ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 21. kolo soutěže

O zisku mistrovského titulu je rozhodnuto. Po sedmnácté jej vybojovaly hráčky Slavie Praha.

O vítězi letošního ročníku je rozhodnuto. Titul zcela zaslouženě vybojovala již po sedmnácté Slavia Praha, když v rozhodujícím utkání nadělila svým největším rivalkám z Blanska překvapivě kanára. O jednoznačném průběhu utkání hovoří i zisk pomocných bodů. Hráčky ČKD Blanska jich uhrály pouze šest. Všechny hráčky Blanska navíc zůstaly v červených číslech. Ani jedna se nedostala přes 540. V utkání se dařilo jedničce z celkového pořadí jednotlivkyň. Naďa Dobešová v úvodu utkání hodila výborných 592 kuželek a hodně tím ovlivnila vývoj utkání. Vítězkám gratuluji k zisku dalšího mistrovského titulu.

V předposledním kole soutěže si připsaly na svoje konto dvě výhry hostující celky. Spartak Přerov porazil TJ Neratovice a SKK Náchod nestačil překvapivě na Sokol Duchcov. Ve zbývajících utkáních braly body domácí celky, ve všech případech po jednoznačných výhrách.

Nejlepší výkon kola zaznamenaly Naďa Dobešová ze Slavie Praha a Vendula Šebkova z TJ Valašského Meziříčí. Obě porazily shodně 592 kuželek. K nim se ještě přiblížila v Náchodě Nikol Plačková ze Sokola Duchcov, když porazila 573 kuželek. Pořadí jednotlivkyň ani po tomto kole nedoznalo změn a s největší pravděpodobností to tak zůstane i po posledním kole soutěže. Souboj o první příčku v pořadí získaných bodů pro družstvo je stále otevřené. O vítězce mohu rozhodnout až náhozy v závěrečném kole. Obě hráčky  z čela pořadí hrájí venku a vše je možné. Pořadí vede Olga Bučková z KK Zábřeh před Naďou Dobešovou ze Slavie Praha.

Datum: 14. 4. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa