za sebou. Jiskra Kovářská ve druhém domácím utkání opět na své soupeře nestačila. Nahrála o cca 130 kuželek víc jak minule. Na soupeře to nestačilo. Luhačovice zvítězily 7:1. Za pozornost stojí výkon hráčů Moravské Slávie Brno. V utkání proti Sokolu Kolín porazili 3739 kuželek. Při pohledu na ročníky, kdy se hraje soutěž na 120 hodů, jsem vyšší výkon družstva v ligovém utkání nenašel. Na čele tabulky se usadili hráči Sokola Husovice, kteří zatím neztratili bod. Družstva na druhém a třetím místě v pořadí Sokol Luhačovice a Slavoj Praha mají na svém kontě po jedné prohře. Na konci tabulky je tlačenice družstev, která mají na svém kontě jedinou výhru. Černého Petra drží po tomto kole Centropen Dačice na jedenáctém místě a Spartak Přerov, který je překvapivě v tabulce poslední.

V tomto kole byl dosažen rekordní počet šestistovek v tomto soutěžním ročníku. Šestistovka byla pokořena patnáctkrát. Největší podíl na tom má utkání v Brně na Moravské Slávii, kde bylo dosaženo šest výkonů nad šest set. Výkon kola zahrál hráč Moravské Slávie Brno Štěpán Večerka, který porazil 650 kuželek. Pořadí jednotlivců v obou kategoriích vévodí Zdeněk Vymazal, hráč Sokola Husovice, průměrem 614 a 100% úspěšností v zisku bodů pro družstvo. 100% úspěšnost v zisku bodů při odehrání všech utkání mají ještě další čtyři hráči. V pořadí dle dosažených průměrů pronásledují Zdeňka Vymazala hráč SKK Náchod Zdeněk Říha průměrem 603 a Jiří Mrlík ze Sokola Luhačovice průměrem 601.

Moravská Slávia Brno pokračovala ve vítězném domácím tažení opět výhrou 7:1 nad Sokolem Kolín, když domácí hráči překonali pětkrát šestistovku a dosáhli excelentní výkonu družstva, který má hodnotu 3739 poražených kuželek. Na kontě Kolína byla pouze jedna šestistovka, kterou zahrál Martin Švorba, když porazil 618 kuželek. Tento výkon na zisk bodu nestačil. O čestný úspěch hostujícího celku se postaral až v závěru zápasu Roman Weiss, který porazil Milana Kliku.

V Třebíči se představili hráči mistrovského celku SKK Náchod, kteří v uplynulých dvou ročnících na třebíčské kuželně vždy bodovali. Ani tentokrát k tomu neměli daleko. V závěru se bojovalo o každou kuželku. Ani vynikající závěr hostujícího Zdeňka Říhy nestačil. Domácí udrželi náskok devíti kuželek a díky nim při shodném zisku bodů obou družstev ze hry zvítězili.

Spartak Přerov po nevydařeném utkání minulého kola v Luhačovicích chtěl na domácí dráze odčinit potupnou prohru 8:0. Ani doma se přerovským nedařilo. Přenechali hráčům hostujícího celku iniciativu a opět podlehli 8:0. Při pohledu na výkony v úvodu utkání je jasné proč. Domácí dvojice Roman Goldemund s Jakubem Plebanem měli našlápnuto na zisk bodu. Nepochopitelně špatně zahrané poslední dráhy 110 resp. 118 znamenaly, že oba body získali hosté z Rokycan a to byl začátek konce pro domácí. V dalším průběhu skončily duely smírně 2:2. Body díky více poraženým kuželkám brali hosté. Těm k tomu vždy stačila jedna vynikající dráha.

Jiskra Kovářská ve svém druhém domácím utkání hostila rozjeté Luhačovice. V utkání nahrála o cca 130 kuželek víc, ale ani to na soupeře nestačilo. Ti povolili domácím zisk jediného pomocného bodu a zcela jasně zvítězili.

Lídr tabulky, Sokol Husovice, hostil Centropen Dačice a svého soupeře vůbec nešetřil. Domácí hráči v celkovém součtu zahráli rekord kuželny a nadělili hostujícímu celku kanára. Nejlepší výkon zaznamenal Zdeněk Vymazal, který porazil 634 kuželek. O další dvě šestistovky se zasloužili Jiří Radil 627 a Michal Šimek 613.

Slavoj Praha ve Valašském Meziříčí na dobře hrající domácí celek nestačil. Ten zahrál svoje letošní maximum a povolil hostujícímu celku pouze zisk půlbodu po remíze Jiřího Bartoníčka s Vlastimilem Bělíčkem. Ani 610 poražených kuželek Petra Pavlíka na zisk bodu nestačilo. Radim Metelka na něj nahrál 621 kuželek.

Datum: 13. 10. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa