ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky ČAH 2013 v kuželkách

Po celý uplynulý týden se konaly České akademické hry. V různých sportech bojovali o medaile studentky a studenti vysokých škol a své zastoupení měly tradičně i kuželky. Letos se pořadatelství po roční pauze ujmula Praha.

Šestidráhová kuželna KK Konstruktiva Praha přivítala celkem 26 vyznavačů kuželkářského sportu, z toho bylo 9 studentek a 17 studentů (tři původně nahlášení se nedostavili).

V mužích zlatou medaili a titul Akademický mistr ČR po právu získal David Kuděj z Českého vysokého učení technického Praha, když jako jediný dokázal překonat šestistovkovou hranici (612). Stříbro připadlo Janu Kotyzovi z Vysoké školy chemicko-technologické Praha, který nakoulel 586 kuželek. A třetí na stupních vítězů stál Jiří Němec z Univerzity Pardubice. Jeho výkon 574 byl pouze o kuželku lepší před čtvrtým Radimem Metelkou z Masarykovy univerzity Brno.

Mezi ženami se nejvíce dařilo Lucce Vaverkové, startující za Vysoké učení technické Brno, která zvítězila výkonem 556 kuželek. Druhá skončila obhájkyně prvenství z loňského roku Zuzana Musilová z Jihočeské univerzity České Budějovice, když porazila 525 kuželek. Bronzovou medaili získala Martina Čapková z Univerzity Karlovy Praha za výkon 520.

Muži
1. David Kuděj ČVUT Praha 612
2. Jan Kotyza VŠCHT Praha 586
3. Jiří Němec Univerzita Pardubice 574
Ženy
1. Lucie Vaverková VUT Brno 556
2. Zuzana Musilová JU České Budějovice 525
3. Martina Čapková UK Praha 520
Datum: 17. 6. 2013 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Petr Streubel