ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

5plus2: Na světovém bronzu se podílela i juniorka

Věkem ještě juniorka, přesto už sbírá medaile i mezi seniorkami. Renáta Navrkalová byla členkou reprezentace, která vybojovala na mistrovství světa družstev v kuželkách v maďarském Zalaegerszegu znovu po pětadvaceti letech cenný kov. „Je to nejlepší sezona mé kariéry,“ přiznala.

Mistrovství světa 2013, Zalaegerszeg (HUN) Dvaadvacetiletá kuželkářka má za sebou úspěšnou sezonu. Vyhrála Světový pohár juniorek a s družstvem BSV Voith St. Pölten získala rakouský titul. Byla i stříbrná na mistrovství republiky jednotlivců v kategorii juniorek v kombinaci. Na závěr sezony přidala i bronz ze světového šampionátu dospělých. „Medaili nečekal vůbec nikdo. Byl to docela šok,“ komentovala Navrkalová překvapivý kov.

Český výběr totiž prohrál už v základní skupině s Rakušankami a do dalších bojů postoupil z druhého místa. Ještě před tím ale zdolal Italky, pak i Černohorky.

Češky pokořily největší favoritky

Ve čtvrtfinále je čekaly největší favoritky, obávané družstvo Slovinek. Celou reprezentaci tvoří družstvo Celje, nejlepší ženský tým Evropy. Češky vstupovaly do zápasu jako velký outsider, ale nakonec největšího kandidáta na titul porazily. „Bylo to drama až do posledních hodů. A taky nejhezčí zápas, který jsem kdy hrála. V tu chvíli jsme už věděli, že máme medaili,“ prozradila.

  • Kompletní článek naleznete na webu 5plus2.cz
Datum: 13. 6. 2013 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Petr Hofbauer