ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový turnaj mládeže 2013

O uplynulém víkendu se v Pelhřimově konal již 8. ročník Májového turnaje žactva, ve kterém se střetly výběry třinácti krajů ČR. Chyběl pouze kraj Liberecký a kraje Olomoucký a Moravskoslezský postavily jedno společné družstvo.

V tradičně velmi dobré atmosféře a na výborně připravené kuželně bylo plné hlediště svědkem velmi dobrých výkonů a to především v kategorii dívek. V sobotu byla na programu soutěž čtyřčlenných družstev na 4×60 hs. V neděli si to kraje rozdaly v disciplíně tandemy.

Sobotní soutěž družstev naprosto jasně ovládli Jihočeši (1034) před krajem Středočeským (1013). Bronz bere nakonec dlouho vedoucí kraj Královéhradecký, kterému však nevyšel závěr (1005). Nejlepší výkon v kategorii chlapců předvedl Dan Abel (Královéhradecký kraj) – 266 kuželek. V kategorii dívek se nejvíce dařilo Simoně Černuškové (Jihočeský kraj), když docílila výkonu 281, což byl i absolutně nejvyšší sobotní výkon.

V neděli byla na programu disciplína tandemy, do které trenéři přihlásili celkem 24 dvojic. Hrálo se v disciplíně 2×20 hs. Nejúspěšnější dvojicí se stali Slovenčíková + Janča (Zlínský kraj), kteří ve finále porazili Karlovarskou dvojici Bulant + Repčík. Poháry za dvě třetí místa si z Pelhřimova odvezli poražení semifinalisté Vytisková + Kovář (Vysočina) a Janyšková + Sobotíková (Olomoucký + Moravskoslezský).

Velké poděkování za skvělý víkend patří také pořadatelům z kuželkářského oddílu v Pelhřimově. Opět dokázali akci připravit na výborné úrovni, což se stává v Pelhřimově již tradicí. A velké poděkování patří i přítomným trenérům a trenérkám, kteří i po dlouhé sezóně obětovali další svůj volný víkend a mladé talenty na tuto soutěž dovezli. Všichni pak vyjádřili společné přesvědčení, že i příští rok se v květnu v Pelhřimově opět setkají při již 9. ročníku tohoto populárního turnaje.

Datum: 22. 5. 2013 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer