ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 18. kolo soutěže

Čtyři kola před koncem je o mistrovském titulu s největší pravděpodobností rozhodnuto. Dramatický bude souboj o další medailové posty. Nový rekord kuželny v Husovicích posunul na 654 domácí hráč Libor Škoula.

V osmnáctém kole si hostující týmy připsaly na svoje konto pouze jedno vítězství, o které se zasloužili hráči SKK Náchod po vítězství nad Centropenem Dačice. SKK Náchod má po tomto kole na své pronásledovatele náskok deset bodů a to, že nezíská mistrovský titul, se přenáší pouze do teoretické roviny. Souboj o další medailové posty bude o hodně zajímavější. Ambice na umístění na druhém a třetím místě má stále pět družstev, které mají v tabulce zisk dvacet resp. devatenáct bodů. Na konci tabulky je situace obdobná. Sestupem jsou ohrožena družstva na devátém až dvanáctém místě, a tak závěr soutěže bude hodně zajímavý.

Celkově padlo v tomto kole devět šestistovek. Vynikající výkon podal v Husovicích domácí hráč Libor Škoula, který porazil 654 kuželek a to je nový rekord husovické kuželny. Skvěle mu sekundoval jeho spoluhráč Zdeněk Vymazal, který porazil 642 kuželek. Celkový výkon Sokola Husovice v utkání znamená rovněž nový rekord kuželny a má hodnotu 3571 poražených kuželek. V tomto kole se dařilo i hráčům Sokola Kolín, kteří překonali svůj nejlepší výkon v soutěži na domácí kuželně o cca 100 kuželek. Velkou zásluhu na tom mají tři šestistovky, o které se postarali Filip Dejda, Martin Švorba a Roman Weis. Dařilo se i Tomáši Cabákovi ve Valašském Meziříčí, kde vyrovnal svůj nejlepší výkon v této sezóně na této kuželně. Porazil celkově 635 kuželek.

Pořadí jednotlivců ani po tomto kole nedoznalo změn. Vedení stále drží Jaroslav Hažva z SKK Náchod před Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů je na prvním místě Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Na druhou příčku se posunul Martin Kovář z SKK Náchod a na třetí Kamil Nestrojil z TJ Třebíč. Medailové posty opustil Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha, které mu se v tomto kole v Kutné Hoře příliš nedařilo.

Kdo s kým v závěrečných kolech o medaile

  19. kolo 20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Spartak Přerov Slavoj Praha Náchod Luhačovice Vrchlabí
TJ Třebíč Jihlava Husovice Slavoj Náchod
TJ Jiskra Kovářská Husovice Val. Meziříčí Dačice Kolín
KK Slavoj Praha Přerov Jihlava Třebíč Husovice
TJ Sokol Husovice Kovářská Třebíč Val. Meziříčí Slavoj Praha

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup

  19. kolo 20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK PSJ Jihlava Třebíč Slavoj Praha Náchod Luhačovice
TJ Centropen Dačice Luhačovice Vrchlabí Kovářská Val. Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí Vrchlabí Kovářská Husovice Dačice
SKK Vrchlabí Val. Meziříčí Dačice Kolín Přerov

Tučně vyznačené zápasy hrají družstva doma.

Do závěrečných umístění mohou promluvit i odložená utkání, která se hrají o velikonočním víkendu:

  • TJ Jiskra Kovářská – TJ Třebíč
  • SKK Primátor Náchod – SKK Vrchlabí
  • TJ Centropen Dačice – TJ Spartak Přerov
Datum: 17. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa