ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 2. kolo soutěže

Jasná výhra Slavoje Praha nad Jiskrou Kovářská. Prohra loňského mistra SKK Náchod na drahách nováčka soutěže.

Druhé kolo nejvyšší kuželkářské soutěže přineslo pět výher domácích celků. Hosté se radovali pouze v jednom případě. Slavoj Praha přehrál v Chomutově zcela jasně domácí Jiskru Kovářskou, které se utkání vůbec nevyvedlo. Slavoj se tak díky dvěma výhrám usadil na čele tabulky. Bez ztráty bodů jsou na druhém místě Husovice, které však zatím hrály obě utkání v domácím prostředí. Bez zisku bodu zůstalo po tomto kole pouze jediné družstvo, kterým je Jiskra Kovářská. Utkání plné emocí se hrálo v Brně, kde Moravská Slávia hostila loňského mistra SKK Náchod. Vše podstatné se dočtete v zápise, kde se k problému vyjádřila obě družstva. Text nemohu do zpravodaje zveřejnit. Slova v zápise jsou až příliš silná. Určitě podnět pro Komisi rozhodčích. Zápis je k dispozici v archivu zpravodajů. Stále si myslím, že přes veškerou toleranci při posuzování bosých hodů, pokud se na to rozhodčí soustředí, nemůže se v rozhodnutí pomýlit. Další otázkou je zda tento problém chci posuzovat nebo ne.

Šestistovek padlo o dvě méně než v minulém kole. Jednotlivci se přes šestistovku dostali pouze devětkrát. Nejlepší výkon kola je z třebíčské kuželny. Zasloužil se o něj hráč TJ Třebíč Robert Pevný, který porazil 648 kuželek. Druhý výkon kola zahrál Miroslav Milan z Moravské Slávie Brno, který na domácí kuželně porazil 634 kuželek. Výborně zahrál hráč Slavoje Praha Stanislav Březina. Na kuželně, kde šestistovky příliš nepadají, porazil výborných 611 kuželek.

V Brně se představil proti nováčkovi soutěže loňský přeborník SKK Náchod. Morenda měla výborný vstup do utkání, který okořenil první šestistovkou Pavel Palián výkonem 611. Nedal soupeři šanci na zisk bodu. Ladislav Beránek po slabším začátku mohutně dotahoval, ale nakonec to nestačilo. Ve střední části vykřesali hosté naději zásluhou výkonu Martina Kováře. Před závěrem snížili na 3:1 při ztrátě 25 kuželek. Závěr utkání patřil domácím hráčů, kteří zásluhou výborného výkonu Miroslava Milana pečetili jasnou výhru.

Nováček soutěže SKK Rokycany se představil v Kutné Hoře proti Sokolu Kolín. Domácí hráči ovládli úvod i střední část utkání, kde ztratili pouze půl bodu po remíze Jaroslava Šatníka s Michalem Pytlíkem. Závěr utkání patřil hostům, kteří získali oba body. Ztrátu v poražených kuželkách se jim nepodařilo dotáhnout a tak body zůstaly po zásluze doma.

Hráči TJ Třebíč hostili tradičního soupeře Sokol Luhačovice, se kterým zatím v ligové soutěži po postupu neprohráli. Tuto tradici potvrdili i v tomto kole. Domácí po vynikajícím vstupu do zápasu, kde dvojice Petr Března a Robert Pevný převálcovala jasně své soupeře a přinesla klid do domácích řad. Oba pokořili šestistovku a Třebíč vedla 2:0 při náskoku 143 kuželek. Hosté ve střední části dokázali utkání zdramatizovat, když se nedařilo zdravotně indisponovanému Karlovi Uhlířovi, který musel být vystřídán. Závěr utkání patřil opět domácím hráčům. Kamil Nestrojil atakoval šestistovku a svého soupeře přehrál a po výhře Vaška Rypela bylo jasno o tom, že oba body zůstávají doma. Hráči TJ Třebíč tak zaznamenali nad Sokolem Luhačovice již pátou výhru v řadě za sebou.

Spartak Přerov hostil v utkání druhého kola Centropen Dačice a nedal hostům žádnou šanci na případný úspěch. Hostující Milan Blecha ve střední části utkání po výborném výkonu mírně ukrojil z náskoku domácího celku, ale v závěru Václav Mazur nejlepším výkonem v utkání, když porazil 627 kuželek, pečetil výhru domácích.

Slavoj Praha zajížděl k utkání druhého kola do Chomutova. Domácí hráči v tomto utkání zcela propadli. Přísnější kriteria snese pouze výkon nováčka v týmu Lukáše Doubravy, který porazil 590 kuželek, ani to ale nestačilo na zisk bodu. Jediný bod pro Jiskru Kovářskou získal po těsné výhře David Junek, který tak odvrátil prohru s nulou. V závěru zápasu zcela propadly tradiční opory domácího celku. Výkony 501 resp. 466  nemohly na dobře hrající soupeře stačit. Jejich výhru o 269 kuželek pečetil Stanislav Březina skvělým výkonem 611 poražených kuželek.

Hráči  Sokol Husovice hostili ve druhém kole celek TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráči zahráli svůj standard. Porazili celkově o dvě kuželky víc jak před týdnem a nedali hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. O čestný úspěch hostujícího celku se postaral Radim Metelka po výhře nad Liborem Škoulou. V závěru utkání, kde dominovali domácí hráči, zaznamenal nejlepší výkon v utkání Jiří Axman výkonem 615 poražených kuželek.

Datum: 22. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa