ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 20. kolo soutěže

SKK Náchod navýšil svůj náskok na čele tabulky na 12 bodů. Boj o sestup je stále otevřen.

Náskok vedoucího Náchoda narostl po výhře v Přerově na famózních 12 bodů. Mistrovský tým tak zajistil hostujícím celkům jedinou výhru kola. Družstva na druhém až čtvrtém místě vyšla v tomto kole naprázdno. Ve všech dalších utkáních se z výher radovaly domácí celky.  Na čele tabulky je dvě kola před koncem jasno. Na opačném konci je tomu naopak. Všechny celky ohrožené sestupem kromě SKK Vrchlabí bodovaly. Pro Vrchlabí se tak situace hodně zkomplikovala. Naděje na záchranu je hodně mizivá. Sestupující s největší pravděpodobností určí až poslední kolo soutěže.

Šestistovek padlo v tomto kole celkem osm. Nejlepší výkon kola zahrál kolínský Filip Dejda, který v Kutné Hoře porazil 624 kuželek. Jen o kuželku horší byl v Jihlavě hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus. Pořadí jednotlivců se ani po tomto kole nezměnilo. Vede Jaroslav Hažva z SKK Náchod před Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha. Boj o první místo je stále otevřen. Zdeněk Gartus po výborném výkonu v tomto kole snížil náskok svého soupeře na pouhé tři desetiny. Při pohledu na los soutěže je na tom o poznání lépe hráč SKK Náchod. Poslední venkovní utkání hraje na kuželně v Třebíči, Slavoj hraje v Brně proti Sokolu Husovice. Prim v pořadí dle získaných bodů pro družstvo drží jasně Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice s 85% úspěšností. Druhý Martin Kovář z SKK Náchod má 79% a třetí Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha má 75% úspěšnost.

Utkání v Husovicích rozhodli domácí hned v úvodu, kde domácí dvojice Zdeněk Vymazla a Libor Škoula nahrála neskutečných 175 kuželek a nebylo o co hrát. Hosté v dalším průběhu drželi s domácími hráči krok, ale na zvrat výsledku to nestačilo. KK PSJ Jihlava hrála v domácím prostředí existenční utkání na udržení si ligové příslušnosti i pro další soutěžní ročník. Domácí hráči po dobrém výkonu (druhý nejlepší v tomto soutěžním ročníku) se k udržení v soutěži hodně přiblížili. O výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měly domácí díky šestistovkám Stanislava Partla a Daniela Brauna o 36 víc. Hráči SKK Náchod nezaváhali ani v Přerově. Domácí na rozjetý Náchod nestačili. Hosté zahráli nejlepší výkon hostujícího družstva v tomto soutěžním ročníku a nebýt zaváhání Petra Holého. mohli nadělit Přerovu kanára. Utkání družstev ze středu tabulky mezi Kolínem a Luhačovicemi uhráli domácí hráči ve svůj prospěch díky většímu počtu poražených kuželek. Luhačovice ztratily 80 kuželek hned v úvodu utkání a to se s nimi vezlo až do konce. Souboj celků ohrožených sestupem se hrál na kuželně v Dačicích, kde domácí hostili poslední celek tabulky SKK Vrchlabí. Hosté bojovali a dokonce měli před závěrečnou částí zápasu mírně navrch. Domácí hráči Václav Zajíc s Milanem Blechou v závěru nezaváhali, uhráli výhry a zajistili tak domácímu celku dobrou pozice do závěrečných kol. Může se stát, že o sestupujícím se bude rozhodovat až v závěrečném kole, kde Dačice hostí TJ Valašské Meziříčí. Sestupem ohrožené TJ Valašské Meziříčí hostilo Jiskru Kovářskou, jednoho z kandidátů na některou z medailí. Domácí celek musel v tomto utkání vyhrát. V opačném případě by se šance na udržení v soutěži značně vzdálila. Utkání mělo hodně vyrovnaný průběh. O výhře domácích rozhodli svými dobrými výkon až v samotném závěru Vladimír Výrek s Tomášem Cabákem.

Kdo s kým v závěrečných kolech o medaile

  21. kolo 22. kolo
TJ Spartak Přerov Luhačovice Vrchlabí
TJ Třebíč Slavoj Náchod
TJ Jiskra Kovářská Dačice Kolín
KK Slavoj Praha Třebíč Husovice
TJ Sokol Husovice Val. Meziříčí Slavoj Praha

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup

  21. kolo 22. kolo
KK PSJ Jihlava Náchod Luhačovice
TJ Centropen Dačice Kovářská Val. Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí Husovice Dačice
SKK Vrchlabí Kolín Přerov

Tučně vyznačená jsou domácí utkání družstev.

Datum: 7. 4. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa