ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: osmifinále mužů

Po ženách, které už čtvrtfinálové boje rozehrály, jsou známi i čtvrtfinalisté v kategorii mužů. Z osmičky družstev vzejdou čtyři účastníci finálového turnaje. Tři z osmi duelů skončily jasným postupem jednoho z družstev. Zbývajících pět bylo více, či méně, dramatických.

Zcela jednoznačně, dvěma „kanáry“, si poradil Sokol Duchcov s Lokomotivou Ústí nad Labem. Podobně výborně si vedl SKK Rokycany v duelu s SKK Jičín. Po výhře 4:2 v Jičíně přehrál v domácím prostředí soupeře s nulou. Třetím, který neměl s postupem do čtvrtfinále žádné problémy, byl úřadující, a v podstatě i nový, mistr ČR, SKK Náchod. Vyhrál obě utkání s KK Vyškov. Dílčí body naznačují, že to zas až tak lehké neměl.

Spartak Přerov uhrál ve Valašském Meziříčí s domácí TJ remízu a přerovská odveta měla být jen potvrzením postupu. Postup Přerova z toho nakonec byl, ale až po velmi dramatickém závěru. Až na poslední dráze otočila domácí dvojice celkový poměr kuželek ve prospěch domácího družstva.

TJ Třebíč přehrála v domácím prostředí KK SDS Sadská 5:1, ale poměr dílčích bodů dával Sadské v odvetě určitou šanci. K odvetě přijela Třebíč ve značně oslabené sestavě a toho Sadská, po kvalitních výkonech většiny hráčů, dokonale využila.

Po úvodním utkání mělo největší překvapení soutěže, Sokol Nové Město na Moravě, nakročeno k vyřazení dalšího favorita, tentokrát prvoligového Sokola Husovice. Husovice, na rozdíl od předcházejících soupeřů Nového Města, odvetu zvládly, i když o pouhý jeden dílčí bod. Ten získal na poslední dráze Jiří Axman, když svůj duel s Františkem Kuběnou už po třech drahách prohrál.

V souboji dvou prvoligových celků, SKK Vrchlabí a Sokola Kolín, vyhrálo v prvním, domácím utkání Vrchlabí pouze 4:2, ale s poměrně výrazným rozdílem v dílčích bodech. Ten se ukázal v odvetě jako rozhodující. Klíčovým momentem odvety byla asi prohra Jindřich Lauera s Michalem Rolfem, přestože na kuželky domácí hráč celkem jasně vyhrál. Za stavu 1:1 (5:3) neměl domácí Kolín už jinou možnost, než oba zbývající duely vyhrát. Poslední dráha hned v následující dvojici rozhodla, že to už se nestane.

Zbývá poslední dvojice, KK PSJ Jihlava a KK Moravská Slavia Brno. Pouhý dílčí půlbod rozhodl o postupu Jihlavy. Moravská Slavia vyhrála doma 5:1 (11,5:4,5). V polovině odvety byl stav 1:1 (4,5:3,5) a to znamenalo, že poslední dvojice jihlavského družstva nesmí prohrát ani jednu dráhu. Zdá se to téměř nemožné, ale podařilo se. Rozhodující dílčí půlbod získal na poslední dráze Tomáš Valík proti Zdeňku Vránkovi. Není to ale jediný klíčový moment. Tak například Peteru Zaťkovi proti Danielu Braunovi chyběla na první dráze jediná kuželka.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnout také z výše uvedené adresy webu Pro-Tec cupu.

Datum: 12. 4. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda